Помощ! Възможни заболявания при 12г. кокер :(

Въпроси към нашия онлайн ветеринарен лекар

Помощ! Възможни заболявания при 12г. кокер :(

Мнениеот hayati » Съб Юни 11, 2011 9:37 pm

Здравейте! Имам 12 год. женски кокер (американски). До преди месец всичко беше наред с нея. Миналата година доста я водих на ветеринар заради един ужасен осил. Тогава ветеринарят много се учуди, че е на тази възраст (мислеше я за по-малка) и каза , че изглежда много добре, няма изменения присъщи за старите кучета (освен леко перде на очите, поизносени зъби, ако мога така да ги нареча и инатлив характер) и т.н.С една дума много добре гледано куче. За жалост от месец насам не иска да яде, повръща всичко, което хапне (освен сухата си храна, но вече не иска да я и помирише дори). Постоянно съм в напрежение като хапне нещо къде ще го повърне. Нищо не яде. Направи ми впечатление вчера, че когато и дадох едно парче филе само го здъвка и изплю ( а това е филе за бога). Пие вода, не е безжизнена (потичва на вън, което е странно т.к. много е отслабнала не знам от къде намира сила). Т.к. не хапва нищо съответно почти не ходи по голяма нужда, а ако ходи то е рядко. Не знам какво да я правя. :( Моля Ви дайте ми съвет, предположение какво може да и е. Искам преди да я заведа на ветеринар, ако продължава така , да съм по-подготвена. Благодаря Ви.
hayati

Re: Помощ! Възможни заболявания при 12г. кокер :(

Мнениеот zoosonic » Нед Юни 19, 2011 8:57 pm

Вероятно раздразнен и/или чуствителен стомах,а може вече и гастрит,ако няма структурни увреждания по храносмилателната с-ма.Но това трябва да провери ветеринарният ти лекар.
zoosonic

Мнениеот hayati » Сря Юни 22, 2011 12:59 am

Просто за информация какви мерки се предприемат при гастрит, например.

Много Ви Благодаря за отговора.
hayati

Мнениеот zoosonic » Пет Юни 24, 2011 9:55 pm

Стандартното лечение на гастрит включва подходяща диета ,антиациди,покривни съставки за лигавицата на стомаха и червата,както и противоповръщателни медикаменти.Но както при хората така и при животните е много важна да се избере правилната диета.
zoosonic

Назад към Онлайн лекар