Защо да не може домашна храна?

Дискусии за здравето и храненето на малките кокери

Защо да не може домашна храна?

Мнениеот Leo » Нед Ное 27, 2011 10:31 am

Здравейте, и аз от 4 дни съм горд собственик на кокер. Казва се Лео и е на 44 дни. Вчера ходихме до вета, направи му вътрешно обезпаразитяване и му сложи някакво лекарство на гръбчето, защото много се чеше. Утре ще му поставят първа ваксина. Ветеринарката ми каза, че трябва да го храня само и единствено с гранули без никаква домашна храна. Не мога да разбера до сега съм имала 4 кучета от които една немска овчарка която вече е възрастна, но здравето и е отлично раждала е 2 пъти и за толкова години никога не сме имали проблеми с нея храним я и с гранули и с домашна храна, защо да не може и на Лео да му даваме?

И имам още един въпрос .. тъй като е мъничък разбирам, че иска да си чеше зъбките, но той непрекъснато хапе давам му всякакви ирачки, но с тях си играе 2-3 мин. и идва отново да ми "яде" ръцете. Страх ме е, че ще свикне така и ще хапе всички.
Leo

Re: Защо да не може домашна храна?

Мнениеот scuba » Сря Ное 30, 2011 11:11 am

що па да не може :-) Аз на Таря често (но не и редовно) й правя готвено. Пилешко с моркови, малко фиде и ориз. НИКАКВИ подправки - тва ги мори кучетата най-много
scuba

Мнениеот siat » Чет Дек 01, 2011 1:33 pm

Разбира се , че може домашна храна , но е хубаво да приема и гранули / имат много витамини /, но след като опитат от нашата храна се отказват от гранулите.Хубаво е 6-7 месеца да яде само гранули , за да свикне , а след това да мине на смесено хранене гранули и домашна храна.Нас така ни посаветваха и Арън 7 месеца яде само гранули , вече е 2.5 годишен и е на смесено хранене . А колкото до хапането на ръцете , краката , късане на поли и т.н . минахме и ние , а сега имаме добро и мило момче.
siat

Мнениеот LStaley » Чет Дек 15, 2011 2:41 pm

Как да не може бе :) Христофор си яде домашна храна постоянно :) Само сладко и люто не му даваме :)
Едно от най-любимите му неща са гювеч, спагети и пиле с ориз, но той е толкова лаком (като всеки шпаньол, че всичко изяжда неистово) :)
LStaley

Мнениеот YaNi » Пон Фев 20, 2012 2:32 pm

Моят Рони беше абсолютно същият. Гризеше абсолютно всичко, което му попаднеше, дори ни издра новобоядисаните стени с нокти :lol: . Сега е на почти 4 годинки и нямам никакви проблеми. Според мен няма за какво да се притесняваш, когато спрат да му растат зъбките ще спре да ти "яде" ръцете
YaNi

Мнениеот scuba » Вто Фев 21, 2012 9:16 am

siat написа:..Хубаво е 6-7 месеца да яде само гранули ..

Бих казал 12 месеца за всеки случай. До 1 година кучето се развива и е хубаво да приема всички необходими витамини, минерали и всекви такива, за да израсте здраво.
И може би тук е мястото да припомня да се купуват само качествени храни за малките кучета. Всеквите там Педигрита и боклуци да не се дават. Вярно, че излиза малко по-скъпо да яде качесвена храна, но си сигурен че яде всичко от което има нужда
scuba

Мнениеот LStaley » Чет Апр 26, 2012 7:00 pm

Подкрепям напълно scuba за храната.
Педигрии и Пурина, както и производните НЕ!
Давайте Royal Canin, Naturela, Hoby Bobby и храните които са 80-90 ст. и нагоре за 100 гр.
Всичко останало е просто мазен изкуствен протеин който засища, но и разболява кучето.
LStaley

Назад към Здраве и хранене