Подстригване на кокера

Дискусии по всички останали въпроси

Re: Подстригване на кокера

Мнениеот xrisi95 » Пет Апр 02, 2010 3:38 pm

По-добре вие да се научите да му ги режете.Не е трудно аз на Вики сама и ги режа.
Стопаните на кучета, които не ходят достатъчно по асфалт и плочи, че да си ги изтъркват, трябва внимателно да следят животните им да имат къси и добре оформени нокти.
Грижата за ноктите на домашните животни е важна част от грижата за тях и не бива да се пренебрегва нито при кучетата, нито при котките, нито при птиците. Подрязването трябва да се прави редовно, тъй като както на хората ноктите на животните си растат непрекъснато - обикновено трябва да бъдат подрязвани веднъж месечно.
За да му отрежете ноктите, ще ви трябва животинска нокторезачка които ги продават в зоомагазините

Изображение

и антибиотик на пудра, с която да предпазите крачето от възпаление, в случай че засегнете кръвоносен съд (1-2 лв. в аптеката).
Нокътят се реже само до живеца - ако животното има светли или прозрачни нокти, лесно можете да видите докъде стигат кръвоносните съдове на светлина.
Ако ноктите са тъмни рязането трябва да бъде по малко и на етапи, а при наближаването на вената може да се види мъничко бяло петънце в средата на нокътя - това показва оптималната дължина на нокътя и рязането трябва да спре дотам. При засягане на кръвоносен съд мястото трябва да се натисне, за да не тече кръв, и да се намаже с пудра.
Кучето е най-добрия приятел на човека!
●๋: {Вики} ●๋:
xrisi95

Мнениеот mamamaya » Пет Апр 02, 2010 9:09 pm

Здравейте,
Ноктите по преценка на фризьорката не трабвало сега да се режат - ние се доверихме. Предполагам, че ако е нужно, компетентния фризьор ще го направи. Пак повтарям, останахме очаровани от Искра. Отново я препоръчвам.
mamamaya

Мнениеот xrisi95 » Сря Апр 07, 2010 9:59 am

mamamaya ще можеш ли да пратиш снимки на Роки подстриган :)
xrisi95

Мнениеот LStaley » Вто Апр 27, 2010 1:44 pm

Ние Форката сами си го подстригахме.
Лапичките, ушите, малко от гърдичките и коремчето, оставихме му обаче косъмчетата на опашлето му :)
LStaley

Мнениеот mamamaya » Вто Апр 27, 2010 5:19 pm

Това е добре, щом ви дава да го подстригвате. Нашият Роки издържа само 2-3 минути да го решим, а за подстригването - наистина се обърнахме към фризьор, и сме доволни! Вярно е това, което ни каза една ветеринарна докторка, че кокерите са "малко" истерични .... хахаха. Аз бих добавила - лигльовци1 Но Роки е страхотен и много си го обичаме!
mamamaya

Мнениеот Eleonora » Вто Юни 01, 2010 11:31 am

В Плевен подстригват на Неофит Рилски в Клиниката.Поне аз там ходя.На друго място може и да го правят но нямам наблюдения.При нас ситуацията е такава че Лейди я е мнооого страх и не дава да я докосна с какъвто и да е подстригващ предмет.Дава да се реше до един момент когато козинката е къса и после започва да драматизира да се крие под леглата щом види четка и т.н.Та подстригването и всяко лято е наложително и става само на лекар с упойка.Подстригваме я супер късо навсякъде и така се чувства добре лятото ,не се заплита,даже миналото лято и гадинки не ми е хващала/а може да се каже че не я бях мазала с нищо половината сезон/Та в клиниката ходихме преди 2 седмици.Срещу 32лв/с упойка и инжекция за регулиране на сърцето или нещо такова и подстрижка/ Лейди е чисто нова и неузнаваема :D .хората ме питат друго куче ли имам.прилича на шарпей като сбръчка челце.Не знам обаче дали правят някаква специална за породата подстрижка защото и двата пъти сме били все късо на всякъде.като идеш ще питаш
Eleonora

Мнениеот xrisi95 » Вто Юни 01, 2010 6:55 pm

Абе каква е тая мания да си бръснете кокерите :roll: .
Специално за породата подстрижка :lol: :lol: :D
Това е така нареченото "и едно 5 годишно дете може да го направи"!
Хващаш машинката и бръснеш!И после козинката става просто...страхотна... :lol: имам наблюдение върху други кокери ,че после хвърчи на всички посоки.И то нормално това си е бръснене.
Ако някой иска да му пратя линк където е описано подробно на Руски как се подстригва ТОЧНО КОКЕР да ми пише на скайп xrisi9 .Това,че е на руски няма значение.То от картинките всичко се разбира :)
xrisi95

Мнениеот Eleonora » Чет Юни 03, 2010 9:58 am

Под специално за породата имам в предвид това за което ти говориш.а подстригването нула номер не ми е мания а наложително,защото изживяхме вече вадене на осили от ухо с упойка,10 кърлежа от една разходка,и т.н.Кучето ми е много по енергично, не му е жега а и без тва е междусъседско,генетичноболно мутантче и няма да ходи на изложби.Не виждам козината му да хвърчи,не знам кви са ти наблюденията,но явно си е от самото куче козината си е различна,както косата при хората.Та така че престани след всяка моя дума да си ми постоянна опозиция
Eleonora

Мнениеот xrisi95 » Чет Юни 03, 2010 10:09 am

Нямах това напредвид.Помислих че ти си мислиш че това е точно подстрижка за кокери.
Много ясно че така се предпазва повече от усили и от кърлежи и му е по-хладно на хайванчето.
И ние сме вадили на Вики осил с упойка.После се наложи само да бръсна отвътре ушенцето и лапките за да не влизат.Така пак се предпазваме от усилите.Другия начин който намерих да се предпазваме е с това
Изображение
Пред блока ни има полянка пълна с усили и това ми върши страхотна работа.
А за кърлежите ние нямаме проблеми.Не сме хванали и един откакто сме на килтикс.
xrisi95

Мнениеот Eleonora » Чет Юни 03, 2010 10:35 am

Ха ха това е много яко.аз мислех че е някакъв аксесоар от рода на шапка,а то какво било :D Да и това е решение на проблема,но ние си я подстригваме.Така имаме няколко кучета на веднъж.зимата кокер,пролетта шар пей или дакело кокер,после голдъноподобно и така докато не порасне козинката отново :D тогава спират да ме питат каква порода е и да не е нещо объркано :D
Eleonora

ПредишнаСледваща

Назад към Всичко останало