Команди

Дискусии за поведението и обучението на малките кокери

Re: Команди

Мнениеот siat » Сря Юли 08, 2009 10:18 am

Да за разходките съм съгласна , но сме малки още. На 15 07 му е третата имунизация. Сигурно се сещаш , че я чакам с нетърпение.
siat

Мнениеот LStaley » Сря Юли 08, 2009 12:56 pm

Не забравяй че след нея още 7 или 10 дни преди да го изкарате :)
Но пък после каква игра е :)
LStaley

Мнениеот siat » Чет Юли 09, 2009 12:55 pm

Ние явно сме по някоя друга система. След втората ваксина го извеждаме всеки ден за по 5, 10 сега 15 минути.След третата ваксина , питах доктора , още от следващия ден - на големи разходки. При предишното куче , при същия ветеринар го изведохме за първи път като навърши 3 месеца. Явно има някаква промяна , а ние се доверяваме на доктора. Миналата седмица срещнах куче на 45 дни с първа ваксина на разходка и собственика , който ги развъжда / английски сетери / ми каза , че щом имало една ваксина / от най-добрите / нямало никакъв проблем. Дано е така.
siat

Мнениеот LStaley » Чет Юли 09, 2009 2:58 pm

E oт развъдник какво да каже... нали трябва да ги продаде по-бързо...
LStaley

Мнениеот sweety94 » Вто Юли 14, 2009 12:56 pm

По принцип е най-правилно кучето да се разхожда след като му се бият и трите ваксини!Сигурно може и преди тоа,но има вероятност да се разболее...
sweety94

Мнениеот RAMONA » Пон Авг 31, 2009 7:57 am

Много интересна тема. Ще се пробваме, но едва ли нещо ще се получи с нашия овчи нрав. Хахаха Ако нещо стане ще се похваля, а вие продължавайте в същия дух. ;)
Кокерът е малко кученце,
но с дълги уши,
Има палаво дупенце
и прави много бели.
Може да е непослушко,
но ми е един, любим,
може да е неполсушко,
но ми е незаменим.
RAMONA

Мнениеот xrisi95 » Сря Сеп 02, 2009 8:06 am

с търпение всичко се постига.Кокерите са умни кучета и бързо възприемат апък и са много лудички и те го имат за игра (е поне Вики е така :D )
Кучето е най-добрия приятел на човека!
●๋: {Вики} ●๋:
xrisi95

Мнениеот DoBiTyY97 » Пон Сеп 07, 2009 10:00 am

kak da nau4a ku4eto si na teze ne6ta kato to ne se spira na edno mqsto po cql den iska da si igraem dobre igraq si s neq no prod1ljava
nemoga da q nakaram da napravi nito edna komanda ?? pomo6t :(
DoBiTyY97

Мнениеот Clara » Пон Сеп 07, 2009 7:28 pm

И с Клара е същото. Учихме я да сяда, като в едната ръка държах от любимите бисквитки и й го поднасях над главата, така че тя да трябва да седне, за да го стигне. В началото не ставаше лесно, но след 3-4 пъти схвана за какво става въпрос и сега сяда :)
Да ляга я учихме от седнало положение, като лакомството пак е в ръката ти и го поднасяш под носа й, близо до земята. През това време повтаряш "Легни" и изтегляш лакомството напред. Понякога може да е добра идея да й дръпнеш лапичките, особено в началото.
На "Ред" почти се научихме, защото тя пък и не обича да е много далеч от нас. Като тръгне да се дърпа на каишката, ти я издърпваш назад и казваш "Ред"(или която дума си избереш). След известно време свиква.
Но "Дай лапа" ни е абсолютно невъзможно, пък и не виждам голям смисъл от него :/
Имаме какво да издялкваме при командите, но основите са положени в някаква степен.

DoBiTyY97, става с много търпение. Ние "Легни" я учехме преди да й сложим да яде, някъде около десетина минути преди това време, за да й е леко гладно и да иска да си вземе лакомството. Не знам дали ще успееш така, но можеш да пробваш :) Колко е голямо кокерчето?
Clara

Мнениеот Eleonora » Съб Сеп 12, 2009 9:41 pm

Не знам но при нас моментът с командите беше като детска игра.И Лейди щурее постоянно но когато реша да и пробвам възможностите взимам малко храна изправям се ,тя съответно вече е седнала пред мен и чака да и я дам и ме гледа съсредоточено-това е момента за команда.Вчера примерно за един единствен фъстък ми показа целия си репертуар:):):)Най демонстративно се хапвахме пред нея а тя иска ли иска,но аз гледам да не и давам ядки :0 НО като почна да настоява и последваха всички команди и си получи фъстъка :) Лесно е,просто трябва постоянство.Единственото което мисля че няма да успея със сигурност да науча Лейди е редом или крачка както и да се казва(да не се тегли като луда по улиците) но тя е прекалено темпераментна и не я виждам изобщо как би се укротила и би тругнала лекичко:)Но аз си я харесвам такава и не искам да я променям:)Сега я уча да различава играчките си и като я накарам да ми носи точно определена и вече знае 4-5 ::))аз се увлякох :)
Eleonora

ПредишнаСледваща

Назад към Поведение и обучение