Страница 1 от 1

Проблем в поведението на малко кокерче

МнениеПубликувано на: Чет Юли 05, 2012 9:21 am
от mims23
Здравейте! Преди около 3 седмици си купихме малко кокер шпаньолче. Вмомента е на 53 дена. Напоследък забелязах промени в поведението му, които хич не ми допадат... Постоянно ръмжи, лае и хапе всички у дома. Когато искам да му сипя в купичката храна не мога да я оцеля, тъй като си навира главата в пакета с храна и друго, което много ме смущава е, че е много лаком. Той изобщо не дъвче гранулите, а направо ги гълта и се случи два пъти да повърне. Как трябва да постъпя, че да променя поне малко тези му части от характера, защото е много непоносим?

Re: Проблем в поведението на малко кокерче

МнениеПубликувано на: Чет Юли 05, 2012 3:57 pm
от scuba
mims23 написа:.. тъй като си навира главата в пакета с храна и друго, което много ме смущава е, че е много лаком. Той изобщо не дъвче гранулите, а направо ги гълта и се случи два пъти да повърне. ..

Koкера е МАШИНА за ядене. Не усещат кога са се наяли и се случва да повръща и после пак да продължава (особено ако е мъжко). При нас това мина с времето де. Иначе аз съм на принципа: слагам яденето, чакам 15 минути - ако не е изядено прибирам и ЧАК на следващото хранене - да не свиква че може да яде когато си иска. А ръмженето и хапенето е желание за игра!

Re: Проблем в поведението на малко кокерче

МнениеПубликувано на: Пет Юли 06, 2012 9:10 am
от mims23
Благодаря ти много! :)

Re: Проблем в поведението на малко кокерче

МнениеПубликувано на: Пет Юли 06, 2012 9:50 am
от scuba
Вчера забравих да напиша нещо МНОГО важно:
Погледни таблицата с храната която използваш. Там трябва да има точно на колко месеца колко храна се дава и колко пъти на ден се храни кучето. Всяка храна си има различни стойности в зависимост от състава. НИКОГА не превишавай дозата. Независимо че кучето може да е още гладно. Както споменх кокерите са ВИНАГИ гладни. Точно за това над 80% от кокерите са с наднормено тегло. Ако искаш да гледаш здраво и жизнерадостно куче - придържай се към количеството храна. Иначе скоро ще гледаш табуредка

Re: Проблем в поведението на малко кокерче

МнениеПубликувано на: Пон Юли 30, 2012 9:22 am
от mims23
С храната ще се справя как да е, но злобата му е... :х Позволява си много да хапе (най-вече мен от семейството). Разбирам, че това е начин на игра, но неговото не е. Като го погледна в очите, когато ми скача, за да ме хапе, виждам единствено ЗЪЛ поглед...

Re: Проблем в поведението на малко кокерче

МнениеПубликувано на: Вто Юли 31, 2012 8:42 am
от scuba
Вестника свит на фуния и му обясняваш бързо (или по трудния начин) кой води парада тука. Ако от сега ти се качва на главата ще береш големи ядове!

Re: Проблем в поведението на малко кокерче

МнениеПубликувано на: Съб Авг 11, 2012 1:20 pm
от mims23
Ще пробвам с вестника, но днес си изпроси шляпане по дупето... Качва ми се по краката и хапе. Отмествам го и му казвам с твърд тон "НЕ", но резултат никакъв. Когато му сипвам храна не скача като друг път ( казвам му "седни" и той сяда и чака).