Вашето куче отърква ли се в мърсотии

Дискусии за поведението и обучението на малките кокери

Вашето куче отърква ли се в мърсотии

Мнениеот bella » Пон Май 25, 2009 1:49 pm

Здравейте,

вече няколко пъти нашата Белла веднъж на месец/два се отърква в разни мърсотии докато сме на разходка. Последният път беше в някаква мърша и от нея се водеше такавя миризма, че едва се прибрахме с просълзени очи :). След това разбира се последва сериозна баня. На някой друг кучето прави ли подобни неща, защото ми е много интересно на какво се дължи това поведение (може би иска да покаже че и трябва баня :)).

Поздрави!
bella

Re: Вашето куче отърква ли се в мърсотии

Мнениеот xrisi95 » Пон Май 25, 2009 8:59 pm

Вики до сега не ми е правила такива номера.Само веднъж в едно кучешко ако но тя не беше виновна а една немска овчарка с която си играеха я буташе :)
Кучето е най-добрия приятел на човека!
●๋: {Вики} ●๋:
xrisi95

Мнениеот vlubenyyyy » Пон Юли 06, 2009 8:33 pm

това е нормално за кокерите. те обичат да се търкалят в разни неща :D .Спайк ми прави този номер няколко пъти :lol:
vlubenyyyy

Мнениеот Eleonora » Пон Юли 06, 2009 9:24 pm

ООО и Лейди го прави,поне веднъй месечно.И после яката баня с уши,глава всичко.Но тя точно ушете си търка и няма как без да я изкъпем качествено
Eleonora

Мнениеот luna » Вто Юли 07, 2009 9:46 am

na6ata Luna e su6tata. Kato vidi mizeriq se vargalq v neq. Ili puk ako podu6i ne6to. Samo4e tam e drugo i se vargalq i kopai s lapkite. :)
luna

Мнениеот desikz » Вто Юли 21, 2009 12:57 pm

Кокерите са ловни кучета, това е инстинкт за да прикрият миризмата си, затова се търкалят в чужди лайна най-вече
desikz

Мнениеот assia123 » Нед Ное 22, 2009 10:35 pm

един комшия е ловджия и той ми каза,че това го правят за да си скрият миризмата когато са на лов.моя Рики ги прави тези неща почти постоянно когато сме на палатки или на излет.гони кокошки,петли и всякакви пернати гадинки и се овъргаля в кравешките...вече му свикнахме,а и той си знае че после го чака баня.явно трябва да се примирите,те са ловджии!!!!
assia123

Мнениеот xrisi95 » Пон Ное 23, 2009 1:37 pm

За първи път преди месец Вики се овъргаля в ...конско лайно :x
Само как си легна чак не очаквах :D и наскоро пак замалко ама аз я видях че дърпа натам.
Пф тея цигани вече прекалиха на зелената тревичка и навсякъде да бъде пълно с лайна :x Преди слагаха човал под опашката на коня а сега не...като си помисля че в циганската махала и коне си гледат в апартамента чак ми се повдига...
xrisi95

Мнениеот Tihomira » Пет Яну 21, 2011 7:22 pm

Здравейте!Обрщам се към вас с молба за помощ!Моята кокерка е на 7 месеца и все още не се тркала в мръсотийте,но имам огромен проблем-яде акита,и животински и ако намери някъде и човешки!Вече не знам какво да правя!Това е опасно и за нейното,и за нашето здраве!Питала съм собственици на други кучета,някои казват,че и техните го правят,други не са имали такъв проблем.Освен ако,много обича да яде и салфетки и мокри кърпички,а освен,че са мръсни не могат и да се преработят от организма!Карам и се,тя знае,че ако я хвана ще и го взема от устата и бяга,не реагира нито на "пусни",нито на "не"!
Tihomira

Мнениеот xrisi95 » Съб Яну 22, 2011 11:12 pm

Преди време доколкото помня на миналото ми куче вета беше дал едни хапчета,които помогнаха.
Консултирайте се с вашия ветеринар ;) .
xrisi95

Следваща

Назад към Поведение и обучение