Страница 1 от 1

РАЗГОНВАНЕ

МнениеПубликувано на: Чет Ное 18, 2010 9:51 am
от petiapencheva
здравекйте мочта вики е ве4е на 8 месеца и вече сме разгонени моля някой за информация какво се прави в такива случеи и всичко каквото знаете

Re: РАЗГОНВАНЕ

МнениеПубликувано на: Чет Ное 18, 2010 1:14 pm
от scuba
www.kokeri.com/forum/viewtopic.php?f=4&t=32
Koлко по-лесно щеше да е ако потърсиш с търсачката, вместо да пишеш тема а :-)

Re: РАЗГОНВАНЕ

МнениеПубликувано на: Сря Мар 30, 2011 8:16 pm
от kiko148
Здравейте, имам един въпрос относно разгонването. Кучето ми е женско и се казва Айра и е на 8,5 месеца. Да уточня имаме също тъка и мъжки кокер на 4 год, казва се Съни. Та на 9ти март започна да й тече кръв на Айра, но Съни само я душеше без да и се качва отгоре. Ветеринарят ни каза, че по принцип на 9ия ден след началото на цикъла и вече щели мъжките кучета да и се качват. И така на 17ти март се преместих на вилата с нея докато й мине разгонването. До 17ти все още Съни само я душеше и нищо друго и все още и течеше кръв. От 17ти до днес (30ти март) бяха разделени, като на нея кървенето й спря някъде към 27 март приблизително. Но днес като се прибрахме, установихме, че явно все още е разгонена, дори да не й тече вече кръв, понеже Съни още като я видя и веднага понече да й се качи. Сега са в отделни стаи, но ме интересува колко още ще продължи да е разгонена? И като й мине разгонването Съни със сигурност ли ще спре да и се качва или ще продължи и малко след това? Мерси предварително!

ПС. Тя има кучешки гащи за разгонени, ама все пак, понякога се изхлузват ако вземе да се търка някъде.

Re: РАЗГОНВАНЕ

МнениеПубликувано на: Чет Мар 31, 2011 12:28 am
от xrisi95
Според мен още малко и вече Съни няма да има желание.
Хубаво е,че сте ги разделили.Прекалено е малка за да има бебета.
Ако не искате да си докарвате проблеми на главата кастрацията е едно много хубаво решение ;)
След 6 месеца очаквайте пак да се разгони Айра.

Re: РАЗГОНВАНЕ

МнениеПубликувано на: Чет Мар 31, 2011 1:13 am
от kiko148
Ами уж трябвало от 2 до 3 седмици да продължи цялата работа, пък от 9ти до 30ти станаха точно 3 седмици, но явно ще е по-дълго :(

Re: РАЗГОНВАНЕ

МнениеПубликувано на: Чет Мар 31, 2011 9:23 am
от freezy
И при моята Айра беше така, но интересно че се случва за първи път пък вече сме на две години. Мъжките продължиха да я душат сигурно още десетина дена, въпреки че отдавна спря да й тече. А още по-интересно е, че не всички мъжки го правеха някои изобщо не й обръщат внимание сигурно не се харесват :) .

Re: РАЗГОНВАНЕ

МнениеПубликувано на: Пет Мар 02, 2012 10:24 am
от elii
здравейте моята кокерка е на почти 2 годинки миналата година я видях когато се разгони забелязах капките кръв и подуване , но от тогава до сега не съм я виждала да се разгонва. тя като цяло е доста чистотна дори след като пика се почиства според наще затова не я вижда ме като се разгони, на мен вече ми се иска да я пускам да си има бебчета но как да го направя като нз кога се разгонва.Има ли някакъв вариант да и проследя разгонването смисъл при всички кучета ли е по едно и също време и ако да кога знам че се разгонват два пъти в годината или не ?