за гризането на предмети

Дискусии за поведението и обучението на малките кокери

за гризането на предмети

Мнениеот todorova » Нед Фев 07, 2010 2:55 pm

моля,кажете как бих могла да отуча кучето ми да гризе вратите вкъщи!когато го оставяме сам, започва да гризе и къса всичко което му попадне :( ако го затворим в коридора яде вратите и касите на вратите,ако има достъп до стаите къса диваните,матраците яде кабели и др.направо не знам какво да очаквам като се прибирам в къщи.кажете, ако имате идеи какво да правя. :roll:
todorova

Re: за гризането на предмети

Мнениеот xrisi95 » Нед Фев 07, 2010 3:06 pm

Ами когато го видите да гризе му се скарайте и го разтърсете за вратлето,но недейте да го биете.Виждала съм в зоомагазините да продават спрейове,които като напръскаш мебелите и кучетата и котките не ги докосват.Можеш да пробваш да сложиш чесън до вратите,до диваните ;)
Дано да има резултат.
Кучето е най-добрия приятел на човека!
●๋: {Вики} ●๋:
xrisi95

Мнениеот todorova » Нед Фев 07, 2010 3:11 pm

благодаря за съвета ще търся този спрей,дано има ефект,аз не мога да го хвана иначе на място когато го прави,той ги върши тия работи когато е сам :evil: иначе е супер кротичък когато сме с него в къщи :roll:
todorova

Мнениеот pepi » Съб Яну 22, 2011 11:11 am

Имаше ли полза от спрея, или не? И ние имаме подобен проблем като добавим и това, че гризи чаршафите ни и в наше присъствие, скарам ли му се спира , но изгубя ли го от поглед............
pepi

Мнениеот irata » Чет Яну 24, 2013 9:20 am

Здравейте, аз съм нова във форума. Имам си вече малко кокерче на 2 месеца и му купих солети за зъбите да си дъвка. Обаче - то дъвка по една на ден, плюс всичко, което намери. Със солетата го залъгвам да не ръфа мебелите и стените. Колко солети да му давам - една на ден дали е много? Сега гледам, че губи интерес вече и ни остава и за следващия. Тези кожени солети и кокалчета вредни ли са или не пречат.
Благодаря ви
irata

Мнениеот LStaley » Пон Сеп 02, 2013 12:07 pm

Купи му от кокалите от пресована кожа.
Доста по-големи са от солетите и ги занимават доста по-дълго време. Христофор е на 4 години, но още му вземаме, защото много им се кефи.
Като беше бебе, чехли, первазчета, тук таме обувки си изяде доволно количество :) няма как. Като направи година, всичко свърши :) само кокали си джвака :)
LStaley

Мнениеот mira » Нед Яну 19, 2014 6:42 pm

Мая е вече на близо 9 месеца, но продължава да е "всеядна" - унищожи ми два мобилни телефона, а днес я хванах в момента, в който се опитваше отново да "говори" на скапаната Нокийка отпреди 100 години... Споменавам само това за телефоните, защото ми е най-пресен случай, иначе... изяде света. Обожава кокалите от телешка кожа, но явно не са й достатъчни. Вече се виждам в чудо как да я отуча от тази й "любознателност" и сериозно се замислям да я дам на училище.... :(
mira

Назад към Поведение и обучение