НАВЪН БЕЗ КАИШКА

Дискусии за поведението и обучението на малките кокери

Re: НАВЪН БЕЗ КАИШКА

Мнениеот petiapencheva » Вто Юли 27, 2010 10:11 am

Здравейте... Вики е вече на 4 месеца и вече тичаме в парка без каишка и когато я викна идва при мен защото я примамвам с лакомства но важното е че вече сме свободни и съм много горда с нея :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
petiapencheva

Мнениеот nii4eto » Нед Авг 15, 2010 3:07 pm

и арчи вече почна да ходи по мен като го пусна от кайшката но вчера трагна към улицата и беше малко наказан :Д
nii4eto

Мнениеот ka737o » Нед Ное 21, 2010 5:38 pm

аз Шера си я пускам честичко наи често кам 21 часа защото тогава съседите спът и няма кой да вряка че ходи из градинките :lol: инъче тя е свикнала от бебе да я пускам и много слуша
Кучето-най вярното четириного
ka737o

Мнениеот vanesssa91 » Нед Ное 18, 2012 12:51 pm

Вече ме е страх да пускам Тара без каишка, след като щеше да я блъсне кола. Тя е почти на 8 месеца, като цяло е послушна, когато е без каишка слуша и се връща при мен до момента, в който не види друго животно(особено котка и гълъб), тогава става неуправляема, хуква след животинчето и все едно не ме чува, не знам как да се справя с това, а искам да я пускам без каишка, защото тя е много енергична не мога да се справя с темпото й :D Моля от сърце някой ,ако имал този проблем и се е справил с него да сподели опита си. Благодаря!
vanesssa91

Мнениеот mims23 » Нед Ное 25, 2012 4:38 pm

Аз изобщо не мисля да уча моето куче да го разхождам без каижка. Докато го разхождам с каишката и като мине кола започва да скача и да се дърпа и иска да отиде на пътя. Страхувам се, че ако го пусна и случайно мине кола или котка (като види котка започва да лае много и да бяга наляво и надясно) повече няма да го видя... Преди две седмици го изпуснах от вкъщи. Игра на двора, видя открехната портата и хукна. Тръгнах веднага след него и му викам "Ела тук" той се обърна и си мислише, че играем и продължи да бяга... Добре, че беше едно момиче да го хване, иначе не знам какво шеще да се случи...
Последна промяна mims23 на Нед Авг 11, 2013 3:44 pm, променена общо 1 път
mims23

Мнениеот shanti » Пон Дек 03, 2012 8:55 pm

Шанти предпочита да се разхожда свободно като го пусна да ходим заедно сега започва 4тия месец, но като ходим до центъра или оживени улуци примерно и като е с каишка ме омотава защото ходи от двете страни, искам да го науча да ходи нормално само от едната страна без да се пречка пред краката ми или да не ме омотава, също като се разхождаме и понякога започва да ми скача по краката и да ми гризка чантата и иска да го гушкам ... някои знае ли как мога да го отуча от това му поведение?
shanti

Мнениеот vanesssa91 » Сря Дек 05, 2012 1:03 pm

Тара е на 8 месеца и все още се държи така, естествено има подобренеие от преди по-послушна е, но все пак все още иска да види и подуши всичко... Като видя други кокери как се разхождат до стопаните им и не поглеждат в страни се изумявам, надявам се да го израсте. Знам, че има каишки, които като дръпнеш кучето се затягат и така то спира или тези със шиповете,с тях кучето свиквало да не се дърпа, но аз все си мисля, че ще я боли с такава. Иначе, когато сме на много оживено място аз се справям като си намотая каишката на ръката и така я държа по-изкъсо, ако започне много да се дърпа я дърпам рязко, но леко и тя се осъзнава, но не винаги се получава, особено, ако има друго животно на около, просто иска да играе със всички животинки...
vanesssa91

Мнениеот ka737o » Чет Яну 24, 2013 8:42 pm

Ние пък още от съвсем малки си се разхождаме без повод ! Имаме си и си го носим, но го слагам, като пресичаме, тя самичка НЕ пресича дори да подгони някое куче или коте.Когато вървя тя ходи и души не върви точно до мен, но като види, че изоставам веднага ме настига. Слуша докато не намери нещо за ядене :D .
Кучето-най вярното четириного
ka737o

Мнениеот LStaley » Пон Сеп 02, 2013 12:16 pm

Аз го научих лесно.
Кокерите принципно са доста привъзващи се животни и милеят за стопаните си.
С каишка се разхождахме доста по един и същ маршрут и в един момент просто го пуснах без каишка. Той си караше по същият маршрут и когато се отдалечи малко, като му викна името се спира за да се приближа. Научих го и на тротоарите да чака, като му кажа СТОЙ. :) Мнго умни кучета са, просто трябва да се намери подход.
В парка пък го пускам да си прави каквото иска, той колкото и да се е отдалечил се обръща да види къде сме и се връща сам. Един път му направихме номер и се скрихме с приятелката ми зад едно дърво и го наблюдавахме какво ще направи като не ни намери с поглед. Супер спече :) погледа му беше притеснен и се затича назад да ни търси и като ни видя зад дървото се спря и пак дразна нанякъде :) Да е жив и здрав :)
LStaley

Предишна

Назад към Поведение и обучение