Коя храна е най-здравословна за кокера?

Дискусии за здравето и храненето на малките кокери

Коя храна е най-здравословна за кокера?

Мнениеот bella » Пет Фев 13, 2009 11:10 pm

Здравейте,

много бих искал да обсъдим коя храна е най-здравословна за нашето куче. Каква храна давате на вашия кокер?

Поздрави,
Белла
bella

Re: Коя храна е най-здравословна за кокера?

Мнениеот Eleonora » Нед Фев 15, 2009 11:39 pm

Моята Лейди я взехме едва на 30 дни и преди още да я вземем бях изчела цялата информация която съществува в интернет.За хранене,за възпитание и т.н.Всичко знаех наизуст.Но когато това малко същество дойде всичко започна да се получава от самосебе си.В началото и давах бебешки гранулки(Педигрий ) накиснати в горещ бульон,като слагах и по малко сварено яйце,сварено и ситно нарязано пилешко месо,понякога и малко сиренце.Това никъде не го пишеше,но на нея и харесваше,а и и се отразяваше много добре.Сега Лейди е вече на 1 год. и определено се насочва по скоро към домашна храна,отколкото към гранули и консерви.Яде ВСИЧКО !Вместо консерва и давам сварени пилешки дробчета с ориз,морков и евентуално 1 катроф.От време на вереме гранулки(много рядко).Ако няма нищо приготвено специално за нея ,хапва това което ние,но без сол и подправки.Откача като види краставица :D и диня лятото :D.От различните сайтове знам че тази порода е много податлива към напълняване заради голямата си лакомия :) и за това гледам да и давам определени количества храна за да е в норма.
Eleonora

Мнениеот bella » Пон Фев 16, 2009 8:32 am

Здравейте,

така е, много са лакоми. Винаги като ядеме, се залепя за някой и почва да гледа жално :lol: . Иначе и даваме и фенер, малко домашно ядене, като ако има хляб задължително трябва да е напоен с някоя мазнина иначе не го ядем ;) . Гранулите ги оставяме винаги за дояждане.
Много обичаме и едни кокалчета : Bishrok или нещо подобно, но ги ползваме само като наградки.

Поздрави,
Белла
bella

Мнениеот xrisi95 » Сря Апр 01, 2009 9:32 am

Аз храня Вики с гранули и консерви на Хилс.По някой път и давам и мръвки но в повечето пъти гранули.Обича да яде кучешки бисквитки и почети всички видове плодове и зеленчуци.
Кучето е най-добрия приятел на човека!
●๋: {Вики} ●๋:
xrisi95

Мнениеот vito » Пет Апр 03, 2009 10:48 am

Здравейте нашият кокер е Вито, той е на 5месеца и го храним с гранули марка"cookie", която според опаковката е за кокери. Храната е много питателна защото когато превишим дневната дажба посочена от производителя се получават нежелани ефекти като повръщане от преяждане, което е характерно за кокерите. :D
vito

Мнениеот freezy » Вто Апр 07, 2009 2:09 pm

Здравейте и от мен. Моят кокер се казва Айра и е на 4 месеца.
Също се храни с гранули на Хилс и то само пилешкият вариант, но напоследък почти не ги поглежда седят си в купичката дълго време. Незнам дали й омръзна еднообразието или й харесва всякаква друга храна.
freezy

Мнениеот Backo » Пет Апр 10, 2009 9:11 am

Моята глезорана хапва гранулки : Royal Canin MINI JUNIOR . Стараем се да не й даваме друга храна освен кучешката. Дори наскоро бях за риба , и когато се прибрах и си учистих улова , и естествено си измих ръцете , остана една деликатна миризма . Когато си подадох ръцете към кучето , то не знаеше дори каква е тази миризма :lol:
Backo

Мнениеот LStaley » Съб Апр 11, 2009 7:20 am

Прекрасно е че давате такива съвети, но споделете моля, за различните възрасти по колко пъти на ден трябва да се храни едно кокерче, и приблизително каква дажба (в гр приблизително) трябва да се дава, така че кучето да не е гладно, но и да не преяжда. Благодаря предварително.
LStaley

Мнениеот sany » Съб Апр 11, 2009 7:38 am

koq hrana e po polezna tezi konserviranite,sugite (granulkite) ili doma6nata hrana?
sany

Мнениеот Backo » Съб Апр 11, 2009 10:05 am

LStaley за храненето моята Сузи я храня по 3 пъти на ден(сутрин , обед и вечер) , като грамажа на храната за целия ден е около 85-90 гр. 30-35гр за закуска и вечеря и около 20-25 гр за обяд.

sany според мен тези храни , които са си само за кучета са най-добри и най-полезни за тях. Затова избягвам да си храня кучето с човешка храна. Само нщкой път и хвърлям някоя ябълка или прясно зеле , когато майката реже :lol: . За мен като най-добър вариянт е да даваш на кученцето си гранулки , но и някой път да кажем 1-2 дена в седмицата да има и от консервичките , нещо което не е сухо.
Backo

Следваща

Назад към Здраве и хранене