Вашето куче регистрирано ли е и има ли чип

Дискусии по всички останали въпроси

Вашето куче регистрирано ли е и има ли чип

Мнениеот bella » Чет Окт 22, 2009 7:26 am

Здравейте,

искам да обсъдим темата заслужава ли си регистрацията на кучето и слагането на чип?
На запад това е задължително, но в кварталите си има специални полянки за кучета където да се разходжат и се поддържат от общините. Тук при нас такива неща няма, но въпреки това се изисква кучето да се регистрира и постави чип. Пълна пародия :)

Поздрави :)
bella

Re: Вашето куче регистрирано ли е и има ли чип

Мнениеот xrisi95 » Чет Окт 22, 2009 9:41 am

Вики има чип и януари ще я регистрираме в общината .Хубаво е кучето да има чип.Миналата седмица открихме стопаните на изгубено куче чрез чипа ;) .Апък нищо не са 24 лева на година за кучето.Ако даваме 50 стотинки на седмица ще ги съберем :D поня няма да могат нищо да ни кажат хората.
Кучето е най-добрия приятел на човека!
●๋: {Вики} ●๋:
xrisi95

Мнениеот krassy » Чет Окт 22, 2009 12:26 pm

Аз съм на мнение, че ще го направя единствено, за да не ми правят проблеми и заради това. Стига ми всеки път, че се разправям с ограничени хора, които ми казват да си пускам кучето на определените за това места. А аз много искам да разбера къде са тези места? Бих била съгласна и с данъка за кучето и с чипа, но да има места където спокойно да си разхождам кучето, и то не някаква полянка 100 метра, занемарена и забравена от Бога. А места, където наистина да се разходиш на спокойствие, където ще има поставени торбички за почистване след животните. Държавата не прави нищо,нито за домашните, нито за бездомните кучета. Това е просто още един начин да се събират пари. А чипа е наистина много полезно нещо, при положение, че кучето ти е намерено от добри хора, които ще решат да ти го върнат. И четец за такива чипове има само в по-големите градове.
Поздрави на всички!
Ако кучето ти мисли, че си най-добрия на света, друго мнение не търси!
krassy

Мнениеот LStaley » Вто Дек 08, 2009 1:04 pm

Никви чипове!
Няма да си роботизирам кучето я, при положение, че Фори е част от нас не мисля да правя подобно убиване на природата на близък член от семейството ми.
Достатъчно е, че има медальонче с името, адреса и телефоните ни.
LStaley

Мнениеот RUDOLF » Вто Дек 08, 2009 5:54 pm

Здравейте,

Аз лично мисля, че е добра идея да има чип кученцето, най вече заради опасността от изгубване.Какъв е шансът , дори кучето да има медальонче с името и тел.номер на стопанина, да попадне на съвестен гражданин, който да ви се обади, за да го върне? Аз лично бих го направила без да се замисля, защото знам че там някой старда, както аз бих стардала , ако загубя Рудолф, но хора всякакви , нали? Все още не сме регистрирали Рудолф и не сме сложили чип, но наистина в най-скоро време ще го сторя.Надявам се , че процедурата с чипа не е болезнена, но дори за миг да е такава си заслужава.
RUDOLF

Мнениеот xrisi95 » Вто Дек 08, 2009 8:27 pm

LStaley написа:Никви чипове!
Няма да си роботизирам кучето я, при положение, че Фори е част от нас не мисля да правя подобно убиване на природата на близък член от семейството ми.
Достатъчно е, че има медальонче с името, адреса и телефоните ни.

Ами ако се измъкне от нашийника на мен много често ми се случва;)
Наскоро намерихме стопаните на едно куче по чипа.Те са го изгубили преди година и от тогава никакви вести за него.
RUDOLF това е точно като ваксината.Слага се подкожно.Вики нищо не усети за пръв път а при ваксините скимти :) .
xrisi95

Мнениеот krassy » Сря Дек 09, 2009 2:29 pm

Дали ще е с медальонче или чип е едно и също, от гледна точка на това дали ще ти върнат кучето или не. Като е с медальонче трябва да е съвестен гражданин, който да ти се обади, а като е с чип пак трябва да е съвестен гражданин, който да заведе кучето на ветеринар, за да разчетат чипа и да ти го върнат. Но след нова година ще започват сериозни проверки за чиповете и съответно глоби за това.
Ако кучето ти мисли, че си най-добрия на света, друго мнение не търси!
krassy

Мнениеот RUDOLF » Сря Дек 09, 2009 4:38 pm

Май аз нещо не съм на ясно с историята с чипа : единствено ветеринар ли може да разчете чипа? няма ли някаква сиситема при самото регистриране, която да е свързна по някакъв начин с информацията на чипа? :shock:
RUDOLF

Мнениеот xrisi95 » Сря Дек 09, 2009 8:43 pm

Чипа се състои от 15 цифри и само ветеринарите имат такова устройство.
Ето една новина http://forum.dog.bg/Ae-t30301.html
xrisi95

Мнениеот nii4eto » Пон Юли 05, 2010 12:18 pm

да питам каде можем да сложим такъв чип и колко пари .. някой знае ли :idea: :idea:
nii4eto

Следваща

Назад към Всичко останало