Каква зодия е вашият любимец и отговаря ли на нея ?

Забавни истории, снимки и други

Каква зодия е вашият любимец и отговаря ли на нея ?

Мнениеот siat » Пон Юли 13, 2009 12:40 pm

Вярвате ли в зодиите ? Зодиите на любимците според мен почти се покриват с тези на хората. Имала съм булонка " лъвица " , пудел " Риба " и в момента кокер " Овен ". Последната комбинация е направо взривоопасна . Булонката съм я гледала сама 11 години и последните две със съпруга ми , през които се правеше , че не ме чува , а при него веднага отиваше.Една година я водихме до Боровец и понеже излезнахме от хотела без нея , като се върнахме най- много след 2 часа се правеше на парализирана като ходеше само на предните крака , а задните ги влачише и така докато я носих на ръце до доктора и изведнъж като я пуснах пред него започна весело да подскача. Пуделът беше същинска рибка добра , послушна и ревнива, рядко се ядосваше , но ако го ядоса някое куче / застане до мен/ направо побесняваше , хвърлял се е и на немска овчарка и понеже го вдигнах , за да го спася от нея получих два реда зъби. А в момента положението е неуправляемо - енергията на кокера плюс енергията на "овена" и в къщи е като бойно поле, а жертвите до сега - две саксии с цветя , любимата ми пола + една домашна, два чаршафа стреч за спалнята , една ношница и десетина списания , вестниците не се броят, а един изкуствен букет от тази сутрин.
siat
 
Мнения: 50
Регистриран на: Сря Май 27, 2009 2:06 pm
Местоположение: Plovdiv

Re: Каква зодия е вашият любимец и отговаря ли на нея ?

Мнениеот xrisi95 » Пон Юли 13, 2009 2:53 pm

Кучешки хороскоп
ОВЕН (21.03. – 20.04.)

Активно, закачливо животно с резки, поривисти движения, ярко изразен следови инстинкт, във връзка с който, при неправилно възпитание, съществува опасност от гибел под автомобилни колела и то не само в млада възраст. Поради тази причина четириногите Овни е необходимо да бъдат водени на къс повод, ако не са качествено дресирани.Кучето-Овен е способно да Ви изтормози със своята неизчерпаема енергия. То се нуждае от чести и продължителни разходки.Те са неговото най-голямо удоволствие и слабост. Към някои от останалите „прелести“ на тези кучета принадлежи неудържимият стремеж да „полудуват“ на улицата, да излапат всеки попаднал им боклук, включително и отрова. Няма нищи чудно, че кучето-Овен изисква непрестанно внимание от страна на собственика и постоянна и качествена дресура. То трябва да бъде управлявано с бързи и енергични жестове, съпроводени от ясна звукова команда.С импулсивния Овен бъдете готови да се превърнете в спортсмен: той обича атмосферата и духа на състезанието.!

ТЕЛЕЦ (21.04. – 21/22.05.)
Сложен за човека кучешки психотип.Това са изключително упорити животни, големи собственици, „материалисти“ и любители на яденето. Към кучето-Телец е абсолютно безполезно да се прилага насилие.Във връзка с това много неопитни стопани често се превръщат в „куче на собственото си куче“, а кучето в „господар на своя господар“. Не бива да се пречупва Телеца, а да се моделира по ваш образец, което значи да измисляте постоянно нещо интересно и важно за неговите разбирания.Тогава ще имате не само прилежен ученик, а стремящ се към постоянно обучение домашен любимец. Телците се обучават бавно, но основателно. Тези кучета не понасят прибързаността и спешността. Наследствената упоритост може да придаде на характера им инатливост и неотстъпчивост, така необходими на други. А това е важно качество за работните и спортни породи.
Кученцата-Телци са много влюбчиви, ласкави, миролюбиви, привикват и се спогаждат с други домашни животни, а с кучетата дружат. Но винаги се изявяват като собственици на своето място в дома и двора и яростно го охраняват и отбраняват. Стражевото куче-Телец е вярно на своя стопанин, не позволява никому обиди и не забравя стореното зло.
Като цяло Телците са здрави, енергични, достатъчно издръжливи, макар да не обичат особено да се занимават, а физическите натоварвания ги довеждат бързо до униние. Те са противници на всякакви нововъведения, промени на мястото за разходка или маршрута, с който са привикнали. И въпреки, че Телецът е добър и ласкав, много търпелив и издръжлив, когато е доведен до състояние на ярост, става неуправляем и доста опасен, още повече, че е доста издръжлив на болка.
Освен това Телецът е склонен към затлъстяване и алергии.Необходима му е по-строга диета и активен начин на живот.

БЛИЗНАЦИ (21/22.05. – 21.06.)
С кучета-Близнаци не можете да скучаете.Това са обаятелни животни, на които е невъзможно да не обърнете внимание, независимо от породата. Това са кучета за тези, които не са престанали да обичат, както и за тези които желаят любов и внимание към собствената си персона.Те трябва постоянно да се чувстват обичани и ласкани. Не понасят самотата. Кучето-Близнак е лекомислие, чувствителност и емоционалност събрани в едно същество. То е непредсказуемо променливо в своите намерения и настроения.Това неуравновесено същество обладава удивителна способност да променя своето поведение и да се приспособява към ситуацията, както и да и се противопоставя и я променя. Склонни са към измама. С искренно изражение на невинност и непорочност ще стоят насред разбърканата стая и търсят съвместно с вас изчезналите кренвирши. При това те не са напълно безсъвестни. Просто са умни, енергични, дръзки в постъпките, вземат бързи решения, което е резултат на техния интелект и изобретателност. Собственик на такова куче е длъжен да му намира занимания, достойни за неговия ум, което ще рече да се насочва неговата интелектуална енергия в нужното русло.
Близнаците са възприемчиви към всичко ново, добре се поддават на всички видове дресировка, когата го сметнат за нужно.
Кученцата-Близнаци са неуморими, а емоционалността при тях се проявява под формата на боязливост и нервозност, което не им пречи да бъдат любознателни, живи и ловки. С тях трябва да се заемете рано, за да се справите с вроденото им неспокойствие и живост. Не си струва да ги претоварвате с физически упражнения, тъй като Близнаците бързо се изморяват. Кученцата-Близнаци трябва внимателно и рано да се приучат към вода, тъй като те не я понасят. Това са топлолюбиви кучета, които често мръзнат и се простудяват, особено през зимата, както и много лаят. С тях е необходимо много да се движите.
Кучетата-Близнаци обичат да съпровождат своя собственик при походи, излети, макар да не са силно привързани към своя господар и лесно се обвързват с всеки човек, който си е поиграл с тях или ги е погалил.Те често се изгубват и не се връщат при своя собственик.

РАК (22.06. – 22.07.)
Кучета, родени под знака на Рака, изискват към себе си деликатно отношение. Те са много обидчиви, способни да обявят дори гладен протест или да си отмъщават чрез всевъзможни пакости.
Не понасят самотата, често вият през нощта, особено при пълнолуние и при преминаване на луната през знака на Рака или Скорпиона. Те имат деликатен стомах и трябва да бъдат хранени само с доброкачествена храна.
Притежават добър интелект и невероятна памет. У никой друг зодиакален знак няма такава потенцилна ласкавост, както при Рака. Никой не е в състояние да бъде по-игрив и любящ. Ако отношенията със собственика не вървят, Ракът изпада в нервна депресия.
Никой друг кучешки психотип не е така привързан към дома, както Ракът. На него му е необходимо време за размисъл. Той не трябва да бъде спешаван. Това са великолепни кучета за малки деца. Те биха могли да откърмят със собственото си мляко дори осиротели котета. Това куче лесно може да бъде научено да носи дори пазарска чанта с продукти.

ЛЪВ (23.07. – 23.08.)
В поведението, походката и маниерите на кучетата, родени под знака на Лъва, прозира царственост, винаги величествена леност, когато те лежейки повдигат леко муцуна, за да ни посрещнат. Големите кучета предизвикват към себе си уважение, а малките са криловите мопсове, които лаят срещу слона.
Гордостта и храбростта са присъщи на кучетата-Лъвове от всички породи и размери.Те не бива да „тичат след велосипед“:гордостта им не би позволила да изостанат.Освен това у всички родени под знака на Лъва тупка слабо сърце.
На изложби тези кучета често завоюват награди, но не бива да бъдат държани в очакване на ринга под палещите лъчи на слънцето, поради опасност от топлинен удар.Постарайте се да намерите сянка и задължително носете със себе си бутилка с прохладна вода.
Храната трябва да е бедна на мазнини (за да се предпазят от склероза на кръвоносните съдове) и богата на белтъчини – те изразходват много енергия. Необходими са много витамини.Тези кучета се нуждаят от продължиелен сън.
Ф. Величенко, наблюдавайки свои съседи, притежаващи кучета-Лъвове, отбелязва благотворно влияние на животните върху хората.Собствениците стават по-благородни, великодушни, в тях се събужда чувство на повишено собствено достойнство.

ДЕВА (24.08. – 23.09.)
Кучета, родени под този знак, са обикновено доста чистоплътни. Хубаво е да имате у дома си куче-Дева. Тя лесно се приучава на дисциплина, добре се дресира, умна е, не се поддава на чуждо влияние, ревностно защитава своя стопанин. У тези кучета има изразено чувство на дълг…и вина, ако извършат нещо непозволено. Тяхната виновност не е изписана на физиономията. Наблюдателният стопанин, обаче, веднага ще забележи промяната в поведението на своя питомец, който ще се старае да докаже колко е примерен.
Девите трябва да бъдат хранени със свежа храна.Нищо прокиснало или развалено не е желателно да им се дава за хранене, за избягване на продължителни разстройства.
Интелектът на тези кучета е толкова велик, че при обученито си те могат да бъдат научени дори да броят, както и на различаване на буквите.Те са прекрасни домашни пазачи.

ВЕЗНИ (24.09. – 23.10.)
Изящество. Привлекателност и отстъпчив нрав са характерни за кучетата-Везни. Присъствието на такова куче в семейството хармонизира и разрежда напрежението в семейната обстановка. Между поколенията възникват по-редки конфликти. Даже децата не проявяват желание да дърпат „живата играчка“ за опашката или да я бият с метлата.
Кучетата-Везни обичат музиката: те се научават да вият в унисон.
В диетата трябва да се включва повече риба, отколкото друго месо, както и много плодове. Нужна им е винаги прясна питейна вода. Везните пият много.
Неправилното възпитание и нехармоничните отношения в семействата, където живеят четириноги Везни, се отразяват зле на тяхното здраве, предизвикващи образуване на камъни в бъбреците и пикочния мехур, повяхналост на кожата, изпръхналост на носа и даже понякога екземи. Нервната им система трябва да е в равновесие.Те еднакво зачитат всички членове на семейството, а ако възникне спор не могат да се ориентират кой е прав и кой крив и не са в състояние решително да изберат на чия страна да застанат, поради което страдат физически.
Отглеждайки куче-Везна бъдете винаги готови на компромиси във всяка напрегната ситуация!

СКОРПИОН (24.10. – 22.11.)
Вземайки в дома си куче-Скорпион, вие се нагърбвате със сериозна отговорност. Енергетично това е най-богатият знак от Зодиака, поради което животното трябва да бъде разхождано изключително интензивно.
Ако Вашият любимец не може да изразходи в достатъчна степен своята енергия, това води до разваляне на неговия нрав, като той става непослушен и зъл. При Скорпиона няма нюанси в отношението: Вие сте за него или най-добър приятел или най-голям враг. Пътят от «любовта до ненавистта» при кучетата-Скорпиони е много кратък и безвъзвратен. Достатъчно е да засегнете природното му свободолюбие или да го ожесточите с наказания. Обидените кучета са способни на мъст!
В служебно отношение кучетата-Скорпиони са над всякакви похвали. Имат много развито обоняние, като диапазонът на разпознаваемите миризми е доста по-широк от другите кучета. Те лесно различават по миризмата дори металите. Това са най-добрите търсачи в животинския свят. Те прекрасно се справят с издирване и залавяне на престъпници.
Към типа на Скорпиона принадлежат най-добрите ловни кучета. Те са необикновено издръжливи и живи. Кучетата-Скорпиони притежават мощно свръхчуствително възприятие: Вие се готвите да му нанесете удар, а то вече се е вкопчило във Вас. Бъдете много внимателни при общуването с този психотип!

СТРЕЛЕЦ (23.11-21.12)
В отношението към кучето-Стрелец е необходимо да бъдете справедлив. Те имат добре развито чувство за собствено достойнство. Те никога няма да разберат и оправдаят чувствата на ядосания човек, изливащ гнева си върху първото попаднало под ръка същество. Като цяло са жизнерадостни и подвижни, не обичат тесни затворени пространства, копнеят за широко пространство. Никога няма да свикнат с ролята на „кучето на верижка“. Поводът и колибката не са за тях! На вилата или на село им е най-добре, отколкото в градския дом.
Кучетата-Стрелци ненавиждат повода, но се поддават на дресировка и обожават пътешествията и постоянните пътувания-идеални животни за пътуващ цирк.
Тези животни са неуморими и неизтощими, те са жизнерадостни и лесно се заразяват от хазарта на състезанията. Това са прекрасни спортни и работни кучета.

КОЗИРОГ (22.12.-20.01)
Кучета-Козирози – това са уравновесени, спокойни животни, приемащи установения в дома порядък и постоянно се придържат и съобразяват с него. Те се чувстват най-добре там, където съществува строг ред и разпределение на деня. Не се чувстват добре и комфортно в неорганизирани и несъблюдаващи никакъв режим на живот семейства.
Тези кучета приучават своите стопани на ред. Те изискват да бъдат хранени и извеждани на разходка в строго определен час, без оглед на времето или някакви други обстоятелства. В храната на този психотип трябва да присъстват витамините А, Д, С, Е. Нужно е да им се дават препарати на калция – глюконат и глицерофосфат или натрошени черупки от кокоши яйца. Консерви, колбаси, оризова каша са противопоказани, поради склонност към запек.
Кучето-Козирог е предано на стопанина си и по-своему го обича. Винаги е готово да го близне по лицето. То винаги бавно,но неизбежно способства за подобряване благосъстоянието на семейството, в което живее, дисциплинирайки го и приучавайки го на последователност и настойчивост при преследване на поставените цели.

ВОДОЛЕЙ (21.01-18.02)
Кучето-Водолей е съвършенно непригодно за ролята на страж на дома. То е много дружелюбно и игриво. Посреща гостите с радост и непременно се включва във всяка домашна игра, която бъде предложена.
У Водолея има тънко организирана нервна система, като стрес, силни викове, могат да доведат до незадържане на урината. Вирусни инфекции поразяват най-напред нервната система и често водят до парези и парализи на задните крайници и нервни тикове – постоянно тракане със зъби. Поради това своевременната ваксинация на тези кучета против чума, се явява като много важно мероприятие в профилактиката на заразните заболявания при тези животни.
За разлика от Козирозите, кучетата-Водолеи се чувстват прекрасно в условията на безрежимен и безсистемен живот в семейството. При тях се наблюдава голяма приспособимост и желание да бъдат предоставени на самите себе си. Те с ентусиазъм се отнасят към храненето, но ако забравите да ги нахраните, преживяват това спокойно, компенсирайки глада със сън. Храната обичат да преглъщат с вода, поради което винаги трябва да им се предоставя прясна питейна вода.

РИБИ (19.02. – 20.03.)
Кучета-Риби – кучета-екстрасенси. Родените под този знак кучета се отличават с голямо разбиране, като с тях можете да правите каквото Ви е угодно, при което те са много отстъпчиви и готови да служат на хората. Те не само реагират на команда и интонация, а разбират смисъла на думите и са готови, наклонили глава встрани, да изслушат цяла тирада. Освен това те са надарени с интуиция и не само предугаждат Вашите желания и постъпки, а могат да предвидят и това, за което Вие още дори не се досещате.Те са изпълнителни и умни, доста лесно се поддават на дресура, но често им пречат неочаквани промени в настроението и лесната ранимост. Те не са много агресивни.
Счита се, че Рибите са предразположени към простудни заболявания на белите дробове, а слаби места са също така и очите.
Кученцата-Риби са самостоятелни и самоуверени, като смяната на настроенията им е много свойствена. Те обичат водата, не понасят шума, виковете и насилието, лесно се разстройват и огорчават. Трябва да бъдат възпитавани с особен такт, меко и с чести положителни подкрепления. Младите кучета не страдат от липса на апетит. Нерядко учудват с особени симпатии и антипатии по отношение на яденето.
Животните-Риби могат да бъдат ефективни домашни целители, предавайки своята енергия на стопанина чрез поглаждане и триене. Когато Вие почивате или боледувате, животните-екстрасенси имат навика да легнат до Вас или дори върху Вас. Не ги гонете. Те безпогрешно откриват боледуващата част на Вашето тяло и се стараят да се докоснат до нея.
При това Вие ще почувствате облекчение. Не злоупотребявайте с тези способности на Вашите домашни любимци. Ако черпите прекалено много енергия от тях, то те ще залинеят!
Кучета-Риби съжителстват най-добре с Овен, Телец, Рак, Скорпион, Водолей.

Вики е телец но по описание няма почти нищо общо.
Кучето е най-добрия приятел на човека!
●๋: {Вики} ●๋:
xrisi95
 
Мнения: 308
Регистриран на: Сря Апр 01, 2009 9:09 am
Местоположение: Пловдив

Re: Каква зодия е вашият любимец и отговаря ли на нея ?

Мнениеот Eleonora » Пон Юли 13, 2009 9:43 pm

Лелеее тия зодии са много изтински:)Лейди е Водолей и си отговаря ама 1 към 1 :) Направо настръхнах докато четях ;)А с вас как е?
Eleonora
 
Мнения: 107
Регистриран на: Нед Фев 15, 2009 11:14 pm
Местоположение: Плевен,България

Re: Каква зодия е вашият любимец и отговаря ли на нея ?

Мнениеот sweety94 » Вто Юли 14, 2009 12:45 pm

Ричи е телец,а това,което прочетох за зодията,определено се отнася за него! :)
sweety94
 
Мнения: 27
Регистриран на: Вто Май 12, 2009 7:12 pm

Re: Каква зодия е вашият любимец и отговаря ли на нея ?

Мнениеот krassy » Сря Юли 15, 2009 4:17 pm

Карина е рак и изцяло отговаря на това, което прочетох за тази зодия. Аз много вярвам в зодиите, но досега не знаех, че има и кучешки хороскоп.
Ако кучето ти мисли, че си най-добрия на света, друго мнение не търси!
krassy
 
Мнения: 58
Регистриран на: Пет Апр 24, 2009 4:10 pm
Местоположение: Варна, Стара Загора

Re: Каква зодия е вашият любимец и отговаря ли на нея ?

Мнениеот LStaley » Пон Юли 20, 2009 11:28 am

Христофор е рибка :) и плува като такава :)

п.п. Обаче темата е безумно дебилна... извинете ме за мнението ми, но аз така мисля :)
LStaley
 
Мнения: 147
Регистриран на: Пет Апр 10, 2009 1:39 pm
Местоположение: София

Re: Каква зодия е вашият любимец и отговаря ли на нея ?

Мнениеот Backo » Чет Юли 30, 2009 10:10 am

Здравейте Сузи е зодиш козиро и от всичкото написано за този зодиакален знак съответства само : ВИНАГИ Е ГОТОВА ДА ТЕ БЛИЗНЕ ПО ЛИЦЕТО . Аз не вярвам в такива работи като хороскопи или други такива и за това не съм краен , се пак може да иам някой ,който вярва.


Поздрави от Русе
Backo
 
Мнения: 22
Регистриран на: Пет Апр 10, 2009 8:25 am
Местоположение: Русе

Re: Каква зодия е вашият любимец и отговаря ли на нея ?

Мнениеот RAMONA » Пон Авг 31, 2009 7:36 am

Хаха, моето бебче е рак. Малко е все още и не е показало кой знае какъв характер. Но ще видим.......... хаха :twisted:
Кокерът е малко кученце,
но с дълги уши,
Има палаво дупенце
и прави много бели.
Може да е непослушко,
но ми е един, любим,
може да е неполсушко,
но ми е незаменим.
RAMONA
 
Мнения: 8
Регистриран на: Пон Авг 31, 2009 7:30 am

Re: Каква зодия е вашият любимец и отговаря ли на нея ?

Мнениеот suzidog » Пон Сеп 07, 2009 8:22 pm

и ние сме водолей и също сме1към1 :!: :D
suzidog
 
Мнения: 10
Регистриран на: Пон Сеп 07, 2009 7:44 pm

Re: Каква зодия е вашият любимец и отговаря ли на нея ?

Мнениеот deskata » Пет Апр 02, 2010 1:46 pm

ние пък сме стрелец, но честно казано не отговаря много... да не слуша на повод?? - глупости! като го разхождам на повод е по-послушен отколкото като играе на двора и въобще не се дърпа като тръгна да му го слагам, даже сяда мирно на земята и чака!! иначе, че обича да скача навън и да играе - обича, ама то, кажете ми някой кокер, който да не обича! :)
deskata
 
Мнения: 26
Регистриран на: Вто Фев 16, 2010 4:31 pm

Следваща

Назад към Забавни

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron