Възпаление на ушите

Въпроси към нашия онлайн ветеринарен лекар

Възпаление на ушите

Мнениеот bella » Нед Фев 15, 2009 12:52 pm

Здравейте,

искам да питам, дали някои има проблеми с ушите на своя кокер. Нашия ветеринарен лекар ни посъветва, че това е често срещан проблем и трябва редовно да се почистват, като съществуват специални капки за тази цел.

Поздрави,
Белла
bella

Re: Възпаление на ушите

Мнениеот Eleonora » Нед Фев 15, 2009 11:20 pm

Здравейте и от мен.Първо искам да изразя радостта си от това че в любимия ми сайт вече има потребители и форум където да обсъждаме проблемите и радостите си :D
Колкото до ушите -миналото лято имахме проблеми и то заради онези лепки(осилите) дето се забиват в козината и няма излизане.На мен ми казаха че е задължително пролетта трябва да се подстригва козинката на ушите ,за да не полепват разни лепки по тях защото се забиват чак в тъпанчето.Получават се и възпаления ако се мокрят...страшна работа.То всъщност не са ли ушите едно от главните слаби места на кокера :)
Eleonora

Мнениеот bella » Пон Фев 16, 2009 8:36 am

Здравейте,

така е. Няма спасение от тези бодили :). Допълнително ме посъветваха, че трябва да се чисти и ушната кал, защото се възпалявали често ушите от нея.

Поздрави,
Белла
bella

Мнениеот xrisi95 » Сря Апр 01, 2009 10:01 am

Аз чистя ушите на моето кокерче с Епи Отик и така хем миришат на хубаво хем няма ушна кал и не се притеснявам за възпаление.Ето снимка http://www.zoomagazin.eu/admin/images/categories/81607.gif взех го от вета и струваше някъде към 11 лева
Кучето е най-добрия приятел на човека!
●๋: {Вики} ●๋:
xrisi95

Мнениеот zoosonic » Чет Апр 02, 2009 9:40 pm

To4no taka-Profilaktikata e majka na le4enieto.
zoosonic

Мнениеот freezy » Вто Апр 14, 2009 8:52 am

Здравейте и от мен ! По отношение на ушите ние също ползваме профилактично спрей, който разтваря ушната кал и наистина ушичките миришат много хубаво и Айра се чувства страхотно.
Това ни посъветва нашия ветеринар и ние го правим всяка седмица.
Поздрави на всички :lol:
freezy

Мнениеот dani13 » Чет Апр 16, 2009 9:03 am

...Ushite naistina sa GOLJAM problem za kokerite-v prekija i v prenosen smisal...Kato ostavim nastrana redovnoto im topene v hranata,vazpalenijata sa chesto javlenie.Sedmitsa sled kato vzehme nasheto kokerche ustanovihme,che ima vazpalenie na ljavoto ushentse.Slagahme mu kapki Dexoryl. Lekarjat ni posavetva vseki pat,kogato go kapem da mu vrazvame karpa taka,che da ne vliza voda v ushichkite.
...A kakvo e naimenovanieto na spreja za profilaktika na ushite?
dani13

Мнениеот sweety94 » Вто Юли 14, 2009 1:01 pm

На Ричи му чистя ушите,само когато има нужда!Искам да попитам как се справяте с тази процедура,тъй като на мен ми отнема около половин час и накрая целите ми ръце са нахапани!Голяма борба е просто! :?: :!:
sweety94

Мнениеот siat » Вто Юли 14, 2009 2:28 pm

Не знам колко е голям Ричи , но Арън на 19 ще направи 3 месеца. В началото много се бунтуваше , но вече почти свикна с процедурата. Слагам му по 2-3 капки в двете уши и малко масаж на ушните миди- това в движение. След 30 минути сядам така , че главата му да ми е между колената като го държа без да стискам много и с клечките за уши ги почиствам ,а накрая разбира се наградка / ние сме доста корумпирани / от любимитие му бисквитки. Това се повтаря всеки 10 дни. Ако човек е по - упорит от тях на всичко свикват , а като пораснат дори са благодарни след такива процедури.
siat

Мнениеот xrisi95 » Вто Юли 14, 2009 9:10 pm

уф ние получихме възпаление на ушите.Такава болка изпитва горката.От две седмици сме на капки отипакс.Често и чистя ушите и внимавам да не и влезе вода но наскоро имахме проблем и бях много стресната и мисля че тогава и е влезнало вода като аз не се съобразих.Сега сме на морето и за нас то е само до краката.Не че тя обича вода :D
Кучето е най-добрия приятел на човека!
●๋: {Вики} ●๋:
xrisi95

Следваща

Назад към Онлайн лекар