Здравейте настоящи и бъдещи кокеристи!
Искам да споделя с вас опита който придобих наскоро.
Преди месец купих кученце, което според клиниката (която се оказа, че не е клиника а посредник) от която го взех е американски кокер. В действителност се оказа че си е "чист англичанин" - разлика в цената 150 лв. Умишлено не споменавам цената, защото не е луд този дето яде баницата. Незнам тези хора които си изкарват хляба с продажба на животни, поне малко достойнство имат ли? Чаках за кученцето повече от месец, преживях всички пунически войни с жена ми, истеричните пристъпи на нетърпение от дъщерями, преглътнах високата цена която ми обявиха и на финала получих не това за което съм чакал. Майната им на парите, важното е че животинчето е здраво, развива се нормално (съветвам всички които си взимат малко животно да дадат за изследване изпражнения, хапчетата са само против глисти, но съществуват и стмашно-чревни бактерии които водят до сериозни възпаления). Та основният въпрос е да не се оставяте на търгашите да ви заблуждават не само за порода, родословие и т.н.т. Не вярвайте на нито една тяхна дума! Искайте доказателства за всяко тяхно твърдение преди да вземете кученцето - след това е късно.
Отчитам като моя грешка, че не отидох да взема палето с някой който е гледал малък американски кокер и може да го различи от английския.
Всъшност мошенниците разчитат на това, че хората често не са запознати със спецификата на породите, а когато започнеш да се грижиш за животнот вече отказване няма.