Търся си кученце

Тук бихме искали да съберем информация, която да е полезна за всички, които искат да си закупят кокер

Търся си кученце

Мнениеот Petia » Пет Сеп 13, 2013 5:54 pm

Здравейте,

казвам се Петя и съм от София. Искам да си взема мъжко кученце (кокерче), което да е на около месец.
Ако някой може да ми помогне ще съм изключително благодарна!
Благодаря ви предварително! :)
Petia

Re: Търся си кученце

Мнениеот cici » Съб Сеп 14, 2013 2:21 pm

Здравейте!Първо обмислете добре дали можете наистина да се грижите за куче!Ако търсите кокер шпаниол в България няма да намерите!Тук има само кокероподобни!Знам че по улиците сте срещали много от тях,но ако нямат родословие то не са кокери!Много хора си казват,че това е просто хартийка и ,че за нея се плаща много,но не е така!Родословието струва само 10 лв.и се плаща от развъдчика!Когато взимате родословно куче,сте сигурни,че то принадлежи към съответната порода и че родителите му са здрави(не може едно куче да има поколение без да са направени необходимите изследвания).А ако искате куче без родословие,огледайте се.В приютите има толкожа много безплатни кучета,а и ще спасите живот!
cici

Мнениеот Petia » Съб Сеп 14, 2013 3:36 pm

Благодаря Ви за споделено мнение :) Да, сигурна съм, че мога да отгледам кученце и съм сигурна, че искам да е кокер :) А относно приютите - да съгласна съм с Вас - мога да си взема от там, но ми направи впечатление, че сте написали безплатно - аз не искам да си взема кученце безплатно, не това е важното :) Писах тук, защото този сайт е за кокери и мисля, че вероятността някои да обърне внимание на молбата ми е мн по-голяма, отколкото да разпитвам някъде другаде :)
Благодаря Ви за предложението и съветите ! :)
Petia

Мнениеот cici » Съб Сеп 14, 2013 6:07 pm

Май не ме разбрахте правилно!Мисълта ми е ,че ако искате КОКЕРЧЕ трябва да отделите доста пари(въпреки,че за мен това е относително,все пак това са живи същества).Едно кокерче не може да вземете за 100-300лв.За толкова може да си вземете КОКЕРОПОДОБНО.Този сайт е за кокери,но в България има само един!Моето не е кокерче,а кокероподобно,както и на всички останали потребители предполагам!Кокерче мойе да вземете само от чужбина!Тук има само кокероподобни!Затова казах,че вместо да дадете 200 лв за куче с недоказан произход,може да си вземете такова от приюта!Когато купувате куче без родословие е като да си купите куче от улицата!Чувал съм понятия като ,,неродословен кокер",което е смешно,за6тото ако няма родословие то не е кокер!Обобщено-АНГЛИЙСКИ КОКЕР ШПАНЬОЛ Е ТАКОВА САМО АКО ИМА РОДОСЛОВИЕ И ДОКАЗАН ПРОИЗХОД!АКО ЗА ВАС ПАРИТЕ НЯМАТ ЗНАЧЕНИЕ МОЖЕ ДА СИ ГО ВЗЕМЕТЕ!ТОВА НЕ СТАВА ЧРЕЗ ОБЯВИ В ИНТЕРНЕТ,А ЧРЕЗ РАЗВЪДНИЦИ ЗА СЪОТВЕТНАТА ПОРОДА!МНОГО ХОРА КАТО ЧУЯТ ,,РАЗВЪДНИК'' СИ ПРЕДСТАВЯТ 100 КУЧЕТА НА ЕДНО МЯСТО И ГИ РАЗВЪЖДАТ БЕЗРАЗБОРНО-НАПРОТИВ!ТОВА СА ФЕРМИТЕ ЗА КУЧЕТА,ОТ КОИТО ИМА МНОГО В БЪЛГАРИЯ!МОВЕШ ДА ИМАШ РАЗВЪНИК ДОРИ САМО С 1 КУЧЕ!РОДИТЕЛИТЕ СЕ ДОПУКСАТ ДО РАЗПЛОД САМО АКО ИМАТ РОДОСЛОВИЕ,ИЗСЛЕДВАНИЯ ЗА НАСЛЕДСТВЕНИ БОЛЕСТИ И НЯКОЛКО ТИТЛИ ОТ ИЗЛОЖБИ!ТАКА СИ КУПУВАТЕ ЗДРАВО КОКЕРЧЕ С ДОКОАЗАН ПРОИЗХОД!ПО-ДОБРЕ ОТКОЛКОТО БАБА ЦЕЦА ИМА ,,КОКЕРКА" И ДЕДО САШО ИМ МЪЖКИ,ЗАПЛОЖДАТ ГИ И АИДЕ ОБЯВА В НЕТА ЗА ,,ЕЛИТНИ КОКЕРЧЕТА". :x
http://www.eurobreeder.com/breeds/english_cocker_spaniel.htmll Това е списък със развъдници в Европа(eurobreeder.com)
cici

Мнениеот Petia » Вто Сеп 17, 2013 9:20 pm

Ок, значи и аз не се изказвам правилно - за мен няма никакво значение дали е кокероподобно или не :) И не мисля, че трябва да се хващаме толкова много за отделните думи (както казахте "моето е кокероподно" , но на дали като пишете за кученцето си му казвате "кокероподобното" ) :) Но все пак благодаря, че ми обяснихте как стоят нещата :)
Petia

Мнениеот cici » Чет Сеп 19, 2013 12:33 pm

Явно вие не ме разбирате!При първя си пост казвате,че търсите мъжко кокерче,а в българия няма как да стане!А ,,кокероподобно" е куче,приличащо на кокер,но не е!Вие няма как да ,знаете как изглежда един КОКЕР ШПАНЬОЛ,защото няма къде да сте виждали?Ако си мислите,че всички ,,кокери",които виждате за наистина кокери се лъжете!В България има РАЗВЪДНИК САМО ЗА АМЕРИКАНСКИ КОКЕР ШПАНЬОЛ,ЧУУТО ЧЛЕНОВЕ И ПРОИЗВЕДЕНИ КУЧЕТА НЕ СА МНОГО?За това казвам че няма смисъл да купувате куче с недоказан произход,като в приюта има много от тях,а някои приличат на кокерчета!Както и да е!Вие си решавате!Ако наистина искате кокер-потърсете в чужбина!Ако пък не,аз немога да ви разубедя!Ако все пак сте ме разбрали,ще постъпите правилно и няма да пдкрепята междусъседското развъждане!И да аз никога не съм казвал на някого,че моето куче е кокер,а че само прилича!Поздрави!
cici

Мнениеот Petia » Чет Сеп 26, 2013 5:20 pm

Разбрах Ви много добре, може да не повтаряте едно и също нещо по милион пъти. Мисля, че все още мозъка ми не е толкова закърнял!
Petia

Назад към Закупуване на куче