от Eleonora » Нед Апр 26, 2009 9:49 am
Ами да според мен си прав/а.То е свикнало да се буди до майка си,а сега е самичко и вие сте заместителя на майката и то ви търси.По същия начин и Лейди се будеше като по часовник първо в 4 сутринта,а от 2-рия месец в 5(отделно на всеки 2-3 часа скимтеше защото искаше да иде до тоалетната и да се нахрани).И аз ставах, разигравам я да се измори,после я приспивам и ефекта е-аз съм се разсънила,а кученцето 20 мин след това пак става.Ние си решихме проблема като започнахме да я прибираме сутрин при нас да си доспи и се получаваше,но това в последствие води до постоянното спинкане на кучето в леглото при вас.За това трябва да решите къде искате да спи любимеца ви защото както го научите докато е малко така ще е и за напред.И ако решението ви е че ще спи при вас,не го мъчете повече а го взимаите още от вечерта,ако не бъдете твърди и не отстъпваите пред малкия му тъжен поглед.
А сега вече като куче на година и 2 месеца ляга с нас и се събужда когато и ние,обичайно към 8-9 часа,ако спим до по късно и тя спи.