Кастрация на женски кучета

Дискусии за здравето и храненето на малките кокери

Кастрация на женски кучета

Мнениеот scuba » Вто Ное 02, 2010 10:48 am

Търсих във форума такава тема, но не намерих.
Питането ми е какво мислите за кастрацията на женски кучета към 6тия месец (преди първото разгонване)
От много места чух, че е много по-добре за кучето - намалява се риска от заболявание
Вашето мнение?
scuba

Re: Кастрация на женски кучета

Мнениеот xrisi95 » Вто Ное 02, 2010 10:23 pm

Поздравления за избора да кастрирате кучето си :) Така ще докажете ,че сте едни отговорни стопани и ви е грижа за вашето любимо същество :P

Аз съм на същото мнение като другите хора .
Намалява се риска от болести.А за времето-колкото по-рано,толкова по-добре.Т.е на 6 месеца е най-добре ;)

Ето тук има една много хубава статийка :)
http://www.bezdom.info/index.php?option=com_content&task=section&id=11&Itemid=72
Кучето е най-добрия приятел на човека!
●๋: {Вики} ●๋:
xrisi95

Мнениеот scuba » Сря Ное 03, 2010 10:54 am

Благодаря за отговора. Значи след 4 месеца ще се подложим на опреация.
Надявам се да не е няква тежка операция
scuba

Мнениеот xrisi95 » Сря Ное 03, 2010 2:39 pm

То операцията не е много сложна.
Бързо ще се възстанови кученцето и после няма да имате проблеми с разгонването,цапане,привличане на мъжки кучета ;)
При някой минава малко тежко-не искат да си изяждат дневната дажба,само лежат първите 2 дни,но пък при другите е обратно-скачат и хич не им пука.
xrisi95

Мнениеот scuba » Сря Ное 03, 2010 2:42 pm

xrisi95 написа:..но пък при другите е обратно-скачат и хич не им пука.

дано мойто да е от тези :-)
scuba

Мнениеот siat » Чет Ное 04, 2010 11:56 am

Ужас! Това ми звучи нечовешко и кои сме ние , за да противоречим на природата!? Щом един човек е взел да отглежда домашен любимец , той е отговорен за него и е длъжен да го предпазва от всичко , което би му навредило , а не да го осъкатява.
Има определени породи работни кучета / Например водачи на незрящи / , при които това наистина се налага , но нашите не са работни , а домашни любимци , нещо като деца , а някой би ли си кастрирал детето , а и ако всички си кастрират кучетата , нашите от къде щяха да дойдат , можеби щъркела щеше да ги донесе.?
siat

Мнениеот scuba » Чет Ное 04, 2010 12:46 pm

siat написа:..а и ако всички си кастрират кучетата , нашите от къде щяха да дойдат , можеби щъркела щеше да ги донесе.?

Oчаква се да дойдат от там от където идват в цял свят - от развъдниците :-)
А не от бай Харизан от съседния блок, който има кучка, ама дали е оплодена със същата порода куче или е истървана на уличния помияр!
Я пробвай в Европа или САЩ да си купиш куче от частно лице! НЯМА да можеш. Щото им е забранено да развъждат. Кучета имат право да развъждат и продават единствено и само развъдниците
scuba

Мнениеот xrisi95 » Чет Ное 04, 2010 4:40 pm

siat написа:Ужас! Това ми звучи нечовешко и кои сме ние , за да противоречим на природата!?

Това беше "малко" смешничко :lol: .

Мисля,че Hие ХОРАТА достатъчно сме противоречили на природата :roll: Огледай се...почти всичко е създадено от човека!

siat написа:Щом един човек е взел да отглежда домашен любимец , той е отговорен за него и е длъжен да го предпазва от всичко , което би му навредило , а не да го осъкатява.

А ти знаеш ли,че едно раждане би му навредило?Особено,че кучета които нямат родословни не се знае какви болести имат и какви ще се родят малките?Приютите са пълни с кокероподобни които се молят утрешния ден да е последния...но уви...Ако поне малко Bи е грижа за съдбата на вашето куче,бебетата на вашето куче и тяхните бебета-кастрирайте животното.Много често стопаните не ги е грижа за кучетата си които са взети от борса,агенция или човек само и единствено,защото не приличат на породата си.Нужно ли е да се създават още такива безащитни кученца които просят от хората за една трошичка,а получават само и единствено силен ритник и думите "МАХАЙ СЕ ПОМИАР"!?

Кастрацията е полезна за здравето на Вашия любимец.Кастрираните животни живеят средно с около 3 години повече.
астрацията е полезна предпазна мярка срещу редица здравословни проблеми, които често настъпват с възрастта при некастрираните животни.Едно хапче което се дава на животното за да не се разгони вреди страшно много!!!Кастрацията предпазва от нежелана бременност,тежки възпалителни процеси на пикочо-половата система ,пиометра,тумори и цисти на яйчниците и матката,тумори на млечните жлези- кастрацията в ранна възраст (преди първо разгонване) намалява вероятността от развитие на мамарни тумори, които в 50% от случаите при кучетата и 90% от случаите при котките са злокачествени и много опасни,хиперплазия и/или тумори на простатата,тумори на тестисите,маркирането,когато се разгонят и т.н.

Напълно подкрепям scuba !Всичко което каза е точно така ;) !
xrisi95

Мнениеот siat » Чет Ное 04, 2010 10:39 pm

Xrisi 95 , би ли ми отговорила - твоето куче кастрирано ли е и от кой развъдник е закупено ?
siat

Мнениеот xrisi95 » Пет Ное 05, 2010 12:40 pm

Не,кучето ми не е купено от развъдник.В българия има само 1 родословен Английски кокер.
Запазила сам час за кастрация на моето куче за петъка които идва.Пречините поради които не съм направила това е,защото не ми е само това до главата.Имам още 3 животни,доскоро търсих дом и на едно безпородно кученце и понякой път не е лесно да се отделят 100 лв.А все пак не съм и пълнолетна ;) Не е защото не съм искала ;)
И да ми беше родословно кучето пак бих го кастрирала,защото аз не искам да печеля пари от това и все пак ще съм по-спокойна за здравето и!Кучето не е за да се прави бизнес!То е живо същество,което иска точно толкова грижи колкото едно бебе .
xrisi95

Назад към Здраве и хранене