Чифтосване

Дискусии по всички останали въпроси

Re: Чифтосване

Мнениеот Eleonora » Сря Юни 02, 2010 4:38 pm

Не Хриси не мога да кажа че си за лудница.Наистина много от нещата за който говориш са така-да скапана ни е държавата,няма закони и т.н но не разбирам защо влагаш цялата си депресираност от света около себе си,агресия и нападки особенно срещу мен.Аз съм достатъчно самостоятелна и независима да взимам решения сама и не би трябвало да се нахвърляш така.Ок представи си аз те разбера и послушам и примерно 3 кученца не се появят на този свят.В това време други 3000 са се родили и от тях най-много 500 ще намерят дом,другите са от бездомни кучета или домашни заплодени от бездомни.Какво ще направиш за останалите 2500 които до година ще родят и ще станат 10000???Ти в момента се държиш точно като управяващите държавата която самата ти упрекваш и видимо не харесваш.Така те се бият в гърдите че са свършили това това и това а основните проблеми висят.Мен ме е страх да кастрирам кучето си и за това съм решила че ще си има поне веднъж бебета ,на които аз предварително ще съм намерила съответно домове,няма да ги пусна на улицата.А колкото до теорията ти че нищо няма да стане като не ражда,на жените как не им става нищо като не раждат.Това е странно твърдение.На мен ветеринар ми е казал че женското куче трябва задължително да се заплоди поне веднъж защото в противен случай на 60-80% им се образуват тумури,мастити,рак и т.п болести свързани главно с женските органи на кучето.Бях чувала същата теория от изпатили стопани,но не бях сигурна.Ако лекаря ме е излъгал значи и аз лъжа.Ми то по твоята логика след 10 години на земята не трябва да има никакви кучета и изобщо животни,а след 100 и никви хора.Какво се опитваш да обедиш четящите този форум не мога да разбера-че животните не трябва да се размножават?Че хората не трябва да раждат?Че аз върша страхотно престъпление като искам кучето ми поне веднъж да си има бебета?И сигурно съм единствената и като ме оплюеш и охрачиш с нападките и словоизлиянията си ще се промени света?Мисля че си още доста малка за да насаждаш мнение което сама не можеш да обосновеш у хората.
Аз просто исках да се информирам по въпрос който ме касае,не да бъда осъдена на смърт....
Eleonora

Мнениеот xrisi95 » Сря Юни 02, 2010 7:53 pm

От например 3 кученца след година от тях ще се родят 12.Макар,че кучето може да роди и 10!
Има много хора които се борят точно да няма кучета на улицата.Събират пари за ваксини на малките кучета от изолаторите.Правят събирания като “Едно кутре чай моля”.Даваш 10 лева за чай,но тези 10 лева са равни на 1 ваксина.Намират домове на кучетата в други държави.Борят се да се спре съседското развъждане на неродословни кучета.
4 лапи бяха в Пловдив и кастрираха безплатно уличните кучета и котки.За да намалее тяхния брой!
Колко ли хора са си казали че точно с тeхните 3-4-5 родени кученца няма да има значение за броя улични животни.Но точно от тези 3-4-5 се е тръгнало.Хората които развъждат за кеф създават работа на хората които ги е грижа за кучетата.
Да ти ще им намериш дом,но знаеш ли къде ще отидат след 6 месеца например когато на хората им се роди бебе?Или нямат време да научат кучето къде да пишка и ака и решават да го махнат.Знаеш ли къде ще отидат внучките на Лейди?Знаеш ли с какво куче ще бъдат заплодени?Знаеш ли дали няма да ги използват за да си изкарват пари?
Вие правете каквото искате.Заплождайте Лейди.Но ако хората разберат за какво се пише ще може да се намалее броя на кучета.Ще може да се виждат само кучета които са точно кокери,а не кръстоски -едни с къси уши,други с дълги,едни с дълго тяло,другi с късо и т.н .
Всяко едно куче ще си има дом и няма да има гладни и със счупени крака кучета.

Кучето може да умре при раждане от едри плодове,от загуба на кръв,от разкъсване.А с тези подобия на кокери и разлика в големината и килограмите това е доста възможно.След това може да се разболее от мастит който се наблюдава най-често при кърмачки!!! Става по-голям риска от пиометра, кисти на яйчниците, рак.При кастрация риска от заболяване намалява.

Вие си решавате на кой да вярвате,но после да няма “Помощ кучето ми така и така” заради нечие човешко желание.Има толкова много ветеринари които не разбират нищо.Направили са си някоя клиника и си работят всичко,а например са учили само за 1 нещо.
75 процента от кучетата ходят при ветеринарите си за неща като ваксини,вадене на осил и такива малки неща които и аз бих могла да направя ако имах нужните неща.Но стане ли нещо по-сериозно вдигат ръце.Дават грешни предположения.Грешно лечение…
Мъча се до убедя хората от този форум,че кучета които нямат родословие не трябва да се заплождат.Има наследствени болести и т.н.
Поне заради обичта си към четирикракото до вас!
Може това да им е природа да,но защо тогава кучетата живея в апартаменти или вързани в някой двор ,с подхвърлена 1 филийка хляб вместо месо?Някое тлъсто зайче?

Годините пък какво значение имат.Мисля че не съм хич малка!И съм сигурна,че това което пиша е вярно.Защо не прочетет малко информация в интернет?Вие все пак сте регистрирани във форума на дог.бг.Там има много много отговори на вашите въпроси.Защо не попитате там?-Защото ще изтрият коментара ви!Защото там се мъчат да спрът развъждането на кръстоски.В този форум за развъждане както се казва даже и наградка се дава !

Аз не те нападам,не те оплювам.Донякъде се мъча да ти обясня,че при едно раждане при условие,че кучетата не са родословни,не се знаят родителите им и болестите които са имали има вероятност Лейди да пострада.
Аз не мога да Ви забраня да заплодите Лейди.Аз изказвам мнението ми.Другото е ваше решение.

Лека вечер!
Кучето е най-добрия приятел на човека!
●๋: {Вики} ●๋:
xrisi95

Мнениеот Eleonora » Чет Юни 03, 2010 9:15 am

Хриси този спор може да е безкраен.Виждам че много си се надъхала и няма как да се разберем .В дог.бг влизам вече само да видя някоя нова снимка или да разгледам новите членове.там по същия начин някой като попита нещо което не изнася на другите и му се нахвърлят кат луди.Виждам че и ти се опитваш да го правиш.По този начин голяма част от хората не биха ви разбрали.Много по -добре е ако нещата се обясняват по нормален начин,а не сякаш аз съм най-виновна за всичкокоето се случва.
И да уточня нещо.Аз главно се издразних защото на другите в форума си дала обяснение за това което питат,или си се радвала за кученцата им и си им честитила,а аз един въпрос зададох и получих водопади.е тва е тъпото.Значи ако не бях попитала както не бях влизала с месеци и утре сложа снимки на вече появилите се бебета няма проблем,радваш им се и ми честитиш,но ако попитам нещо което ме интересува получавам 18 страници информация какво би могло да се случи с пра пра пра внуците на кучето ми.А ти знаеш ли какво ще се случи с пра пра внуците на родословен английски кокер.Каква е гаранцията че неговите стопани няма да имат бебе или няма да получат алергия или т.н и няма да го изхвърлят.Или как да ще гарантираш че това родословно куче няма да бъде чифтосано с някое от улицата случайно или с някое не толкова родословно да изкарва пари?Това са неща които винаги ще ги има колкото и гадно да е.
Eleonora

Мнениеот xrisi95 » Чет Юни 03, 2010 10:00 am

Да верно е спора може да е безкраен.Аз казах каквото имах да казвам.Натам вие си преценяте дали да заплодите Лейди.
Да така е няма никаква гаранция,че няма да го махнат или да го чифтосат с друго куче.Но едно куче за да има родословие все пак не трябва да бъде заплодено с улично.
Аз само обяснявам.Незнам как ти ме разбираш ;)
Всички които заплождат са виновни.Не съм искала да си мислиш,че ти си виновна.Не съм те нападала.Съжелявам ако така са звучали постовете ми.
Какво за теб е нормален начин на обяснение ?За мен това е нормален...
A за радването на кученцата от форума.Твоята Лейди попринцип ми е едно от любимите кучета в този форум.С тези дълги и пухкави уши.Винаги съм и се радвала незнaм ти с какво впечатление си останала.
Кучето е най-добрия приятел на човека!
●๋: {Вики} ●๋:
xrisi95

Мнениеот Eleonora » Чет Юни 03, 2010 10:25 am

Еми оставам с впечатление че сякаш се заяждаш основно с мен.е ся гледам и за подстригването дет съм дала коментар и него си успорила.И аз нямам нищо против теб знаеш го,но понякога ми идва в повече.Нормално обясняване да го правиш така че товека срещу теб да не ти се ядоса а да се замисли над думите ти
Eleonora

Мнениеот me4ou » Вто Окт 25, 2011 8:15 pm

Колкото и да съм против безразборното чифтосване на кучета и котки, и да не харесвам уличните животни, изпитвам състрадение - те не са виновни, че са на улицата. Преди няколко години, дядо ми си купи куче, за пазач, от приут за бездомни животни и специално даде 30-40 лв отгоре, за да е кастрирано. Тоест един път му взеха пари за куче, което са намерили на улицата, втори път за кастрацията, а най-тъпото е, че след 1-2 години същото това куче РОДИ. А колкото до мешането на породи - да не мислите, че преди няколкостотин години е имало всички породи, които съществуват в момента - надали. Само чрез кръстоски се получават нови разновидности и породи, било то случайни или не. Да има много бездомни кучета, но аз лично смятам, че смисълът на живота е да оставиш поколение, а да мислиш къде ще отидат внуците на твоето е куче, е меко казано смешно според мен.
me4ou

Мнениеот ka737o » Нед Юли 01, 2012 10:39 pm

Моят женски кокер (Шера) се разгони скоро и от 3 дни се разхождаме с мъжко куче.На 1-вият ден беше много лоша ситуацията защото и 2-мата бяха много развълнувани женската много уплашена и щом той се качи върху нея та се дръпваше и изръмжаваше.Той упорито продължаваше. На 2-рия ден същото без ръмженето. И вече на 3-тия ( 1-ви юли 2012) при първото качване тя се дръпна поканвайки го на игра, обаче той беше вързан понеже района му беше чужд. Вече на второто качване се получи така нареченото- ''закачване, залепване''. След 60 дни +,- живот и здраве ще се радваме на красиви и палави кокерчета. ^^ И искам да попитам трябва ли да се повтора 'закачането' или вече е сигурно оплождането ? :? Бащата се казва Арчи и двамата са много красиви и чаровни. :)
Кучето-най вярното четириного
ka737o

Мнениеот Vikii » Пет Юли 13, 2012 5:07 pm

Нашата Мони вече я караме на 2 мъжкара .. ии нищо.... :( :( с 1 се скачаха много време но не стигнаха до заклещване... :( :( а сега с 2 той се опита д и се качи и тя го ръмжи :( :( :( :( :( :( Моляви кажете ми какво да правя :( :( :(
Vikii

Мнениеот scuba » Съб Юли 14, 2012 10:26 pm

Vikii написа:..Моляви кажете ми какво да правя :( :( :(

кастрирай я! За доброто на кучето! Кучешките години към човешките обикновенно ги смятат 1:7. Кучето се разгонва на 1 година (7 човешки) или на 2 години (14 човешки). Не съм сигурен че искаш твоята дъщеря да се чифтосва на 7 или 14 години!!!
scuba

Мнениеот john83 » Нед Авг 05, 2012 12:16 am

xrisi95 написа:Както сами някой хора казват това си е природа(само за този случай)!Защо тогава искате причина да има.Явно Лейди не иска и толкова!
И това,че едно куче трябва да има поне веднъж поколение са измислици на някой който си е нямал работа!!!
Ако кучето роди може да му стане нещо,но ако не роди какво ще и стане?Замислете се малко!Все едно ако жените не родят ще им стане нещо :roll:
Какъв е смисъла едно куче да ражда?Поколението му знаете ли къде ще отиде?А на децата на Лейди като пораснат и те родят?Знаете ли къде ще отидат тeхните деца?И става едно верижно чудо...

Някой наскоро да е гледал обявите?
Забелязали ли сте че са пълни с "подаряват се полу-кокершпаниолчета";"Кокери в изолатори" и т.н. ...
Сега сигурно четейки това си казвате "ми аз знам,че със сигурност ще са в добри ръце".А знаете ли колко хора се отказват от кучетата си,защото не могат да се грижат за тях?Знаете ли ,че обявите са пълни и с "подарява се куче на 5 години",10 и т.н. Например,защото на майката и се е родило едно "изчадие",заради което вече няма място за кучето?Защото нямат време да го изкарват!Защото нямат пари за храна,за ваксини,а за цигари имат?
Живота е прекалето гаден!Защо трябва да се създават други животинки които да страдат?

Аз не искам да живея и да гледам този гаден свят!Свят в който всичко е изкуствено.Даже и зеленчуците са вредни!Хората работят от сутрин до вечер заради някакви си мижави 10 лева!Преди да се създаде едно живо същество трябва да се помисли за това!Животните не са нищо по-различно от нас.Те даже са много по-добри от нас!Никога не обиждат но винаги тях ги обиждат.Ритат ги по улиците и когато вече кучето не издържа и види,е е застрашено напада.И тогава кой е виновен-КУЧЕТО!След това евтаназия го чака.Ветеринаря да го погали по главичката и мило,ило да му забие инжекцията и за 1 секунда невинното кученце вече лежи в някой кош за боклук.Никой не го помни с добро!Човека който е ухапало кучо играе кючек че вече няма да вижда мутрата на това бъхлясало куче!

Ние не живеем в хубава Държава!Тук законите са за 1 ден и даже този ден те не се спазват.Кучета по улиците са застреляни с пистолет.За да притежава пистолет един човек трябва да има документ.Но полицията не я интересува.
Тук има хора които когато видят котка на улицата дават газ.Ако я видят премазана пък нарочно минават през нея още 1 път!Искат да се плаща данък а полянки за кучета няма почти никъде.Има в пловдив да!Но вътре няма пликчета за изпражнения а има цигънчета които ти викат да си пуснеш кучето когато кучето ти лае с оголени зъби.И даже казват че ще ти дадът 100 лева!Ние в какъв свят живеем?

В другите държави в затвора доживотно вкарват ако не си си гледал кучето както трябва или си убил котка!Имат кучешки паркове с хубава зелена трева,без кърлежи!

Какво ли си казвате четеейки тези редове?"Тая пък е за лудницата да иде да се прегледа"
Не ми пука какво мислите!Аз само изразявам мнението си ;)
доста депресивно ,но има истина в тези думи.Рекс пък днеска се справи шампионски,показа на Ларчето кой е мъжът в къщата :P
john83

ПредишнаСледваща

Назад към Всичко останало