Не взимайте куче от зоомагизин!

Тук бихме искали да съберем информация, която да е полезна за всички, които искат да си закупят кокер

Re: Не взимайте куче от зоомагизин!

Мнениеот xrisi95 » Пет Юни 05, 2009 1:19 pm

Изображение я познай какво е това!Взето е от зоомагазин .Има ли нещо общо с породата си?Повече прилича на смеска между голдън и нещо друго.Като малки много приличат но като пораснат се променят.
Не си заслужава едно да си вземеш болно куче и две то като порасне да не прилича на породата си грам ;)
Кучето е най-добрия приятел на човека!
●๋: {Вики} ●๋:
xrisi95

Мнениеот m5doggy » Нед Юни 07, 2009 11:56 am

Взех си кокерчето в петък,вчера го дадохме за приспиване :( По обява,уж добре гледано,с ваксина и обезпаразитено,изглеждаше жизнено и здраво,но през нощта почна повръщане и силно разстойство,до сутринта миличкото не можеше да стои право:( Заведохме го във ветеринарната клиника,оказа се с 40 градуса температура и обезводнено,направиха кръвни изследвания,от които се разбра,че има анемия и някаква инфекция,след което теста за паровироза се оказа положителен...оставихме го за наблюдение при лекарите,които на всеки час му вливаха системи да го захранват и с лекарства за вируса,но до вечерта вече почти беше издъхнало,предпочетох да го приспят,за да не се мъчи поне накрая:( Толкова за кучетата от зоомагазини и обяви...имат един общ пробем-ПЕЧЕЛБАРСТВОТО!:( Парите няма да си получа обратно,лошото обаче е,че тези хора са от Габрово и се занимават с развъждане на кучета (кокери,лабрадори,пекинези и дакели) Предполагам,че ги гледат на едно място,а вирусът знаете е един от наи-устойчивите и заразни вируси,до 10 дни инкубационен период и живее до 8 месеца извън приемника!!!Което означава,че и другите кучета (а и след тях) са носители и при наи-малката слабост ще се прояви и при тях...Аз разбира се не само,че загубих парите,но и до 5-6 месеца не мога да гледам друго животно,защото може да се зарази...Най ми е жал за кученцето,беше изключително сладко,интелигентно и гальовно:(
m5doggy

Мнениеот LStaley » Нед Юни 07, 2009 9:08 pm

Съжалявам много за загубата и негативните емоции които сте имали...
Сега просто дайте контактите на тези хора тук в форума, за да няма и други пострадали...
LStaley

Мнениеот m5doggy » Нед Юни 07, 2009 11:26 pm

Като лице за контакт в обявите е посечена Лили Касева,а email-ite sa kaseva75@abv.bg ili lily.kaseva@abv.bg Има и телефон за обратна връзка,Вивателски номер.В Габрово ги гледат,но доставят на зоомагазини и частни лица из цяла България.Снимките на кучетата от различните породи са идентични,което ме кара да си мисля,че ги гледат на едно място,но за кокерите е сигурно,че са имали контакт с вируса:(
m5doggy

Мнениеот xrisi95 » Пон Юни 08, 2009 6:07 pm

Ох тези ги знам от много време.Винаги на обявите едни и същи снимки на кученца.По 2 години еднакви снимки.Много съжелявам за това.Има ги и такива гадни хора където даже се наричат и "развъдник" и кученцата им били едва ли не "родословни" :evil:
xrisi95

Мнениеот siat » Пон Юни 08, 2009 7:20 pm

Много съжалявам за кученцето. Аз също щях да си взема точно от тези кученца, но се обадих по телефона ми казаха , че са от Габрово , а аз от Пловдив. Като ми предложиха да го изпратят в кашон по куриерска фирма веднага се отказах. Направо съм извадила касмет преди 4 месеца ми почина пуделът и сега , ако се беше случило нещо такова....пази боже !
siat

Мнениеот zoosonic » Пон Юни 08, 2009 7:44 pm

V povecheto ''razvudnici'' nqma i elementarni nachenki na higiena i karantina.Za tova se dopuska pronikvaneti i razprostranqvaneto na infekciozni i parazitni bolesti-vseki gleda burzata i lesna pechalba. :|
zoosonic

Мнениеот LStaley » Пон Юни 08, 2009 10:07 pm

И аз ги знам тези от Габрово, но нещо ми намирисваше и затова и не си взех от там..
От Пловдив имам проверени хора :) Фори е от тях, мога да ви дам контакти ако някой иска :)
LStaley

Мнениеот siat » Вто Юни 09, 2009 1:34 pm

Ако беше по-рано щях да се възползвам от информацията , но вече взех Арън. Всъщност не съжалявам само от 11 дни е в къщи , а вече много го обичам.Голям сладур е , само дето непрекъснато тича след мен за да ме хапе по краката , полата или панталона , каквото хване.
Но и от там където го взех ми направи впечатление , че гледат не само да върви бизнеса , но обичат кучетата и добре се грижат за тях.
siat

Мнениеот xrisi95 » Чет Юни 11, 2009 4:31 pm

http://forum.dog.bg/index.php?showtopic=25973&st=0&#entry637842 агенция Нети :x а в интернет е пълно с тяхни обяви
xrisi95

ПредишнаСледваща

Назад към Закупуване на куче