Чесане

Въпроси към нашия онлайн ветеринарен лекар

Чесане

Мнениеот zdr54 » Съб Мар 10, 2012 10:22 am

Имам кокерче на 8 месеца,напоследък нещо взе все да се чеши и пощи,прегледах го за бълхи защото си играе с едни котенца,но не открих нищо,няма рани или струпеи по кожата,нито пърхут,започвам да си мисля,че се чеше от нерви,защото заради дългата зима я пускам повече да играе на двора,отколкото да излизаме на разходка на улицата.Като казах,че може да се чеше от скука и от нерви,всички ми се смеят.Водих я на ветеринар и той нищо не откри.А може би има алергия от нещо? Храня я със суха храна,като последният път нарочно я смених , варя и пилешки фенери и я храня с месцето и бульоните с хляб,яде всички зеленчуци и плодове с апетит.
zdr54

Re: Чесане

Мнениеот scuba » Нед Мар 11, 2012 6:28 pm

Същия проблем го имахме преди няколко месеца.
Предписаха някакви противоалергични 'апчета и всичко се оправи. От тогава не сме имали проблем.
Пробвай да смениш храната. Има една която е за чувствителна кожа - също може да помогне малко
scuba

Мнениеот Vikii » Нед Мар 18, 2012 2:52 pm

Възможно е да е алергична към някоя от съставките в кучешките шампоани.Аз имах същите проблеми доктора ни изписа Djounsan бебешки шанпоан и се оправи :)
Vikii

Мнениеот EPetrova » Нед Яну 06, 2013 2:42 pm

Помощ! Бълхи каже те кое е най-доброто имам Cipermetrin 100EC farma,мога ли да я третирам с него ? Много ми е жал за малчо като го гледам как се драпа от тия гадинки бълхите ,и ако може да я намажа с него кажете ми колко как и кога ?
EPetrova

Назад към Онлайн лекар