Oпссс,грешка.Това е история,която видях в сайта.Не успях да копирам линка от темата.Ще копирам само историята:
Незнам дали това е подходящото място, където да публикувам тази ужасна история. (моля админите да я преместят, ако е нужно)
Наложи ми се да се запозная с автора и по тъжен повод, чиито изход все още е неясен. По негова молба публикувам материалите по-долу с цел да предпазим бъдещите ентусиасти, желаещи да си закупят здраво и хубаво кученце.
(Давам пълни права текста и снимките да бъдат копирани и публикувани на други сайтове)
"Здравейте на всички!
Сега ще ви разкажа една трагична история, с която се сблъсках тези дни.
Историята е следната:
Реших да си взема кученце, но не бях много запознат, кое е борса, кое е частно лице.
Искахме да си вземем куче или по точно порода "Golden Retriever". Започнах да търся в интернет
и попаднах на човек от гр. Русе, но се оказа, че всички бяха запазени вече, и останах без
кученце. Аз и приятелката ми искахме много и решихме да потърсим друго кученце, защото не ни се чакаше
следващо кучило на човека от Русе. Тук идва интересната част.
Попаднах на човек от гр. Габрово, обадих се и попитах дали имат кученца, а по конкретно - женско и
съответно ми казаха, че имат много мъжки и само едно женско кученце. Поисках да ми пратят снимки
и ми пратиха след няколко часа на майл-а, разгледах снимките и ни допадна кученцето, на мен и приятелката ми.
Бях в гр. Русе както споменах запалих колата в 16:30 на 28.02.2010г. в 18:30 бях вече в гр. Габрово. Имахме
среща на бензиностанция "Shell" спрях там, изчаках я да дойде. След пристигането и тя зареди малко гориво
в колата си и каза да карам след нея. След около 5км и стигнахме до с. Борики. На 2 минути навътре в селото
спряхме и влязохме в една къща. Каза "ето заповядайте да видите кученцата". Влязохме през още
една вратичка и видях затворени 3-4 женски голдъна на едно място на друго място няколко кокера и на трето
място имаше един мъжки голдън и един (пак голдън), не знам дали беше мъжки или женски, но бяха на едно място.
В една малка стаичка бяха постлани накъсани вестници на земята. Тя хвана женското и ни го даде да го
огледаме. Ние съответно се влюбихме. Малко пухкаво и много чаровно. Показа ни майката, която беше подстригана,
също така ни показа и бащата, който беше много голям и пухкав, с две думи беше много красив.
Дръпнахме се настрани от всички кучета. Тя започна да ни обяснява кое, как, защо... Аз задавах мнохо въпроси, защото
ми беше любопитно и разпитвах. След 30-40 минути обеснения ни даде паспорта плюс две копия от родословие на родителите
на малкото кученце, или бяха на бабата и дядото (не разбрах много точно как е). Обясни ми и също как трябва да го храня
и ми даде малко от храната, с която го е захранвала за да вечеря с нея. Взех всичко и се настанихме удобно в колата
тримата - аз, приятелката ми и малкото паленце.
По пътя още след 30-40км. повърна. Обясних си го, че е от пътя.
Отбих, изчистихме и отново след 15 минутно почистване потеглихме.
Вече на околовръстния път на гр. Велико Търново (обратно по пътя за гр. Русе) пак повърна.
Спрях на една бензиностанция купих кърпички, отново почистихме.
До момента с малки премеждия всичко изгледа що годе добре.
Качихме се в апартамента, любознателни щрапорим навсякъде сипахме й водичка, ядене и сложихме, но не иска и да чуе
да яде, само водичка пиина малко. След 1-2ч. сън. Изпишка се, изходи се и пак сънчо. Не искаше и да чуе да вечеря. Обясних
си го от пътя, стреса, раздялата с майката. Цялата нощ като мръднеше малко приятелката ставаше и я водеше в банята
да си върши работа и пак заспива. Целия ден нищо не хапна обадих се на жената вечерта. Казах и ситуацията и тя каза, че
"кучето до последно си е яло при нея и е отбивано с гранули..."
На сутринта в 9ч. (не помня точния час) ми се обажда (2.03.2010) и вика "Как е кученцето яде ли, ко прави?"
Казах и, че е същата история и, само да се оправя и отивам на ветринар.
Драги съфорумници тук започва съществената и ГАДНА част на нещата!
Отидох при ветеринаря и го запознах със случая. Той погледна кученцето и реши да и направи тест (с наше съгласие) за
"парвовироза". Тестът беше ПОЛОЖИТЕЛЕН. От тук ни причерня и на двамата. Не знаем какво да правим...
Попитахме доктора за съвет. Той каза "Върнете кученцето!". Но и да го бяхме върнали нямаше да получим пари, а друго ЗАРАЗЕНО
кученце, тъй като след като едно е заразено, следователно всички са също болни.
Решихме да се опитаме да го излекуваме и да преодолеем паричната загуба.
Доктора дори говори с жената, но след 10 минутен разговор д-ра се ядоса и и затвори телефона.
Оставих кученцето за лечение, което ще струва около 100лв. по думи на д-ра.
Сутринта, на 02.03.2010г. го оставих и вечерта си го взех. Сега само спи и се изхожда, до колко вода, до колко друго не знам.
Поне повръщането го няма за сега, което е горе - долу добър признък (но нищо не се знае до последно)
Когато доктора махаше системата му беше постлал памперс и го извади, да го смени да му е сухичко. И що да се види
имаше ГЛИСТ! На видима дължина между 5-7см.
Доктора също така каза, че според него кученцето не е ваксинирано. Все пак в паспорта пише, че ваксината е направена на
30 ден от неговото раждане, а в момента е на 42 дни.
Човека от който взех кучето: Лилия Късева
GSM:
0878 21 40 19
0878 31 40 19
0878 41 40 19
0878 61 40 19 (Цяла поредица има от тях, не знам дали и 4те са нейни, но са няколко само с една различна цифра (първата цифра
след 0878))
Град:
Габрово (кучетата се намират в с. Борики)
e-mail:
kaseva75@abv.bg
Хора, моля ви не правете грешката, която аз направих. НИКОГА, ама НИКОГА, не закупувайте куче от борса или най-вече от тази жена!
Сега ми остана надеждата, малкото пухче до мен да се оправи и да скачаме щасливи на воля!
Това беше разказа от мен, за нелепата ми постъпка. Правя го, за да не постъпите и Вие като мен!
(има доста моменти от дву-дневното ми преживяване, който не съм споменал, но ще ми отнеме доста дълго време да ги опиша.
Най - важното съм го написал, ако има още нещо ще го добавя.)"
Като прикачени снимки се виждат страниците от ветеринарния паспорт, положителния тест за парвовироза и въпросната обява по която е взето кученцето.
Това е въпросната обява:
Това е положителния тест за парвовироза
Това е ветеринарния паспорт с "уж" нанесените ваксина и обезпаразитявания.
Това е копието на родословия предоставено от въпросната жена:
А това е малката госпожица, за която всички стискаме палци и се молим да се пребори с болеста!