Постригахте ли вашето куче и къде

Дискусии по всички останали въпроси

Re: Постригахте ли вашето куче и къде

Мнениеот siat » Чет Юли 09, 2009 1:00 pm

Колко често се постригват кокерите ? Само през лятото ли или по-често. Досега съм гледала пудел и на три месеца му правихме прическа. На каква възраст е първата пострижка и задължителна ли е ?
siat

Мнениеот Eleonora » Чет Юли 09, 2009 3:47 pm

Ами ние подстригахме Лейди за пръв път на 1 годинка,но беше мноого и порасла козинката и се беше пооплела защото не дава да я реша на някой места.За задължително нее .Но е препоръчително лятото.Така няма да се мъчи животинката в жегите,а до зимата порасва нова и хубава козинка.Но си е до преценка на стопанина.Ако прецените че не се оплита козинката и не му е топло на кученцето,или пък по някаква друга причина може и да не се подстригва.Аз лично миналата година бях много против,но тогава Лейди беше малка и си казвах ч никога няма да я оръфам,да стане смешна .Ще си я оставя,да й правя прически и т.нНо след зимата нещата придобиха друг облик.Оплетени уши и лапички,никакви прически,защото като види четка и все едно е видяла демон и много много падащи косми.Та си промених мнението и сам много доволна :)
Eleonora

Мнениеот ilussion94 » Пон Авг 31, 2009 1:35 pm

Моето куче си го подстригвам аз. Като беше по-малък се дърпаше и не искаше да вижда ножицата и гребена. Но сега го примамвам със гранули и го подстригвам много бързо и лесно. :P
ilussion94

Мнениеот kris11 » Сря Фев 16, 2011 9:57 pm

Зависи от околната температура навън. Някъде месец май / напр. 2010 беше 2-3 дни преди 24.05/ . Пострижка нула номер - с косъм 2-3мм максимум.
Става питбул по кокерски. Уши,перчем ,лапи , корем всичко е под машинката. няма забиване на треви,осили. Гадините се виждат лесно, ако са полазили понеже е златен и по душа :D . В къщи рай - няма космарлъци по земята въпреки старателното чешене с четки , ръкавици и гребен.
При къпане в морето бързо съхне , а и след като се приберем има душ офанзива за да не остане със солена вода.
Постригване в РИЦ - 20 лв за цялостно .
kris11

Предишна

Назад към Всичко останало