от zdr54 » Съб Апр 14, 2012 10:48 am
Кокерчето ми Кари току що се разгони - вече има кръвотечение и в къщи се шегуваме,че е вече жена.Въпросът ми е:Моля,да ми кажете колко време трае разгонването ? След като вече окончателно е преминало разгонването може ли да забременее,защото мисля след 6-ти май да прекарам лятото на вилата си в едно село,а там има доста кучета,които се разхождат свободно и ме е страх да не забременее.Искам да я кастрирам,някои са "за",други са против.Преди време зададох въпрос за кастрирането и вие ме убедихте,че няма нищо страшно,но все пак...Вярно е,че човек няма нищо общо като анатомия с кучето,но си мисля все за липсата на естроген,дали няма да и влияе на здравето и на костите,също като при жените когато са в менопауза.Защото доколкото разбрах,при кастрацията се премахва матката заедно с яйчниците.Вчера някаква софиянка в парка ми каза че нейният лекар в София и казал,че най подходящо е било кастрирнето на средна възраст при кучето,т.е на 5 годишна,като възраста се съотнасяла към възраста на 50 годишна жена.Вярно ли е?Нещо ми се струва нелогично.Извинявайте,че ви питам за неща,които на някои ще се сторят елементарни,но досега 20 години съм гледала две мъжки кучета и не зная много за женските.Пожелавам ви весело прекарване на празника!!!Здраве и успех!!