Възпаление на ушите

Въпроси към нашия онлайн ветеринарен лекар

Re: Възпаление на ушите

Мнениеот sweety94 » Сря Юли 15, 2009 11:21 am

Ричи е на 2 месеца и половина...много трудно се справям!Внимавам много,за да не го нараня и отнема доста време,а на него определено не му е приятно! :?
sweety94

Мнениеот LStaley » Пон Юли 20, 2009 12:21 pm

На Христофор му зехме Епи Оптик и му слагаме на 10тина 15 дни, по 1-2 капки в ушенцата, иначе всеки ден му ги преглеждам за усилчета докъто си играем...
Отделно с бебешки туфелчета ако има нещо мръсничко, нежно му го махаме...
За къпането, не му ги пазим като зеници, тоест не му пръскам с душа в ушите естествено, но не ги пазим кой знае колко, просто сме внимателни, а и в морето като влиза, няма никакви проблеми, все пак това са естествени неща, той е живо същество, не бива да го изолираме от тези фактори....
LStaley

Мнениеот freezy » Пон Юли 20, 2009 1:38 pm

По отношение на възпалението на ушите ние също ползваме Epi- optic всяка седмица и съм много доволна. Мирише приятно пък и ушите на кучето са чисти. Айра специално харесва да й се мият ушите.
freezy

Мнениеот sweety94 » Вто Юли 21, 2009 7:48 pm

Да се похваля-най-накрая докато му чистих ушите,на моя палавник,не помръдна нито веднъж!Изглежда,че се е дърпал само защото за него това е било нещо ново и непознато...но сега,когато свикна,няма проблем!;-)
sweety94

Мнениеот pocko » Нед Авг 23, 2009 1:55 pm

Здравейте,

И аз имам кокер от 5 години и на всеки две седмици му чистя ушите. В началото когато беше малък имаше доста кал, но сега е много по - добре.

Имам следното питане. От 1-2 дена ушите му в долната част са леко надути. Нашият доктор дойде и го прегледа и му постави противоалергична инжекция, макар, че за него беше странно как само ушите са се надули и то в тази част.

Някой да се е сблъсквал с такъв проблем до сега?

Благодаря Ви от сега!
pocko

Мнениеот oldspice66 » Вто Апр 27, 2010 12:22 pm

И ние ползваме препарат профилактично. За сега не сме имали проблем и се надявам да нямаме.Ветеринаря ни каза, че един път на 30 днеа е достатъчно. Предупредиха ме да не му бъркам с клечки в ушите, понеже препарата изчиства секрета и излиза когато кучето си тръска главата. Препаратът е Епи-Отик струва оклоло 12 лв.
oldspice66

Мнениеот xrisi95 » Вто Апр 27, 2010 9:21 pm

oldspice66 написа:И ние ползваме препарат профилактично. За сега не сме имали проблем и се надявам да нямаме.Ветеринаря ни каза, че един път на 30 днеа е достатъчно. Предупредиха ме да не му бъркам с клечки в ушите, понеже препарата изчиства секрета и излиза когато кучето си тръска главата. Препаратът е Епи-Отик струва оклоло 12 лв.

На самата тубичка на епи отик пише че 1-2 пъти седмично трябва да се слагат по 4-5 капки в ушния канал.А това което ви е казал ветеринаря не ми харесва.И още на шишенцето пише вътрешността на ухото да се почисти с памучен тампон и задължително трябва да се масажира основата на ухото.Когато кучето си тръска главата капките излизат а не влизат навънтре в ушния канал и ако не се почисти вътрешността на ухото когато излизат капките козинката на ушите отвътре става мазна.
Мисля че ветеринаря Ви не си е направил труда даже да прочете дозировката и приложението на Епи Отик.
Кучето е най-добрия приятел на човека!
●๋: {Вики} ●๋:
xrisi95

Мнениеот oldspice66 » Чет Яну 20, 2011 5:33 pm

xrisi95 написа:
oldspice66 написа:И ние ползваме препарат профилактично. За сега не сме имали проблем и се надявам да нямаме.Ветеринаря ни каза, че един път на 30 днеа е достатъчно. Предупредиха ме да не му бъркам с клечки в ушите, понеже препарата изчиства секрета и излиза когато кучето си тръска главата. Препаратът е Епи-Отик струва оклоло 12 лв.

На самата тубичка на епи отик пише че 1-2 пъти седмично трябва да се слагат по 4-5 капки в ушния канал.А това което ви е казал ветеринаря не ми харесва.И още на шишенцето пише вътрешността на ухото да се почисти с памучен тампон и задължително трябва да се масажира основата на ухото.Когато кучето си тръска главата капките излизат а не влизат навънтре в ушния канал и ако не се почисти вътрешността на ухото когато излизат капките козинката на ушите отвътре става мазна.
Мисля че ветеринаря Ви не си е направил труда даже да прочете дозировката и приложението на Епи Отик.

Благодаря!
oldspice66

Мнениеот mims23 » Съб Ное 24, 2012 12:51 pm

Не съм сигурна дали е тук мястото на този въпрос, но каква трябва да бъде минималната дължина на ушите при кокера. Понеже моя кокер се оказа пълна противоположност на това, което очаквахме. Като беше по - малък козината му златисто -кафява (наситено), а сега е бежов. Ушите му растяха добре на дължина, а сега са къси. И не искахме да е много рунтав, но стана обратното. Но повече ме интересуват ушите. Вмомента е на шест месеца, дали ще растат още, защото ми се иска да станат поне малко още по - дълги? :?:
mims23

Мнениеот vanesssa91 » Съб Ное 24, 2012 7:10 pm

Чувала съм, че ако можеш да обгърнеш муцунката на кокера с ушичките значи всичко е наред. Не съм сигурна, но мисля, че повече няма да растът или може да пораснаст още малко, но не очаквай драстична разлика. И все пак е важно да са му здрави ушичките, като са по-къси е по-предпазен от буби, осили и всякакви такива. А козинката можете да подстригвате :)
vanesssa91

ПредишнаСледваща

Назад към Онлайн лекар