Уважаеми членове и читатели на форума,
бих искала да алармирам за меко казано измама с продажба на куче.
Преди време писах тук, че търся да закупя кокерче.
Е такова намерих в интернет - ще спомена, че човекът от когото го купих е от Пазарджик.
Та купих на 14 февруари 1,5 м кокерче от въпросният човек.
ПРеди седмица отидохме на лекар и се оказа - изпаднал трети клепач и катаракта на двете очи - вродена.
На въпроса ми как е станало основното и преобладаващо мнение - след консултация с още 3 лекара - че е вродена.
Което означава, че кучетата раждани от тези родители са с такива проблеми.
Спомням си, че въпросният "продавач" ми каза - аз имам и друга майка и имам кученца - помислете колко хора ще изпаднат в подобно на моето положение.
При покупката получих и имунизационен паспорт - там се "мотае" печат и подпис на ветеринарен лекар от Пазарджик. Е той като преглежда кучетата не му ли правят впечатления и подобни факти - или по-добре е да се запитаме дали въобще ги гледат?
Аз заради това няма да оставя кучето - още повече то е толкова любеобвилно и игриво. Не прави чест на господина на възпроизвежда и продава кученца с такива наследствени проблеми.
По този повод се разрових - май тук в България не се правят много такива операции и успеваемостта не е голяма.
Ще се радвам ако имате достоверна информация къде мога да направя такава...Вече съм проверила, че в Гърция такива се правят и добрия резултат преобладава. Така или иначе трябва да почакам кученцето да стане поне 4-5 месеца.
Поздрави,
Неро