Команди

Дискусии за поведението и обучението на малките кокери

Команди

Мнениеот xrisi95 » Сря Апр 01, 2009 10:36 am

Би било хубаво да има една такава тема.Ако администратора реши моля да я изтрие ;)
команда Седни или зиц
Аз научих Вики да сяда като в дясната си ръка държа лакомство и леко се придвижвам към главата на кучето и така то в стремежа си да стигне лакомството сяда и след това започвам да я хваля като казвам ,,Браво",давам лакомство и казвам ,,Седни" за да може да запомни думата и след това като u кажа да сяда самa.Има и друг начин за изпълнение на командата.Обръщаме се към кучето и хващаме повода с дясната ръка.Даваме команда „Седни” и едновременно с лявата ръка натискаме задницата надолу а с дясната ръка опъваме повода нагоре и пак хвалим и повтаряме думата.
команда Легни-тя се научава след като кучето знае команда Седни.Казвате команда седни навеждате се над кучето, хващате с дясната си ръка отдолу двата му предни крака и ги изтегляте напред и то по този начин ляга.Като не му позволяваме да стане и след това пак хвалим и повтаряме думата.Другия начин който при мен действа е казвам команда Седни и придвижвам лакомството надолу и то иска да го вземе и ляга след това хваля и повтарям думата ;)
Команда редом-сигурно почти всички които имат кокери а и не само такава порода са се измъчили да се влачат след кучето :lol: Редом означава кучето да ходи плътно до левия или десния ви крак. Викаме кучето при нас,хващаме повода късо и тръгваме да вървим като повтаряма ,,Редом", ,,До мен", ,,В крак" или както си изберете.Ако кучето избързва или се дърпа спираме и пак го придърпваме към нас и повтаряме избраната дума.Скоро ще разбере че няма къде да ходи и като му се каже думата трябва да стои до стопанина.Трябва да не се забравят и лакомствата.След като кучето е усвоило добре командата почваме да отпускаме повода все едно няма нищо на него и като постъпваме по същия начин-kазваме командата, хвалим,ако се дърпа коригираме.След това може да махнете напълно повода.По състезания за изпитания кучето трябва да е до левия крак.
Ако някой се интересува от друга команда да пише.
Кучето е най-добрия приятел на човека!
●๋: {Вики} ●๋:
xrisi95
 
Мнения: 308
Регистриран на: Сря Апр 01, 2009 9:09 am
Местоположение: Пловдив

Re: Команди

Мнениеот administrator » Сря Апр 01, 2009 3:37 pm

Здравейте,

темата е супер. Дано да имаме повече потребители, които да пишат интересни и полезни неща.

Поздрави,
Администратор
administrator
Site Admin
 
Мнения: 27
Регистриран на: Вто Яну 27, 2009 9:30 pm

Re: Команди

Мнениеот Backo » Пет Апр 10, 2009 8:36 am

Здравейте! :)

Имам малък кокер на близо 3 месеца ( с точност 2 месеца и 3 седмици ) . Когато реших да се занимавам с него , един вид да го уча на по-горе споменатите команди , домашният ми любимец беше на не повече от 2 месеца. Използвах същия метод като Хриси с ръка над главата на кучето. Успях да го науча и при командата "Легни" да извършва това действие , но по-интересното е , че още от първия път когаго му казах седни и седна :D . Също така успяхме да усвойм командата "Намясто" , при която кученцето си отива в кошарката :) .

Команда Намясто - Вземаме нашият домашен любимец и го поставяме на 1-2 метра от креватчето му. В ръка вземаме лакомство и му даваме само да я помирише през затворената ни длан.Подаваме команда "СЕДНИ" и изнасяме ръката над кошарката на кученцето , при което казваме " НАМЯСТО " . Когато домашният ни любимец достигне целта следват похвали "Браво" и разтваряне на дланта за добре свършената работа :D

Поздрави на всички
Backo
 
Мнения: 22
Регистриран на: Пет Апр 10, 2009 8:25 am
Местоположение: Русе

Re: Команди

Мнениеот LStaley » Съб Апр 11, 2009 7:07 am

Темата наистина е прекрасна, поздравления.
Сега искам да Ви задам един въпрос...
КОГА трябва да се започне обучението на подобни команди при младите кученца. 2-3 месеца или малко по късно?
LStaley
 
Мнения: 147
Регистриран на: Пет Апр 10, 2009 1:39 pm
Местоположение: София

Re: Команди

Мнениеот Backo » Съб Апр 11, 2009 9:51 am

Трябва да са още малки . Както каза ти 2-3 месеца . Моята Сузи е на 3 месеца ( без 1 седмица :D ) и се занимаваме двамата от към 1 месец ;) .

Да ви се похваля . Вчера се разхождахме без кайшка :D и бяхме много послушни. Чак аз се учудих :lol:


Поздрави на всички!
Backo
 
Мнения: 22
Регистриран на: Пет Апр 10, 2009 8:25 am
Местоположение: Русе

Re: Команди

Мнениеот xrisi95 » Нед Апр 12, 2009 12:33 pm

Дай лапа-Това е един лесен трик на който можете да научите кучето си и който освен че забавлява гостите има и практическо приложение в живота му.Изрязването на ноктите е задължителен елемент от поддържането на добрата хигиена на кучето.Много по-добре е да го научите да държи лапата си неподвижно докато му изрязвате ноктите отколкотода я задържате със сила.Започнете упражнението като накарате кучето да седне до вас.Дръжте храната в лявата си рка така че да може да я вижда.Поставете дясната си ръка зад крака на кучето и пъхнете пръстите си под лапата му.В момента в който усети че докосвате крака му кучето ще го вдигне.Когато това стане продължете да придържате лапата му в ръката си.Не се опитвайте обаче да държите крака тъй като това ще предизвика съпротива-кучето ще се опита да издърпа крака си от ръката ви.След като поддържите лапата му за миг го почерпете като в същото време го похвалете щедро.След като повторите цялото упражнение няколко пъти кучето ще започне да разбира че думите Дай лапа означават че трябва да сложи крака си в ръката ви.Едва след като кучето свикне да ви подава лапа и да не се дърпа в продължение на няколко секунди можете да пристъпите към изрязването на ноктите защото иначе може да го порежете.

Команда тук-Цел на упражнението – при извикване “ТУК” кучето да се отзове и да дойде при вас веднага .Ще ви трябват нашийник и дълъг повод.Кучето е пуснато свободно да се разхожда, наблюдаваме го и когато вниманието му не е ангажирано го викаме, отстъпваме назад и приклякаме, с което активираме инстинкта на глутницата у кучето и то идва бързо при нас. Веднага след това го награждаваме. Същото нещо го изпълняване когато кучето е на дълъг повод, но вниманието му е ангажирано. След като подадем командата придърпваме повода и при идването поощряваме кучето. Не трябва да бягаме след кучето защото то ще помисли че ние искаме да играем с него и ще трътне да бяга.Е по някой път когато кучето се е отдалечило прекалено много и не ни чува или се прави на глухо разбира се че ще отидем при него за да не избяга.Но не трябва да бягаме към него а да ходим с по-бързи крачки и да държим лакомството в ръка.Трябва да пуснем кучето на място където няма коли и предмети които са опасни за него.

Команда Гледай ме!-За да научите кучето си да следи внимателно вас и това което правите е първата стъпка в обучението за съвместни действия.Ако кучето ви гледа докато вървите заедно това е сигурен знак че разбира партньорските взаимоотношения които изграждате.За изпълнението на тази команда е необходимо да държите храната в дясната си ръка така че кучето да я вижда.Друго важно условие е ръката ви да бъде поставена на мислена линия между вашите и неговита очи.По този начин при всяко поглеждане към храната кучето ще вижда заедно с нея и вашето лице макар и във фон.Повторете няколко пъти думите Гледай ме така че кучето да започне да ги асоциира с насочването на погледа към бицето на стопанина си.Не след дълго то ще започне да ви гледа още щом му кажете Гледай .В момента в който погледа му е насочен към вас кучето не може да бъде разсеяно от други околни обекти които в противен случай биха отклонили вниманието му от вас и от действията които трябва да изпълни.Накратко в тези маменти кучето е концентрирано.
Кучето е най-добрия приятел на човека!
●๋: {Вики} ●๋:
xrisi95
 
Мнения: 308
Регистриран на: Сря Апр 01, 2009 9:09 am
Местоположение: Пловдив

Re: Команди

Мнениеот vlubenyyyy » Пон Юли 06, 2009 8:29 pm

аз научих Спайк да сяда по друг начин: на място отдалечено от неща които ще го разсейват (например:други кучета или автомобилно движение). с лявата ръка хващам повода му а в дясната държа лакомство. държа то здраво за повода и издигам бавно лакомството точно над главата му и по това време казвам командата СЕДНИ. така кученцета в опита си да не изпуска от поглед лакомството е принудено да седне. правите това много пъти и по късно опитвате без лакомство ако не стане правете всичка отначало. :)
vlubenyyyy
 
Мнения: 7
Регистриран на: Пон Юли 06, 2009 8:02 pm

Re: Команди

Мнениеот luna » Вто Юли 07, 2009 11:15 am

Луна е на 2 години и знае командите стани,седни,дай лапа и ела.
luna
 
Мнения: 5
Регистриран на: Нед Юли 05, 2009 3:39 pm

Re: Команди

Мнениеот siat » Вто Юли 07, 2009 11:50 am

Кажете ми как да науча Арън , като той се спира само като му се приспи ? Тогава се скрива някъде дремва 20 минути и отново пощръклява.Знае само " Ела Тук " и името си . Като се ядосам също разбира , но иначе е голям щурчо. Игрите му са свързани само с хапане. Вашите кучета ако са около 3 месеца хапят ли , а другите които са по-големи кога спряха ? Тази вечер ще го водя да му режат ноктите , поне да не драска защото са дълги и остри като игли. Направо в къщи си имам малко" стихийно бедствие". И вашите ли са такива или само мойто момче ? Иначе като ни няма само спи и почти не прави бели , но като се върнем наваксва за нула време.
siat
 
Мнения: 50
Регистриран на: Сря Май 27, 2009 2:06 pm
Местоположение: Plovdiv

Re: Команди

Мнениеот LStaley » Вто Юли 07, 2009 4:28 pm

Христофор си хапе яко :) но на игра разбира се :)
Ноктите му сам му ги изрязах :)
За спането, като влагаш повече време в разходки, после спи поне по 1 час повече :)
LStaley
 
Мнения: 147
Регистриран на: Пет Апр 10, 2009 1:39 pm
Местоположение: София

Следваща

Назад към Поведение и обучение

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron