Здравейте

Дискусии за здравето и храненето на малките кокери

Здравейте

Мнениеот aviko » Вто Май 12, 2009 4:03 pm

Ние имаме кокерче Бък от 5 дни. Той е на 47 дена. Искам да Ви благодаря за ценната информация която научавам от Вашите споделени мнения и опит. Имам и следния въпрос: Трябва ли да се реже опашката на кокерчето? /лично на мен ми се струва доста зверско / Ще бъда благодарна за Вашите мнения.
aviko

Re: Здравейте

Мнениеот xrisi95 » Вто Май 12, 2009 6:09 pm

Моето кокерче е с дълга опашка и така ми харесва повече.Мете вкъщи като няма кой.Вече има закон който забранява копирането на уши и опашки но като гледам все още се продават кучета със копирани опашки.По добре не му я режи(е малко се изразих все едно ти да я режеш :D това се прави от ветеринар).Все пак ще го боли апък и попринцип опашката ако ще им се реже им се реже на 5 дни (май бяха толкова.Ако греша да ме поправите)но и като големи може.
Кучето е най-добрия приятел на човека!
●๋: {Вики} ●๋:
xrisi95

Мнениеот krassy » Вто Май 12, 2009 8:01 pm

Здравей aviko! На 10 май ми се родиха 6 малки кокерчета, можеш да ги видиш във фотогалерията. И аз в момента имам същия проблем, относно опашките им. Консултирала съм се с един ветеринар и той ми каза, че се режат между 15-тия и 30-тия ден, като кученцата са под упойка. И аз бях чула, че ветеринари вече не извършват такива манипулации, но явно не е така. А ветеринаря, при който питах е с доста добро име. Не зная дали твоето кученце не е голямо за тази манимулация. Така че най-добре попитай ветеринар. Ако той не се съгласи по-добре не го прави. Има хора, които още като са малки бебчетата ги режат сами, но това е абсолютно зловещо и недопустимо. Тези дни ще ходя и в друга голяма клинника да попитам и там как стоят нещата и ще пиша.
Ако кучето ти мисли, че си най-добрия на света, друго мнение не търси!
krassy

Мнениеот aviko » Сря Май 13, 2009 8:13 am

Благодаря Ви, че толкова бързо се отзовахте с мненията си. Честно казано преди да напиша питането си по въпроса, вече вътрешно в себе си май бях взела решение че няма да го причиня това на моя Бък. Благодаря Ви още веднъж!
aviko

Мнениеот xrisi95 » Сря Май 13, 2009 6:25 pm

Браво за решението :)
xrisi95

Мнениеот xrisi95 » Пет Юни 26, 2009 9:05 am

Да не пречи при ходенето до тоалетна и игрите?Не им пречи за нищо.Моето куче е с дълга опашка.По твоята логика дай на всички кучета да им одрежем опашките :evil: Вече е забранено копирането на уши опашки и там каквото още може.Това е само мъчение и желание на собствениците които искат кокерчето да им е с одрязана опашка защото така били по-добре.Това са глупости!
xrisi95

Мнениеот sweety94 » Вто Юни 30, 2009 7:32 pm

В Интернет има и големи глупости,така че не можеш да бъдеш сигурна,че това,което четеш е истина.А за копирането на опашки-аз съм против,но моят Ричи си го взехме с такава! :|
sweety94

Мнениеот LStaley » Сря Юли 01, 2009 2:35 pm

Копирането на опашката вече не е практира, доколкото знам от ветеринарите при които ходим, копирането вече се прави, само по-желание на собственика, тъй като породата (за изложби говоря) позоволява да си е с дълга опашка, а и самото куче няма никакви проблеми с това.
Лично при нас Христофор е с копирана упашка....

п.п. Ae спрете да обръщате внимание на ЦРИЦИ... във всяка тема дава компетентно мнение, А ДОРИ НЯМА КУЧЕ... WTF???
Просто я игнорирайте и ще спре с глупостите си...
LStaley

Назад към Здраве и хранене