Колко често къпете вашия кокери

Дискусии за здравето и храненето на малките кокери

Re: Колко често къпете вашия кокери

Мнениеот LStaley » Пон Мар 15, 2010 9:30 am

Deskata... този Фреди братчето на Фори ли е или?
LStaley

Мнениеот deskata » Пет Мар 26, 2010 11:56 pm

ами не знам на кой е братче, подариха ми го и не съм запозната с братчетата му! :)
ти защо така реши? :|
deskata

Мнениеот deskata » Съб Мар 27, 2010 12:00 am

извинете ме, че пиша още едно съобщение толкова бързо след предишното, но не бях видяла отговора на хриси... тааа, защо да не се къпе на две седмици веднъж??? според мен това не е толкова често... :?
deskata

Мнениеот xrisi95 » Съб Мар 27, 2010 1:09 pm

Нас така ни посъветва ветеринаря.Не повече от веднъж на месец,защото косъма се бил развалял и не било хубаво за кучето.И ни каза ако искаме само с вода може да я измием.Незнам това до колко е вярно но нали е ветеринар доверявам се.
Но според мен си зависи и от кучето.
Миналото ми куче беше пинчер.Една седмица след като беше изкъпано миришеше ужасно,не можеше да се стои до него и се налагаше да го къпя много често.Сега Вики никога не е имала такава миризма.
Ако мирише наистина много гадно си го къпете ;) .

И едно въпросче:Вие слагате ли памук в ухото на кучето преди да го къпете?Ние миналата година получихме възпаление от вода в ушите,а уж внимавах много и от тогава слагам памук.
Кучето е най-добрия приятел на човека!
●๋: {Вики} ●๋:
xrisi95

Мнениеот LStaley » Пон Мар 29, 2010 2:22 pm

Deskata за братчето щеше да се сетиш ако беше той. Просто се намерихме в парка и като разбрахме откъде сме го взели и кога, стана ясно че е са братчета, има го в галерията: http://kokeri.com/Album29.htm - Фреди и брат му Фори - http://kokeri.com/Album31.htm

Иначе за къпането, никакви памуци не слагам в ушите му и го къпем на месец 1 път с неговия си шампоан :)
LStaley

Мнениеот eazynote » Нед Авг 14, 2011 12:05 am

Имам Кокер, от няколко дни, на 2 месеца е в момента и имам запитване относно къпането. На каква възраст мога да започна да я къпя, тъй като миризмата и не е много приятна.? Благодая Ви предварително.
eazynote

Мнениеот xrisi95 » Нед Авг 14, 2011 10:53 am

Здравей eazynote ;)
Първо честито ти кокерче! Много да те радва и слуша.

Сега може да го минавате с мокри кърпички,но не цялостно къпане със намокряне и шампоан.
По принцип две-три седмици след поставяне на последната ваксина /т.е третата /вече може да си се къпете спокойно :P
Кучето е най-добрия приятел на човека!
●๋: {Вики} ●๋:
xrisi95

Мнениеот babyland » Чет Окт 13, 2011 9:44 pm

Здравейте, искам да попитам нещо, но понеже никъде не видях подобна тема - пиша тук. Извинявам се ако не е тук мястото на въпроса ми, но се надявам на отговор! ;)
Интересува ме дали кокерите се скубят и остава ли много козина? Защото имах мопс и беше ужасно.. нямаше чистене. А сега обмислям да си взема кокерче и се чудя дали ще имам същия проблем... :?
babyland

Мнениеот oldspice66 » Пон Ное 07, 2011 11:27 am

Къпя кучето всеки ден по два пъти. След всяка разходка следва почти пълно къпане, а 2=3 пъти седмично основно. Мога да твърдя, че Купър е с една от най-добре поддържаните козини (поне в квартала). Тайната е в НЕИЗПОЛЗВАНЕТО на никакви химии. Няма шампоан, няма сапун, само редовно и обилно миене с вода. Опитайте и ще се убедите, че след като изсъхне кучето нито мирише, нито е мръсно. Това позвплява косъма да запазва естествената си мазнина и се "саморегулира". Освен това повечето козина остава в банята и не хвърчат козини из цялата къща (особено есен).
oldspice66

Мнениеот LStaley » Чет Дек 15, 2011 2:51 pm

Къпя го винаги когато ми замирише гадно (не говоря за специфичната FUNNY миризма на куче), а наистина гадно. Това се случва 5-6 пъти в годината :) Иначе, след разходка му мием лапите и коремчето :) подсушаваме ги и тогава вилнее в къщи :) вече имаме система и той сам от входа направо в банята си влиза :)
LStaley

Предишна

Назад към Здраве и хранене