Kърлежи

Въпроси към нашия онлайн ветеринарен лекар

Kърлежи

Мнениеот scuba » Сря Юни 29, 2011 9:39 am

Само да предупредя всички, които си мислят че кучетата са им предпазени... няма такова нещо..
Каишка Килтекс + Фронтлайн комбо
Вадех кърлеж.НИЩО не ги спира тия гадове.
Проверявайте си кучетата редовно, независимо от защитата
scuba

Re: Kърлежи

Мнениеот mims23 » Пон Мар 31, 2014 8:38 pm

Здравейте !!! Имам проблем със своя кокоер, който много ме притеснява. Проблема е следният:
Кемпо (моят кокер) имаше кърлеж, който се беше забил в главата. Заведохме го на ветеринар, за да го махне, но той не позволи да го пипнат и с пръст. Опитахме се да му сложим наморник, но той започна да хапе. Решихме да му сложим упойка през устата. Той тежи 16 кг и му сложиха 1 кубик ( не знам какво количество е реално това - не съм запозната) - това не го хвана. След което се наложи половин още да му сложат, за да се кротне и да му махнат кърлежа. Проблемът е там, че след като си тръгнахме и като се качихме в колата той започна да се задушава. Изведохме го от колата и му мина ( и друг път се е возил в колата). Прибрахме се вкъщи и решихме да му дадем малко гранули, за да го разведрим и в момента, в който лапна гранула, пак започна да се задушава. Ок и това мина. Прибрахме гранулите и решихме да го оставим да поспи, защото още го държеше упойката. Оставих го за два часа и реших да го видя как е. В момента, в който дойде при мен и ме подуши (бях с едни пантовки, коитo той много обича, защотоо са кучета :D) започна да диша тежко като преди (задушаваше се ). Моля ви, кажете ми на какво се дължи това и дали е лош показател за нещо. Надявам се това да е страничен ефект от упойката...
mims23

Назад към Онлайн лекар