Объркана ли ще бъде?

Дискусии за поведението и обучението на малките кокери

Объркана ли ще бъде?

Мнениеот maimunka » Пет Мар 04, 2011 5:18 pm

Здравейте на всички от форума!Аз имам кокер на 2 месеца и половина.Въпросът ми може да ви се стори глупав,но все пак ще го задам.И той е:бях чувал/чел някъде,че или една стая е позволена за достъп на кученцето или изобщо не е,а пък на друго място съм чел,че през определено време от деня може да влиза,а през друга определена част от деня да не може.Въпсросът ми е дали при втория вариант кученцето ще бъде объркано или не?Това ми е първо куче и много искам да го отгледам както трябва!Благодаря за отговорите предварително!!!
maimunka

Re: Объркана ли ще бъде?

Мнениеот scuba » Съб Мар 05, 2011 1:53 pm

maimunka написа:..през определено време от деня може да влиза,а през друга определена част от деня да не може..

Защо трябва да бъде объркано кучето? Моята през деня си влиза където си иска, обаче значе, че когато легнем да спим има само една стая в която ТРЯБВА да седи. И изобщо не е обърканаа
scuba

Мнениеот maimunka » Съб Мар 05, 2011 1:56 pm

Благодаря за отговора!Аз си помислих,че ще бъде объркана,защото нали като и е позволено тя ще се чуди защо сега не може да влезе и ще скимти,но явно съм сбъркал. :oops:
maimunka

Мнениеот maimunka » Съб Мар 05, 2011 2:20 pm

maimunka написа:Благодаря за отговора!Аз си помислих,че ще бъде объркана,защото нали като и е позволено тя ще се чуди защо сега не може да влезе и ще скимти,но явно съм сбъркал. :oops:

п.п.бих искал да попитам още нещо.Вие пускате ли кучетата си на диваните,столовете,леглата и прочие,защото аз не го правя.Чувал съм,че не е хигиенично,а и така те се възгордявали или нещо такова.Това вярно ли е? :roll:
maimunka

Мнениеот scuba » Съб Мар 05, 2011 4:31 pm

maimunka написа:.
п.п.бих искал да попитам още нещо.Вие пускате ли кучетата си на диваните,столовете,леглата и прочие,защото аз не го правя.Чувал съм,че не е хигиенично,а и така те се възгордявали или нещо такова.Това вярно ли е? :roll:

Аз не познавам човек, който е успял да се пребори с качването по диваните :-) Кокера има такъв маталитет, че едвали ще успееш да го научиш да не се качва. Легло купихме, карахме се.. качва си се. Просто се отказах вече да споря с нея :-)
scuba

Мнениеот maimunka » Съб Мар 05, 2011 5:34 pm

Да прав си,scuba.Аз вече започвам да усещам този и маталитет.Въпреки,че е само на 2 почти 3 месеца би направила всичко,за да се качи на дивана при нас.... :lol: Засега се справям добре,имаше само един случай,в който се беше качила на дивана,но оттогава нито един път не го е правила.Но както ти каза,кокерите имат такъв маталитет,че няма да мога да запазя това и поведение....
maimunka

Мнениеот mirabella » Пет Апр 15, 2011 10:13 pm

Ами всъщност сет прави, умира да е при нас, през деня си стои на мястото, което му е определено. В момента обаче, в който се приберем и седнем в хола на дивана или легнем умира от кеф да се настани между нас и толкова мил, че просто си го гушкаме. Ако е в друга стая, започва такова скимтене и рев че просто се принуждаваме да го пуснем.
Вероятно направихме грешка че го свикнахме при нас на леглото да спи, но сега вече става топло и той сам си отива на пода, когато му стане жега.
mirabella

Назад към Поведение и обучение