ВАЖНО!

Дискусии за здравето и храненето на малките кокери

ВАЖНО!

Мнениеот Dreamer » Вто Фев 24, 2009 9:20 pm

Уважаеми членове и читатели на форума,
бих искала да алармирам за меко казано измама с продажба на куче.
Преди време писах тук, че търся да закупя кокерче.
Е такова намерих в интернет - ще спомена, че човекът от когото го купих е от Пазарджик.
Та купих на 14 февруари 1,5 м кокерче от въпросният човек.
ПРеди седмица отидохме на лекар и се оказа - изпаднал трети клепач и катаракта на двете очи - вродена.
На въпроса ми как е станало основното и преобладаващо мнение - след консултация с още 3 лекара - че е вродена.
Което означава, че кучетата раждани от тези родители са с такива проблеми.
Спомням си, че въпросният "продавач" ми каза - аз имам и друга майка и имам кученца - помислете колко хора ще изпаднат в подобно на моето положение.
При покупката получих и имунизационен паспорт - там се "мотае" печат и подпис на ветеринарен лекар от Пазарджик. Е той като преглежда кучетата не му ли правят впечатления и подобни факти - или по-добре е да се запитаме дали въобще ги гледат?
Аз заради това няма да оставя кучето - още повече то е толкова любеобвилно и игриво. Не прави чест на господина на възпроизвежда и продава кученца с такива наследствени проблеми.
По този повод се разрових - май тук в България не се правят много такива операции и успеваемостта не е голяма.
Ще се радвам ако имате достоверна информация къде мога да направя такава...Вече съм проверила, че в Гърция такива се правят и добрия резултат преобладава. Така или иначе трябва да почакам кученцето да стане поне 4-5 месеца.
Поздрави,
Неро :-)
Dreamer

Re: ВАЖНО!

Мнениеот bella » Сря Фев 25, 2009 8:25 am

Здравейте,

искаме да ви пожелаем успех с намирането на лекари, които да извършат тази операция. Ако срещнем някъде информация, къде се провеждат подобни манипулации ще ви пишем :)

Поздрави!
bella

Мнениеот Eleonora » Пет Апр 17, 2009 10:59 pm

Какво стана с кученцето.Има ли някаква информация?
Eleonora

Мнениеот stefipm » Пет Апр 24, 2009 1:46 am

Здравейте.По въпроса за операцията на кученцето-моят Майк го оперирах при д-р Борисов,жк,,Бъкстон,,ул.Юнашка песен 30.тел0885646202
Препоръчаха ми го много от кучкарите в моя квартал,бил много добър офталмолог.Наистина,нашата операция не е същата,но аз съм много доволна от него.Засега да чукна на дърво всичко е наред.При нас проблема беше с някаква жлеза при третия клепач,която трябваше да се фиксира.
stefipm

Мнениеот siat » Сря Юли 15, 2009 8:22 pm

Здравейте , имам тужда от помоща ви1 Преди 2 часа направихме третата ваксина на Арън и преди един час му се пуду муцунката , веждите и едното ухо. Обадих се по телефона в клиниката и ме увериха , че това се случвало , понеже тази ваксина била за много болести и се получавала алергична реакция , но до утре сутринта щяло да мине и да не правим нищо. кажете случвалоли ви сие подобно нещо? Много съм притеснена , като имати в предвит , че на пуделът ми му спря сърцето от една инжекция антибиотик.не знам какво да правя.
siat

Мнениеот Eleonora » Сря Юли 15, 2009 9:00 pm

Аз не мога да кажа,не ми се е случвало подобно нещо и даи боже никога не се случва.Ами изчакайте до утре и го водете веднага ако е още така.Или ако имате телефон на друг вет.да се подсигурите
Eleonora

Мнениеот xrisi95 » Сря Юли 15, 2009 9:25 pm

Вики не е имала такъв проблем,но на много кученца им става така и после им минава.
Кучето е най-добрия приятел на човека!
●๋: {Вики} ●๋:
xrisi95

Мнениеот siat » Чет Юли 16, 2009 9:22 am

Изкарахме една безсънна нощ.Не можеше да спи и нетпрекъснато плачеше, както и да легнеше не му беше удобно , главата му се беше уголемила с около 30 % , очичките му бяха почти затворени . Не знаех какво да правя и му сипах домашно прясно мляко , много го обича и изпи цялата купичка. Около 12 часа през ноща съвсем малко отока му спадна.Ние се побъркахме от притеснение никой не вечеря. Към 5 сутринта спря да скимти и аз съм заспала, а към 6.30 ме събуди като ме захапа по носа. Този път така се зарадвах ! Вече нищо му няма.., а мен такава глава ме боли , че не знам как ще работя. Тази нощ като не спах доста се порових из нета и прочетох противоречиви мнения за ваксините - изибщо не били безопастни , дори можели да провокират доста сериозни заболявания като диабет , епилепсия и много други. В този ред на мисли се сетих , че моята булонка Лора , която беше купена и живя 2 години в тоговашния СССР - живя до 13 години без нито една ваксинация , защото там ми казаха да не я ваксинирам, а когато я доведох тук ме посъветваха , че е късно две годишно куче тепърва да се ваксинира. А пуделът ми с всичките ваксини живя едва до 10 год. , като почина внезапно от инжекция антибиотик и то на втория ден от лечението по време на втората такава инжекция.Но важното е че Арън вече е добре и ме хапе както си знае ! Дано на никой не се случи такова нещо , но на тези които им предстои трета ваксина да питат предварително ветеринаря , ако им се случи какво да правят , за да не изкарат моите притеснения. Поздрави на всички !
siat

Мнениеот Eleonora » Чет Юли 16, 2009 12:22 pm

Браво.Радвам се че всичко е ОК.Между другото и ние имахме една булонка която живя 17години.Никога не беше стъпвал на ветеринар и не ядеше никаква кучешка храна.Преди това ни беше починала една друга булонка на 2 годинки в ръцете на докторите и нашите бяха доста предубедени.Мама си го подстригваше къпеше,Махаше му кърлежи,всичко.Пък си поживя доста.Май се престараваме :) Аз сега тичам за най малкото до ветеринаря :)
Eleonora

Мнениеот LStaley » Пон Юли 20, 2009 12:25 pm

Именно... не бива кучетата да се превръщат в кристални играчки...
Това е куче подяволите... има лаф даже "Ще му мине като на куче"
Фори глътна чорап :) не съм го водил на ветиринар :) повърна го на другата сутрин... не бива да ги правим болнави глезанчета, все пак фактора ЖИВОТ и лекарството МИКРОБ, правят организма силен :)
LStaley

Следваща

Назад към Здраве и хранене