Козина

Забавни истории, снимки и други

Козина

Мнениеот pupi1 » Чет Апр 16, 2009 11:29 am

Hora kolko vreme si smenia kozinata kucheto :shock:
pupi1

Re: kozina

Мнениеот Eleonora » Чет Апр 16, 2009 1:37 pm

Нямам идея.Само знам че за една година от кучето ми изпада един тон козина :):):)
Eleonora

Re: Козина

Мнениеот krassy » Пет Май 15, 2009 4:41 pm

Преди мислех, че си сменя козината при смяна на сезоните, но вече не съм на това мнение. На Карина козината й пада целогодишно. Всеки ден сме с прахосмукачката. Не знам дали това е нормално или не.
Ако кучето ти мисли, че си най-добрия на света, друго мнение не търси!
krassy

Мнениеот Eleonora » Съб Май 16, 2009 2:37 pm

Еми мисля че е нормално.Като се замисля нашата коса пада всекидневно,та и при тях всеки ден си пада определено количество козинка.При кучетата знам че има период в който някъде към пролетта пада много повече от нормалното,за да не им е топло лятото.А края на лятото вече расте новата,по гъста за зимата.Но това не е точна информация.
Eleonora

Мнениеот suzidog » Вто Сеп 08, 2009 7:16 pm

a vashite mnogo li se skubqt :?: :?:
suzidog

Мнениеот oldspice66 » Вто Мар 09, 2010 1:55 pm

Кучетата си сменят козината основно 2 пъти в годината, но животни които се отглеждат в апартамент или друго затворено пространство, на практика сменят козина целогодишно. Няма спасение, прахосмукачката е ежедневие! Все пак през лятото значително намалява. От голямо значение е и редовното сресване на животното с подходяща четка или гребен (консултирайте се с лекар, не с магазинер). Не забравяйте че колкото и да са ни любими техните косми са силно алергизиращи за малки деца, хора с хронични респираторни заболявания и алергии. Бъдете отговорни за кучето си и за другите хора! Не позволявайте ниска хигиена на животното и на средата в която живее, защото това се отразява на вас и вашите близки.
Ако козината не е лъскава или е къслива проверете диетата на вашия любимец, ако причината е другаде потърсете помощ от ветеринар. Често проблемите с козината са в следствие от кожни проблеми, а те тормозят кучето.
Може би някои ще си кажат "този на умен ли се прави", но виждам че има доста хора които нямат особен опит в отглеждане на куче и се надявам да съм им полезен. А за онези които имат друг опит нека го споделят.
oldspice66

Мнениеот LStaley » Чет Мар 11, 2010 1:43 pm

Нормално е... Фори се скубе постоянно :)
И да ви се похваля, днес ставаме на 1 годинка :)
LStaley

Мнениеот deskata » Пет Апр 02, 2010 1:38 pm

ам, Фреди не се скубе особено... даже почти никак... :roll: може би е, защото е още малък де (няма 4 месеца още), не знам, но наистина много малко косми му падат, като освен това козинката си му е здрава и пухкава :), а котаракът ни се скубе повече! :D
deskata

Назад към Забавни