Не взимайте куче от зоомагизин!

Тук бихме искали да съберем информация, която да е полезна за всички, които искат да си закупят кокер

Re: Не взимайте куче от зоомагизин!

Мнениеот Eleonora » Нед Апр 26, 2009 9:48 pm

Да никъде няма гаранция :) Което е много жалко:)Но няма как и да има,все едно аз да кажа че гарантирам че няма да се разболея в следващите 2 години :)
Eleonora

Мнениеот xrisi95 » Пон Апр 27, 2009 12:36 pm

оооо веднъж бях в един зоомагазин и видях че имат малки кученца и викам татко и му показвам едно омърлушено и едвам ходещо чао чао и му викам че е болно.В същото време магазинерката чува мойте думи и ни вика че кучето не е болно и му дава гаранция че няма да се разболее до 2 години! :D след това си тръгнахме а на мен ми беше толкова смешно :D
Кучето е най-добрия приятел на човека!
●๋: {Вики} ●๋:
xrisi95

Мнениеот Eleonora » Пон Апр 27, 2009 5:14 pm

Ужас,ужас:( Не знам дали ще има някога оправия въобще :(
Eleonora

Мнениеот nancykoleva » Нед Май 10, 2009 10:04 am

Аз и моето семейство си взехме английски кокер преди 2 седмици от обява в интернет. Срещнахме се с хората, които продаваха малките кокерчета, избрахме си куче и го купихме. Една наша съседка си купи куче от един зоо-магазин наблизо. Казали са й, че е на 3 месеца, но съм 100% сигурна, че са я излъгали. Нашето също е на 3 месеца. Нейното е двойно по-голямо от него и прилича на поне шестмесечно куче.

Моят съвет е да купувате кокерчета по обяви, а не от зоо-магазини и да сте се уверили, че не лъжат за възрастта, породата и най-вече - здравето! От обяви е доста по-евтино и по-сигурно!
nancykoleva

Мнениеот krassy » Чет Май 14, 2009 9:15 am

Има и нещо друго. Някои от обявите, в които продават кученца и не пише, че са от зоомагазин, а е дадено име и телефон, също има вероятност да са от зоомагазин. Повечето магазини процедират така. Аз затова като продавам кученцата ще пиша, че не е зоомагазин и че може да се видят родителите. А също така много честа рактика в зоомагазините е да продават английски кокери за американски, и то на цената на американския. Някои наивни клиенти, които не познават различията в двете породи, лесно биха се поддали на подобна измама. И пак казвам, това го знам от личен опит! Не отричам всички зоомагазини, защото познавам и такива, в които се грижат с любов за животните си, но все пак нека тези, които искат кученца бъдат внимателни. Все пак става въпрос за куче, което ще им е приятел в следващите 15 години.
Ако кучето ти мисли, че си най-добрия на света, друго мнение не търси!
krassy

Мнениеот zoosonic » Пон Юни 01, 2009 8:13 pm

Моето мнение е, че не може да се даде гаранция за здравето на дадено животно. Това го няма никаде, не само в България. Моята препоръка е след като се вземе кученцето, веднага да се заведе на вет. лекар и да се прегледа, може да изискате изследване (има бързи тестове) за повечето вирусни заболявания, както и за чревни паразити-фекална проба. Ако са ви казали, че са ваксинирани има всъщност и бързи тестове за изследване на имунитета. Така че има решение на повечето проблеми, така за няколко минути ще знаете какво куче си взимате. :ugeek:
zoosonic

Мнениеот xrisi95 » Пон Юни 01, 2009 8:28 pm

да но в повечето случай вече си го взел това куче и да е болно не можеш да го върнеш :cry:
xrisi95

Мнениеот zoosonic » Сря Юни 03, 2009 8:43 pm

Мда, но ако е болен, а няма клиника, шансовете са му големи да се излекува - има изработени серуми с готови антитела за някои от вирусните заболявания. 8-)
zoosonic

Мнениеот xrisi95 » Сря Юни 03, 2009 9:52 pm

според мен едно че цената е тройно по-скъпа и кучетата не са гледани добре и неможеш да видиш родителите и много от там кучетата приличат като малки на дадена порода а като пораснат нямат нищо общо ами и след това ако кучето ти е болно защо трябва да даваш още пари.В зоомагазините са по 300 лева и нагоре кокерите а в интернет по 100-150 има и даже виждаш и родителите и можеш да видиш дали майката си има ваксините и всичко.Аз Вики я взех по обява в интернет за 100лева и като я видях поисках всичко за майката.Да и видя паспорта и така бях по-спокойна ;) всеки си решава и си взима отговорност но после пак ще има теми във форумите като "Бях излъгана от зоомагазин"и т.н.
xrisi95

Мнениеот zoosonic » Чет Юни 04, 2009 10:16 pm

Да в това си права, но вече всичко става много сериозно, не просто любителско. Става въпрос относно здравенто на едно куче. За чистопородност вече е друга тема. :|
zoosonic

ПредишнаСледваща

Назад към Закупуване на куче