Страница 1 от 1

за гризането на предмети

МнениеПубликувано на: Нед Фев 07, 2010 2:55 pm
от todorova
моля,кажете как бих могла да отуча кучето ми да гризе вратите вкъщи!когато го оставяме сам, започва да гризе и къса всичко което му попадне :( ако го затворим в коридора яде вратите и касите на вратите,ако има достъп до стаите къса диваните,матраците яде кабели и др.направо не знам какво да очаквам като се прибирам в къщи.кажете, ако имате идеи какво да правя. :roll:

Re: за гризането на предмети

МнениеПубликувано на: Нед Фев 07, 2010 3:06 pm
от xrisi95
Ами когато го видите да гризе му се скарайте и го разтърсете за вратлето,но недейте да го биете.Виждала съм в зоомагазините да продават спрейове,които като напръскаш мебелите и кучетата и котките не ги докосват.Можеш да пробваш да сложиш чесън до вратите,до диваните ;)
Дано да има резултат.

Re: за гризането на предмети

МнениеПубликувано на: Нед Фев 07, 2010 3:11 pm
от todorova
благодаря за съвета ще търся този спрей,дано има ефект,аз не мога да го хвана иначе на място когато го прави,той ги върши тия работи когато е сам :evil: иначе е супер кротичък когато сме с него в къщи :roll:

Re: за гризането на предмети

МнениеПубликувано на: Съб Яну 22, 2011 11:11 am
от pepi
Имаше ли полза от спрея, или не? И ние имаме подобен проблем като добавим и това, че гризи чаршафите ни и в наше присъствие, скарам ли му се спира , но изгубя ли го от поглед............

Re: за гризането на предмети

МнениеПубликувано на: Чет Яну 24, 2013 9:20 am
от irata
Здравейте, аз съм нова във форума. Имам си вече малко кокерче на 2 месеца и му купих солети за зъбите да си дъвка. Обаче - то дъвка по една на ден, плюс всичко, което намери. Със солетата го залъгвам да не ръфа мебелите и стените. Колко солети да му давам - една на ден дали е много? Сега гледам, че губи интерес вече и ни остава и за следващия. Тези кожени солети и кокалчета вредни ли са или не пречат.
Благодаря ви

Re: за гризането на предмети

МнениеПубликувано на: Пон Сеп 02, 2013 12:07 pm
от LStaley
Купи му от кокалите от пресована кожа.
Доста по-големи са от солетите и ги занимават доста по-дълго време. Христофор е на 4 години, но още му вземаме, защото много им се кефи.
Като беше бебе, чехли, первазчета, тук таме обувки си изяде доволно количество :) няма как. Като направи година, всичко свърши :) само кокали си джвака :)

Re: за гризането на предмети

МнениеПубликувано на: Нед Яну 19, 2014 6:42 pm
от mira
Мая е вече на близо 9 месеца, но продължава да е "всеядна" - унищожи ми два мобилни телефона, а днес я хванах в момента, в който се опитваше отново да "говори" на скапаната Нокийка отпреди 100 години... Споменавам само това за телефоните, защото ми е най-пресен случай, иначе... изяде света. Обожава кокалите от телешка кожа, но явно не са й достатъчни. Вече се виждам в чудо как да я отуча от тази й "любознателност" и сериозно се замислям да я дам на училище.... :(