За или против регистрацията на кучето в общината

Дискусии по всички останали въпроси

За или против регистрацията на кучето в общината

Мнениеот bella » Пон Апр 19, 2010 12:32 pm

Здравейте,

бих искал да дискутираме следната тема : "За или против регистрацията на кучето в общината и плащането на данък за куче" при липсата на необходимите места за разходки и тяхната поддръжка.

Поздрави :)
bella

Re: За или против регистрацията на кучето в общината

Мнениеот xrisi95 » Пон Апр 19, 2010 6:51 pm

Аз съм и "против" и "за"!

Против съм точно заради това че няма полянки.
В пловдив има да-във всеки район и до тепетата са направили,но...на тези полянки в началото имаше кошчета и специални торбички за събиране на фекалиите,но това беше само първия ден :x .Хората като невидели торбички грабиха да си имат за изпът,а кошчето вече в него има банани,опаковки от какво ли не и най-различни глупости.От кошчето боклука няма кой да изхвърли,а полянките са пълни с лайна :x
На уредите за аджилити се катерят деца,при положение,че има толкова много места за деца.Когато аз отида с моето куче в детската площадка те стават и започват да викат,а когато те дойдат никой нищо не им казва.Изпадат в истерия,че кучето ми може да охапе някое дете и аз нося отговорност за нея,а те буквално се навират в устата на кучетата като дойдат в кучешката полянка.
Вътре тревата не е окосена и не само там ами навсякъде.Има кърлежи...скоро и усили.

От една страна съм съгласна да го плащам и наистина би било хубаво ако тези пари отиват за направата на места за кучета и градинките да имат пазачи.Навсякъде да има кошчета и торбички за събиране на акото и те да се сменят всеки ден!От тези пари и да се направи хубав приют,а не да се приспиват ако никой не ги вземе и да се хранят с глупости,да ги вали дъжда,да ги бутат с все сила в клетката,а хората от приюта да обичат кучета и наистина да се грижат за тях.

Вики има чип и я регистрира ветеринаря ни когато го сложи.Ставало и чрез интернет но аз не съм плащала данък.
Кучето е най-добрия приятел на човека!
●๋: {Вики} ●๋:
xrisi95

Мнениеот sweety94 » Вто Апр 20, 2010 8:23 am

Честно казано моето мнение е същото като това на Хриси!
В моя квартал няма специални поляни за кучета и общо взето кучета и деца се разхождат заедно!Лошото е обаче, че тъпите им родители и откачените им баби само викат по нас стопаните, а всъщност ние не сме виновни, че България е такава скапана и неорганизирана държава!Ричи също сме го регистрирали и му платихме данъка(въпреки че не виждам голям смисъл, при положение, че няма къде да го разхождам!), и силно се надявам парите да отидат там където трябва!Крайно време е вече да се въведе малко ред!
sweety94

Мнениеот freezy » Вто Апр 20, 2010 8:35 am

И моето мнение е същото. Айра също има чип, регистрирана е и е платен данъка, въпреки че въобще незнам за какво ще отидат тия пари и дали скоро ще има развитие в тая насока. Но от друга страна много малка част от стопаните на кучета ги регистрират и плащат данък, а той никак не е непосилен за който и да било.
freezy

Мнениеот krassy » Съб Апр 24, 2010 12:42 pm

И аз съм на това мнение! Нямам нищо против да си платя данъците на кучето, но държавата не прави нищо нито за моето куче, нито за което и да било друго. И всеки ден се срещам с намръщени хора и майки с деца, които се оплакват от кучетата. Нека се осигурят места, където спокойно да си разхождаме кучетата и няма да има такива проблеми.
Ако кучето ти мисли, че си най-добрия на света, друго мнение не търси!
krassy

Мнениеот LStaley » Вто Апр 27, 2010 5:10 pm

Изображение

Това съм го налепил из моя квартал (Гео Милев) защото и тук хората не са свикнали да ходят след любимците си!
LStaley

Мнениеот Eleonora » Вто Юни 01, 2010 10:48 am

Здравейте.Отдавна не сам посещавала форума и виждам че съм изпуснала някой интересни въпроси.Аз не съм регистрирала Лейди в общината и няма да я регистрирам и като цяло съм адски против плащането на данък за домашен любимец.За мен кучето не е неодушавен предмет /кола или апартамент/ на който да плащам данък.Другото -в Плевен не знам да има парк в който може да се разхождаме спокойно и законно.За капак на всички забранителни табели из градинките се оказа че и в Кайлъка не може с кучета та се питам къде да го водя не да пишка и да ака,а дори само дасе разходи?Ми на цялата ни уредена държава чак данък ще им плащам.Когато измислят какво точно правят за любимците ни,и започнат да правят паркове и т.н да не се повтарям и аз тогава ще плащам и не данък а примерно фонд "усмивки на четири лапи" и ще дам повече даже от колкото ми искат.трябва да го измислят някак че всички да са доволни,всички стопани да си плащат с кеф,родителите да не мрънкат и да има сабрани от самите нас пари с които да се оддържат парковете,приютите и т.н.
Eleonora

Мнениеот oldspice66 » Чет Яну 20, 2011 4:40 pm

Здравейте на всички!
Както се вижда от дискусията всички сме на мнение, че не е редно да плащаш за нещо а да не получаваш нищо. Похвална е инициативата в Пловдив, ама кой поддържа полянките - никой! В София есента едни мили деца ме спряха в парка и ми дадоха много готина кутийка (с форма на кокал) пълна с чудни пликчета. Ясно е че някой "похвално" е имал инициатива. Къде е проблемът?
Ами в недомислиците които ни съпътстват навсякъде. В Пловдив няма кой да се грижи за кучешките площадки, в София раздават кутийки с торбички, но консуматив за презареждане няма (или е толкова трудно да се намери, че аз не можах). И най-важното всички си траем или обсъждаме проблемите само по форуми. Като искаме общината (на която така или иначе плащаме такса смет) да чисти трябва да и търсим сметка, а не само да ругаем и обясняваме. Като искаме да ни се организират места за разхождане на кучета да се направи организация и да се гони общината, докато го направи и т.н.т.
В заключение ако ще плащаме то поне да изискваме а не да разискваме! ;)
Аз лично гледам кучета от 25 години и до сега не съм платил нито един лев на общината. В кооперацията плащам като за още един член от семейството, но не се оплаквам, защото кучето не си трие лапите на изтривалката и не лети, а внася кал като за световно, но си има чистачка която получава пари за да ми е чисто.
И на финала плащайте само за реални неща които получавате и/или изисквайте да ги получите!
oldspice66

Мнениеот lloverprotectedll » Пон Мар 14, 2011 4:07 pm

Здравейте и от мен! Дори да ме упрекнете, с ръка на сърцето ще кажа, че не съм регистрирал Гръм в общината. Имам си и основни причини! Имам ужасно много приятели с регистрирани кучета. В нашия град се правят полянки за кучетата вече 5та година, но май са невидими за всички. С тези пари, които се дават за паркове на кучетата не веднъж се оправяха улиците в града, не веднъж се слагаха автобусни спирки и т.н. Не виждам смисъла, да дам пари за парк на Гръм, а тези пари да отидат за гладък път на съседа ми който е против кучето ми!
lloverprotectedll

Назад към Всичко останало