НАВЪН БЕЗ КАИШКА

Дискусии за поведението и обучението на малките кокери

НАВЪН БЕЗ КАИШКА

Мнениеот RUDOLF » Пон Ное 23, 2009 5:16 pm

Здравейте отново от мен,

Бих искала да помоля за съвет.Искам да разбера кога е подходящ моментът да пусна Рудолф да се разхожда без каишка.На 27-и става на 5 месеца и става все по-буен навън, а мен все така ме е старх и не го пускам без каишка.Виждам, че почти всеки кокер , който срещнем е без каишка и се разхожда спокойно до стопанина си.Иска ми се и Рудолф да си тича свободно, но дали ще се върне :lol: Пускала съм го 2-3 пъти на поляната пред блока , но като види човек и хуква след него и воабще не си чува името, колкото и да викам след него :roll: Иска ми се вече да посвиква , но и как да съм сигурна , че пусна ли го няма да избяга?
RUDOLF

Re: НАВЪН БЕЗ КАИШКА

Мнениеот xrisi95 » Пон Ное 23, 2009 8:59 pm

Значи в зоомагазините продават едни много дълги въжета за кучета и като го сложиш вместо повода и така и да тръгне да бяга ще го догониш много по-бързо.Ето го ;) Изображение

Започнете като въжето е пуснато и го научи на команда тук и да я знае и се помъчи да го научиш и на команда редом ако искаш да стои до теб.В "Команди- http://www.kokeri.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=13 " има и за двете.Отидете на някое приятно място да няма оживена улица,да няма пискащи деца за в началото.После след като научи командите започнете да ходите където има деца и така.Недей да го пускаш без каиша в никакъв случай,само с въжето.Ще хукне и няма да се върне-имай търпение :)
Кучето е най-добрия приятел на човека!
●๋: {Вики} ●๋:
xrisi95

Мнениеот RUDOLF » Вто Ное 24, 2009 11:36 am

много ти благодаря Хриси95 за отговора ще взема такова въже непременно.той от 3 дни има от тези разтягащите се каишки до 5м и разликата е голяма в сравнение с обикновенната каишка, но пак идва момент , в който въжето се опъва и само дето главата на Рудолф не знам как не се откъсва :D и да за командите май ще трябва да го потормозя , за да се научи още докато е малък.научихме само да сяда и до там :roll:
RUDOLF

Мнениеот xrisi95 » Вто Ное 24, 2009 12:26 pm

Ох сега като се вгледам в снимката това си е повод а не въже а в зоомагазините поне в Пловдив в "зоомания" има едни точно като въжета специално за тази цел.Нещо като ей това е Изображение.
Само внимавай защото няма гаранция че няма да избяга.Просто ще можеш да го хванеш по-бързо с този дълъг повод отзад.
xrisi95

Мнениеот RUDOLF » Сря Ное 25, 2009 2:43 pm

В интерес на истината май това въже не е много удобно, тъй като е мнооого дълго и затича ли се кучето към улицата няма прибиране , е то има ама..... :shock: май ще го пропуснем и ще се учим от разтегаемата каишка :D
RUDOLF

Мнениеот xrisi95 » Сря Ное 25, 2009 3:48 pm

ами точно затова ще трябва да отидете на някое спокойно място без дразнители и без улици.То и разтегателната каишка става но не е много удобно за теб и кучо ще се чувства че е с каишка и като стане време да я махнеш ще се затича и няма хващане.Казвам го от личен опит.Научихме се с разтегателна каишка кажа на Тук и идва но като я пуснах като се затича Тук вече не вършеше работа.Тръгнах да я гоня,тя бяга,гони котки,отиде чак до улицата и понечи да пресича,обаче една жена я хвана.Акъла си изкарах цялата треперех.Ти си решаваш де.От кой град си? Наоколо няма ли градинки заградени специално за кучета?Там ще можеш да го научиш на Редом спокойно.Аз живея в пловдив и тук вече има много такива градинки.
xrisi95

Мнениеот RUDOLF » Сря Ное 25, 2009 4:22 pm

В София живеем с Рудолф иначе съм от Благоевград и често ходим и там на гости при " баба и дядо" :lol: Има да близо до нас една кучешка поляна , но там е пълно с кучета - малки , големи , бездомнни , всякакви и знам ли го като се затърчи по някое дали ще се върне :? иначе съм го пускала пред блока в градинката и да си призная страх ме беше, ама се връща при мен , освен ако не мине човек след който да хукне :mrgreen: ще трябва да си поотделя стабилно време за тренировки и да се заредя с търпение и лакомства :lol:
RUDOLF

Мнениеот xrisi95 » Чет Ное 26, 2009 5:50 pm

Ако искаш прочети и тази тема http://forum.dog.bg/-t1748.html .Ще ти бъде от полза ;)
xrisi95

Мнениеот walkabout » Съб Юни 12, 2010 3:24 pm

Ние с Алиса днес за пръв път бяхме без каишка в градинката и тя се държа доста прилично. Идваше винаги като я викахме, носеше топчето, дори се запозна с още 2-3 кученца. :)))
walkabout

Мнениеот djekikokera » Сря Юли 21, 2010 11:44 am

Да, наистина най-добрият вариянт е да вземеш един такъв повод и когато прецениш че те слуша без да опава повода може да го пуснеш ;) ;) ;)
djekikokera

Следваща

Назад към Поведение и обучение