Не взимайте куче от зоомагизин!

Тук бихме искали да съберем информация, която да е полезна за всички, които искат да си закупят кокер

Не взимайте куче от зоомагизин!

Мнениеот xrisi95 » Чет Апр 16, 2009 8:45 pm

Почти всички кучета купени от зоомагазин страдат от болести като рахит кожни проблеми и др.Тук ще побликувам няколко случая.

1 Купихме си куче за 350 лева от зоомагазин на XXXXXXXXXXXX, .дадоха ни го без касова бележка без договор и гаранция че кучето е здраво.след два дена след като не е яло ништо това кученце на 2 месеца уж с ваксина то получи разстройство.заведохме го на лекар и след оште 3 дена то се влоши.получи жалти сополи и кашлица.пок го занесохме на лекар и след три вида антибиотик то не се оправи а влоши.заведохме го там от кадето сме го взели.обяснихме им че кучето не е наред нешто му има или да ми го заменят с друго или да ми враштат парите.уговорката им беше че ште ми го излекуват и ако умре ште ми варнат половината пари.сагласихме се и на това след луди скандали.оставихме им го и след 4 дена постоянно обаждане как е кученцето научаваме че му е правена операция и му изрязжат 6см. от червата.гаранция че ште ойивее пак няма.на следваштите 3 дена пак има саштот но без озрязжане а само операция.след 2 дена оново операция и на другия ден ми казват че е починало.отиваме там.и те не ни дават парите заштот не сме имали уговорка да ни ги варнат.

2 Преди две години имах френски булдог,без родословие,но познавах и двамата родители на кученцето.Стори ми се че това е достатъчно.Когато на Ерма й се схванаха задните крачета и обиколихме всички клиники и лечебници се оказа,че имала притискане на един от прешлените,което може би е наследствено.Така и не успях да се свържа с продавача,за да го попитам какви изследвания са правени на двойката(майката и бащата)-телефона му отдавна беше сменен,както и адреса.Оказа се че въпросния човек е прост поредния търгаш.
След две години рев при всяка среща с френчи,се реших отново да взема куче.Уж отново гледах,мислих,проучвах и попаднах на много свястна жена,която каза че имало развъдник на френчита в В.Търново.Намерих зоомагазина,в които продаваха кученцата и се реших да взема едно.Останахме с уговорката,че по-натам ще видим и родителите,както и изследванията,които са им правени преди заплождането.Е,това така и не стана.Жената от магазина,не си вдига телефона,а когато я търся в магазина все я няма.Оказа се че Брика има огромен кожен проблем,който по всяка вероятност е наследствен.
Ако не бях изглупяла толкова,че да се доверявам за втори път на хора от зоомагазини,сега нямаше да страда бедното животинче и да го лекуваме насляпо.Заставам твърдо зад идеята,че ако се купува животинче-каквото и да е,е хубаво то да има документи(какво ти хубаво-направо си е задължително).Едно родословие НЕ е глезотия,а начин да помогнеш на животното когато има нужда,да удостовериш към коя порода наистина спада,да запазиш и развиеш породата,която обичаш и цениш.Не е нуждо да спестяваш пари при закупуването на животното,защото когато то се окаже болно или има друг проблем(поведенчески,например) парите които ще пръснеш след това са много повече.
Лошото е че много хора(включително и аз) се подвеждаме по ниските цени.Осъзнавам грешката си и сега се моля кученцето ми да се оправи.

3 Здравейте, аз си взех в събота померанчето,но беше от магазин и естествено че имам проблеми....имаше много, много, много бълхи, а снощи получи страшно разтроиство и повръщане.....Поне във всички вет. кабинети докторите кават ,че наистина е померан,но болен.Сега ми е мн мъчно да го гледам как се мъчи и го боцкат.Иначе няма такова сладурче,въпреки че няма сили да мръдне ме следва навсчкъде из къщи и ме чака на вратата като излизам.Моля ви, стискайте палци с мен да оздравее!
...ами има глисти със сигурност, във паспорта пи6е че са направени две ваксини до сега(роден е на 02 август),но е от Украйна и не мога да знам колко е така...
... умря днес, не знам къде се намирам сега ...

ето и още много други истории - http://kiflaiboza.blogspot.com/2008/10/blog-post_29.html

Колкото и да ви е сладко кучето от витрината и да ви гледа тъжно и да ви изглежда здраво не рискувайте.Представете си колко много кучета има в една витрина които нямат и 1 ваксина.Нямат никаква защита и ако едно е болно от болест и другото го хваща.Почти всички хора които са си взели кучето от зоомагазин имат проблеми с него.Ими умира или му се правят операции или се лекува дълго.Малко са кучетата които не са били болни.Една моя приятелка има пекинез взет от зоомагазин.Тръгна да го извежда на 6 месеца.До тогава беше постоянно по доктори за ваксини и други неща.Макар че и дадоха паспорт и уж направени ваксини се оказа че кучето е зле и му се направиха на ново ваксините.През това време тя така и не успя да си научи кучето да пикае на мястото му и сега е на 11 месеца и половина и още си пикае и ака у тях.Като го изкарат навън не си свършва работата а само в апартамента.Сега ще го продава защото не могат да го гледат :evil:
Вземете си куче с родословие или поне да видите родителите и да го виждате бебето да се интересувате от майката от бащата-паспортите дали имат ваксини и др.Така ще бъдете сигурни че кучето ви е здраво и ще имате един хубав живот с него,без проблеми.
Кучето е най-добрия приятел на човека!
●๋: {Вики} ●๋:
xrisi95

Re: Не взимайте куче от зоомагизин!

Мнениеот LStaley » Пет Апр 17, 2009 6:37 pm

Добре, вие ме хвърлщте в ебати филма....
От 2 седмици си търся кокер и немога и немога да намеря...
От зоомагазин явно няма да е, но от къде, от интернет обява... къде да ги гледаме с родителите... какви паспорти и ваксинации да гледам и каква е гаранцията че тези неща наистина са коректни.... ц ц ц ц
Обърквате ме много приятели...
LStaley

Мнениеот xrisi95 » Пет Апр 17, 2009 7:50 pm

Ами в българия няма родословни английски кокери.И ако си се спрял\а на английските по-добре си вземи по обява и виж родителите.А ако си се спрял\а на американските в българия има развъдници.Няма гаранция че кучето което си вземеш пак няма да е болно но от зоомагазин 80% според мен от кучетата са болни и се заразяват едно от друго.По-добре не рискувай
xrisi95

Мнениеот Eleonora » Пет Апр 17, 2009 10:38 pm

Попринцип ако разгледате 3-4 форума и може да се окаже че ако сте си харесали Английски кокер не трябва да си го взимате от никъде.Доста са объркващи всички даващи съвети на бъдещи стопани.Ако питате мен НЯМА никаква гаранция от никъде че кучето ви няма да се разболее.От където и да го вземете все ще го обичате,било то с родословие или не.Това което xrisi95 е написала е с цел спирането на продажби на животни в мизерни условия,по витрини в аквариуми и т.н.Защото действително по магазините има само депресирани изтормозени душици(най-често болни).Моят съвет е Ако ще е родословно кученце-от развъдник,с всичките му документи,родословия,майки,бащи.Ако не -от обява (които има тук,а и не само) но с документ за ваксини,обезпаразитяване.xrisi95 е написала май и тя това.И остава да се молите кученцето да е здравичко и да ви радва дълги години.А ние ще чакаме да го видим :)
Прочетете внимателно какво да гледате като отидете да избирате кученцето и не се отчайвайте от написането.Най често всичко минава по мед и масло и се сдобивате с прекрасен приятел.Успех
Eleonora

Мнениеот xrisi95 » Съб Апр 18, 2009 8:06 am

точно така
xrisi95

Мнениеот krassy » Съб Апр 25, 2009 12:45 pm

Здравейте! Аз съм работила в зоомагазин като продавач-консултант и от личен опит мога да кажа, че xrisi95 е права. Кученцата не винаги са в отлично здраве. Първо, хората, които си дават кученцата в зоомагазини ги отбиват прекалено рано от майката и ми ги носеха на по 30 дни кученцето. Още не са им бити първите ваксини, а те вече са в магазин, където влизат различни хора, всеки се опитва да ги погали и така се разболяват. На повечето хора, които държат зоомагазини не им се дават пари за ваксини и отлагат до последния момент, ако евентуално могат да продадат кученцето без ваксина или само с една. Понякога се е случвало краят да е фатален. Именно поради тази причина напуснах, защото аз се грижа за тях като ги храня всеки ден, играя си с кученцата, но нямам никакви правомощия да се занимавам с ваксини и други неща, свързани с ветеринарни услуги.
Ако кучето ти мисли, че си най-добрия на света, друго мнение не търси!
krassy

Мнениеот LStaley » Съб Апр 25, 2009 1:17 pm

Ебати... Българията... ебати мисленето ебати всичкото...
Зоомагазин ли... пари ли.... ц ц ц... не стига че в зоомагазините цените на животните са надути безмислено, ами и вземаш болно, неваксинирано куче... дано на никой да не се случва...
LStaley

Мнениеот xrisi95 » Съб Апр 25, 2009 3:43 pm

аз се ядосвам че някой хора искат куче и знаят че в зоомагазините кученцата може да са болни но пак взимат защото били сладки и искали да спасят някой душица.Това няма смисъл.На тяхно място идват други!Ако микой не им копува кучетата ще фалират.
xrisi95

Мнениеот freezy » Съб Апр 25, 2009 3:56 pm

Аз да Ви кажа моето куче го купих от зоомагазин. Прочетох доста обяви, обаждах се на разни телефони и накрая всъщност попаднах на тази обява. Кученцата не бяха в магазина а си бяха при майката и всъщност след като платих капаро ми докараха кучето. Имаше съответно бита ваксина и обезпаразитяване, естествено и паспорт. Така, че в крайна сметка е въпрос на мнение кой от къде ще си вземе кучето. Никъде не е гаранция, че всичко ще е наред. Та нали живеем в България.
freezy

Мнениеот krassy » Съб Апр 25, 2009 10:59 pm

Няма гаранция дали кученцето ще е наистина здраво, от където и да го вземеш.Моята Карина я взех от магазина, в който работех точно преди да напусна. Донесоха ми я заедно с още 3 кокера на 35 дни. Почти бяха обезводнени, защото са пътували в багажното на автобуса от Нова Загора до Варна по средата на лятото. Тя остана последна в магазина,стоя там около месец и накрая се озова у нас. Слава Богу, че до днес нищо й няма. Но все пак е по- добре да може да се видят родителите на кученцето и условията, при които то се е гледало до момента. Понякога в магазините просто гледат печелбата, а не доброто на кученцето.
Ако кучето ти мисли, че си най-добрия на света, друго мнение не търси!
krassy

Следваща

Назад към Закупуване на куче