от kiko148 » Сря Мар 30, 2011 8:16 pm
Здравейте, имам един въпрос относно разгонването. Кучето ми е женско и се казва Айра и е на 8,5 месеца. Да уточня имаме също тъка и мъжки кокер на 4 год, казва се Съни. Та на 9ти март започна да й тече кръв на Айра, но Съни само я душеше без да и се качва отгоре. Ветеринарят ни каза, че по принцип на 9ия ден след началото на цикъла и вече щели мъжките кучета да и се качват. И така на 17ти март се преместих на вилата с нея докато й мине разгонването. До 17ти все още Съни само я душеше и нищо друго и все още и течеше кръв. От 17ти до днес (30ти март) бяха разделени, като на нея кървенето й спря някъде към 27 март приблизително. Но днес като се прибрахме, установихме, че явно все още е разгонена, дори да не й тече вече кръв, понеже Съни още като я видя и веднага понече да й се качи. Сега са в отделни стаи, но ме интересува колко още ще продължи да е разгонена? И като й мине разгонването Съни със сигурност ли ще спре да и се качва или ще продължи и малко след това? Мерси предварително!
ПС. Тя има кучешки гащи за разгонени, ама все пак, понякога се изхлузват ако вземе да се търка някъде.