Страница 1 от 2

Интересна статия за агресията на кокерите

МнениеПубликувано на: Пет Юни 12, 2009 7:30 am
от bella
Здравейте,

намерих интересна статия за агресията на кокорите, която искам да споделя с вас :

http://www.bgfactor.org/index_.php?&id=19289

Поздрави!

Re: Интересна статия за агресията на кокерите

МнениеПубликувано на: Пет Юни 12, 2009 11:17 am
от xrisi95
"При шпаньолите, най-високо нива на агресивност ветеринарите установили при мъжките със златисто-рижава окраска на козината".
Как така цвета на козината има значение?
"За всеки случай, внимавайте със шпаньолите..."А с питбулите бъдете първи приятели :evil: (не че имам нещо против тази порода)
Сега търсих едни проценти които показват че питбулите и доберманите са най-милите животинчета а тези зли кокери... :D но не ги намерих да ви ги покажа.
Доста се посмях на тази статия.

Re: Интересна статия за агресията на кокерите

МнениеПубликувано на: Пет Юни 12, 2009 12:30 pm
от siat
А аз се позамислих върху статията. Момчето ми е златисто- рижо на 54 дни и непрекъснато препуска из апартамента с отворена уста.Вчера като се върнах от работа беше много нежен , но само за 10 минути и отново пощуря.Вече се съмнявам , че баща му е крокодил , понеже видях само майка му.

Re: Интересна статия за агресията на кокерите

МнениеПубликувано на: Съб Юни 13, 2009 10:12 am
от Clara
siat написа:А аз се позамислих върху статията. Момчето ми е златисто- рижо на 54 дни и непрекъснато препуска из апартамента с отворена уста.Вчера като се върнах от работа беше много нежен , но само за 10 минути и отново пощуря.Вече се съмнявам , че баща му е крокодил , понеже видях само майка му.


Ние сме в същото положение с Клара... Но според мен не е никаква агресия, както си мислех по едно време :oops: , а просто е малко кученце, което иска да си играе и да си чеша зъбките ;) Имах доберман преди това и доколкото помня (бях на 3 години, като я взехме...миналата година почина на 15) беше същото нещо. Хапане, скачане, драскана, ръмжене :) Просто това си е тяхното "детско" поведение - ако бяха с други кученца, щяха да си играят по същия начин. Дресировката обаче също има голямо значение. Карма уж беше от една от заклеймените като "зли" породи, пък не си спомням някога да е била агресивна и да ни е създавала проблеми. Радваше се на почти всички :)

Re: Интересна статия за агресията на кокерите

МнениеПубликувано на: Съб Юни 13, 2009 10:33 am
от krassy
Ако бях собственик на някой клуб по развъждане на кокери сигурно щях да искам да ги осъдя за тази информация! Според мен агресията е най-вече въпрос на възпитание. Моята Карина имаше за приятелче един питбул, бяха на една и съща възраст (говоря в минало, защото от година не сме се виждали с него). А този питбул беше най-милото кученце. Дали защото беше още малък(1г. и 2мес) или пък никога не са го обучавали към агресия. Но той идваше при мен да се гушка, а Карина ревнува много. И тя започваше да го ръмжи, да го хапе навсякъде, по носа, дърпаше го за ушите. И той нищо! Като му писнеше от нея просто я побутваше със задницата си. Така че, агресията не може да зависи от породата. Може би просто при някои породи по-лесно се активира, като питбил или ротвайлер. Затова хората са с такива предрасъдаци за тях. Това е моето мнение.
Поздрави!

Re: Интересна статия за агресията на кокерите

МнениеПубликувано на: Съб Юни 13, 2009 10:45 pm
от Eleonora
за мен това е безумна статия.не може да се поставят под общ знаменател милиони кучета от една порода.Всяко живо същество на планетата е индивидуално и само по себе си различно от другите.Така е с хората,животните,ако щете и с цветята и тревичките дори.
Само някой прихар би могъл да твърди че всички мъжки златисти и рижави кокери са най-агресивните кучета в света.Трябва да не си имал никога контакт с тази порода и да си достатъчно луд за да направиш такова изказване и да си повярваш.Ужас и Безумие

Re: Интересна статия за агресията на кокерите

МнениеПубликувано на: Нед Юни 14, 2009 5:41 pm
от LStaley
Имам конктакти с Discovery Chennel и ви обещавам че при първа среща ще ги нахраня доооста добре :)
Ебати дебилната статия...

Re: Интересна статия за агресията на кокерите

МнениеПубликувано на: Вто Юни 16, 2009 5:47 pm
от sweety94
Статията е страшно забавна!Просто докато я четях много се смях!Аз не знам,тия хора имат ли представа какво е английски кокер шпаньол?! :lol:

Re: Интересна статия за агресията на кокерите

МнениеПубликувано на: Нед Апр 17, 2011 6:39 pm
от teddyshane
Хора без работа.Само киснат в кенефа и бълват глупости!

Re: Интересна статия за агресията на кокерите

МнениеПубликувано на: Чет Апр 21, 2011 4:03 pm
от mariagen
Тази статия е пълен абсурд. Тия ни изкараха кученцата най-злите същества....вече ще ме е страх да я водя моята Рокси по улиците, да не изяде някой случайно :lol: :lol: :lol: :lol: