ВАЖНО!

Дискусии за здравето и храненето на малките кокери

Re: ВАЖНО!

Мнениеот freezy » Пон Юли 20, 2009 1:35 pm

Здравейте ! Съгласна съм, че това са кучета, ама няма начин да не се притесниш, пък и това е мойто куче все пак не е приятно. Айра сутринта се събуди с отток на лявото око и на муцунката. Естествено я заведох на доктор, ваксините отдавна са й бити така, че не е от това. Доктора каза, че е алергична реакция от ухапване или от комар или от паяк. Аз по принцип непрекъснато включвам райд по простата причина, че непрекъснато ме хапят комари. И трябва да Ви кажа, че гледката не е много хубава. Биха й противоалергична инжекция и чак към 14 часа започна да й спада оттока, като ми каза че може да падне към гушата. Естествено ми предложи един spot-on Stronghold за профилактика от ДИРОФИЛАРИОЗА, което е нещо ужасно. Не че било това, но е за профилактика. Един от многото продукти срещу бълхи. Ето Ви линк : http://my-vet-trade.com/download/stronghold.pdf. Предполагам всички знаете че цените варират според килограмите и не е толкова евтино, горе долу като Fronline и трябва да се капе до октомври. От друга страна ми е любопитно защо ги казват тия работи когато нещо се случи. Поздрави ! :D
freezy

Мнениеот LStaley » Пон Юли 20, 2009 2:14 pm

Лично за мен най-доброто средство против кърлежи и бълхи са ароматните каишки на "BAYER - Болфо" около 20 лв са, тия от 5-6 лв не с надеждни.
LStaley

Мнениеот desikz » Вто Юли 21, 2009 1:02 pm

Човека от който сте взели кучето от Пазарджик, да не би да и е казал че от развъдник 'Аngels', чувала съм лоши коментари за него, като това че не спазва правилата за развъждане, той е и ветеринален лекар
desikz

Мнениеот freezy » Вто Юли 21, 2009 1:51 pm

Ами нашата каишка също е на BAYER, само че е Kiltix малко по-скъпа от Болфо, обаче явно гадините напоследък са такива, пък и може би просто късмет.
freezy

Мнениеот pepi » Нед Фев 28, 2010 2:04 pm

:!:
УЖАС :o първи кърлеж! Наложи се сами да го извадим, дано няма последствия! Ще съм Ви благодарна, ако предложите предпазни средства против тези гадини от Вашия опит (ние още нямаме такъв). Благодаря на всички отзовали се, Дъвчо е на 4 мес. и 17 дни.
pepi

Мнениеот bella » Нед Фев 28, 2010 2:29 pm

Здравейте,

ние вече сложихме Advantix на Белла.

Поздрави!
bella

Мнениеот xrisi95 » Нед Фев 28, 2010 2:46 pm

pepi-Advantix,Frontlain,Tapilan също са много хубави.
А за кърлежа не е трудно да се извади.Аз сама и ги вадя на Вики.
Хващам го хубаво с пинсетата и върта в обратно на часовниковата стрелка и кърлежа се маха.После обаче го горя и мястото където кърлежа е забит го минавам с Йод ;) .
Кучето е най-добрия приятел на човека!
●๋: {Вики} ●๋:
xrisi95

Мнениеот pepi » Нед Фев 28, 2010 3:05 pm

:) БЛАГОДАРЯ Ви за бързите отговори, махането беше ужасно , но трябваше да се свърши, аз промих мястото със спирт, не зная дали беше най-подходящото , но ми се стори разумно. Благодаря, за предложените марки продукти за обезпаразитяване, но бихте ли ми помогнали и в избора на конкретния вид, т.е каишка, ампули, спрейове-какво да избера? Това е първото ни куче, а имам и малки деца и искам да избера най-доброто............
pepi

Мнениеот xrisi95 » Нед Фев 28, 2010 4:00 pm

Аз съм доволна най-много от Килтикс каишките.При всеки според мен е различно
Те малко пречат че кучето има две каишки но досега откакто сме с тях кучето ми не е имало и един забит кърлеж.
Пише да не се оставят животни с поставена каишка на места където има малки деца.Мисля че на всички го пише.
Единственото решение е да се мият ръцете след като е имало контакт с кучето...
Кучето е най-добрия приятел на човека!
●๋: {Вики} ●๋:
xrisi95

Мнениеот pepi » Нед Фев 28, 2010 10:20 pm

хм.................. сложно ще е............, той е все в ръцете им,контакта е постоянен, ще се консултирам с ветеринаря, постоянно ли се носи каишката или само когато се излиза вън, извинете за многото въпроси, дано не звуча много глупаво :oops: ...........
pepi

ПредишнаСледваща

Назад към Здраве и хранене