Методиката на хигиенните НАВИЦИ

Тук бихме искали да съберем информация, която да е полезна за всички, които искат да си закупят кокер

Методиката на хигиенните НАВИЦИ

Мнениеот swetljki » Пон Юни 01, 2009 8:05 am

Раскажете за на4алната методика на хигиенни навици.И зашто не трябва да се искарва 3месеца на вън ку4ето????? :roll: :roll: :roll:
swetljki

Re: Методиката на хигиенните НАВИЦИ

Мнениеот Eleonora » Пон Юни 01, 2009 11:16 am

Ами кучето не трябва да се изкарва 3 месеца навън защото през това време му се бият първа,втора и трета ваксина,които са много важни за изграждането на имунитета му.На вън е пълно с улични кучета,евентуално болни,и т.н,а вашето кученце е бебе което е податливо към заразяване с какво ли не.
За хигиенните навици-първите три месеца са МНООГО важни защото през тях вие трябва да покажете кое е редно и кое не.Бебето куче яде през 3-4 часа,съответно биологичния му режим е -сън,тоалетна,храна,вода,игра,сън.Всеки път щом се събуди кученцето ще иска да се изпишка и изака,затова вие трябва да го побутнете лекичко към мястото което сте определили за това и щом си свърши работата да го похвалите за да види че това е правилно.Всичко това е подробно описано мисля във темата за възпитанието.
Eleonora

Мнениеот Eleonora » Пон Юни 01, 2009 11:21 am

В Поведение и обучение на малко куче са отговорите на въпросите ви :)
Eleonora

Мнениеот xrisi95 » Пет Юни 26, 2009 8:52 am

те първа ще цапа навсякъде.Не си готова за куче.Извинявай че ти го казвам но...
Трябва да го изкарваш 14 дена след 3 ваксина.През това време трябва да го научиш да пикае и ака у вас на весник.НЕДЕЙ да го изкарваш до дръвчета за негова безопастност.Аз я научих още като тръгнах да я извеждам но до 6 месеца считай че увас ще се изпуска.Може и до 2 години още да пикае у вас.Има такива случай.Това зависи от обучението.На 1 месец кучетата пикаят и акат навсякъде.Когато мойта беше бебе тъкмо си измивах ръцете и пак гьол или торта :D Не може само да го държите в коридора.Иска ласка ще скимти апък и съседите може да тръгнат да подават оплаквания.Ако си вземеш куче трябва да знаеш че това не е някаква играчка която можеш да я зарежеш в коридора и там да стои.Ще къса ще пикае ака навсякъде.Мебели балатоми пердета :D
Казвам си истината не искам да те плаша!
Кучето е най-добрия приятел на човека!
●๋: {Вики} ●๋:
xrisi95

Мнениеот krassy » Пет Юни 26, 2009 10:42 am

xrisi95 е права! Кучето не е играчка, която можеш да оставиш като ти омръзне да играеш. По това, което прочетох смятам, че изобщо не си готова за куче. Кучето се нуждае от любов, време, внимание и много, ама наиситна много търпение. Ще ака, ще пишка, ще къса каквото му падне- чехли, обувки, дрехи, кабели, зарядни за телефони и компютри, както и самите gsm-и. А и не мисля, че на едно малко кученце ще му е удобно да стои в коридора.
Ако кучето ти мисли, че си най-добрия на света, друго мнение не търси!
krassy

Мнениеот krassy » Пет Юни 26, 2009 6:23 pm

Извинявай, ако съм разбрала грешно, но просто така излезе от думите ти. Защото това за коридора ми се стори нелепо....
Ако кучето ти мисли, че си най-добрия на света, друго мнение не търси!
krassy

Мнениеот siat » Съб Юни 27, 2009 5:30 pm

Мила ,още си малка да поемеш отговорност за друго живо същество! След някоя година и това ще стане , а сега си живей щастливо и безгрижно , защото това време не се връща , а занапред ще те очакват много отговорности. така , че според мен потърпи малко и всичко ще се подреди ! Поздрави !
siat

Мнениеот xrisi95 » Пон Юни 29, 2009 7:36 am

така е най-добре!Готви си се за 7 клас защото изпитите са много гадни.
Кучето е най-добрия приятел на човека!
●๋: {Вики} ●๋:
xrisi95

Назад към Закупуване на куче