Страница 1 от 1

Лаене и виене нощем

МнениеПубликувано на: Чет Авг 08, 2013 9:26 am
от mims23
Здравейте!!! Имаме сериозен проблем с нашият кокер. Той е на година и три месеца и живее на двора в къщата ни. Има навик да лае постоянно нощем като обикаля къщата. Вече получихме от едните комшии оплкаване и предприехме мерки - връзваме го под нашия прозорец, да ни лае на нас. Караме му се като му правим забележки, но той млъква за малко, и после пак почва. Снощи освен, че лаеше започна да вие. И това продължаваше часове. Можете ли да ни дадете съвет как да отработим този проблем. Само да отбележа, че преди да почне да вие, го бях срещнала с една женска хъски (беше разгонена), а те са си приятелчета от доста време. Има ли вероятност тя да е причината да вие. А като цяло как решавате проблема с лаенето, защото той си е много своенравен, и ако си науми нещо не се отказва докато не го получи или не го залъжем с нещо друго. Благодаря предварително.

Re: Лаене и виене нощем

МнениеПубликувано на: Пет Авг 09, 2013 7:33 am
от bella
Здравейте,

според мен разгоненото куче е причината за това. Дано с времето да спре да лае и вие. Може да пробвате да го срещнете с женски кокер да се запознаят и може след това да му мине мерака и спре да вие и лае :)

Re: Лаене и виене нощем

МнениеПубликувано на: Нед Авг 11, 2013 8:55 am
от mims23
За вечерта, която говорех се получи точно след като го срещнах с женско куче - хъски. В моя град не познавам хора, които имат женски кокер на подходяща възраст за кученца, но като цяло мисля, че Кемпо (кучето ми ) е малко още за това. Бях чела някъде, че е хубаво кучетата да са поне на 2,5-3 години минимум за създаване на още щурави кокерчета :D. Вмомента родителите ми са на границата да го махнат, защото ни побърква. А аз сега се мъча да отработя този въпрос, понеже много си го обичам и положих много усилия, за да го получа като домашен любимец. А търпението, което съм вложила в него, финансите, които отделиха родителите ми за него, не искам да бъдат напразни. А истината е, че само аз се грижа за него, такава беше уговорката с родителите ми, така, че са съвсем в правото си да се сърдят. :)

Re: Лаене и виене нощем

МнениеПубликувано на: Пон Авг 12, 2013 12:03 pm
от cici
Според мен трябва да го приберете вътре!!!Това не е немска овчарка или каракачанка,а кокер!Те са общителни и не биха понесли да са сами на двора,да не говорима за вързани на двора!!!Другият ми съвет е да го кастрирате!!!Ще ви кажа защо.Защото кучето ви едва ли има родословие и доказан произход,следователно не е кокер,а кокероподобно(и моето е такова и е кастрирано).Това значи,че не трябва да има поколение,за да не се създават още кучета с недоказан произход!!! Другата причина да го кастрирате е,че ще се отървете от проблемите с разгонените женски и ще стане по-послуше н!Чувал съм неща като ,,трябва да има поколение поне веднъж...", ,,това е против природата..."!Моето куче е женско на 2 год и беше кастрирана когато беше на 6 месеца преди първото разгонване!!!Това намалява рисковете от болести(не мога да ги изброя) и кучето живее по-добре!!!