Страница 1 от 1

Кастрация

МнениеПубликувано на: Вто Яну 31, 2012 7:37 am
от zdr54
Имам женски кокер на 7 месеца.На каква възраст е най-правилно да се кастрира?Може ли кастрирането да и скъси живота,след кастрацията трябва ли да пие цял живот някакви лекарства и да яде определена храна?

Re: кастрация

МнениеПубликувано на: Сря Фев 08, 2012 10:32 am
от scuba
Kaстрация е най-добре да се направи м/у 6-8 месец.
Кастрацията УВЕЛИЧАВА живота на кучето поне с 2-3 години (намалява възможността за поява на рак на матката)
Не не трябва да пие НИКАКВИ лекарства.
Не не трябва да яде определени храни

Re: кастрация

МнениеПубликувано на: Нед Мар 18, 2012 2:47 pm
от Vikii
Ето най-често срещаните здравословни проблеми които избягвате кастрирайки кучето или котката си
1.Нежелана бременност, както и всички проблеми свързани с грижата и намирането на дом за малките.
2.Усложнения които могат да настъпят по време на бремеността, раждането и следродилния период.
3.Тежки възпалителни процеси на пикочо-половата система, често наблюдавани след разгонвания и при животни третирани с препарати против разгонване. Не рядко 4.гнойните възпалителни процеси на матката(пиометра) са с фатален край.
5.Тумори и цисти на яйчниците и матката.
6.Тумори на млечните жлези- кастрацията в ранна възраст(преди първо разгонване) намалява вероятността от развитие на мамарни тумори, които в 50% от случаите при 7.кучетата и 90% от случаите при котките са злокачествени и много опасни.
8.Хиперплазия и/или тумори на простатата. Уголемената простата е една от основните причини за развитието на перинеална херния.
9.Тумори на тестисите.
10.Маркирането през размножителния период със силно зловонно миришеща урина.
11.Чрез кастрацията избягвате характерното агресивно поведение по време на разгонване, сбивания между мъжките за женска, изгубвания, а и не рядко блъснати от 12.коли животни.
13.Агресията при женските животни се проявява най- често в следродилния период когато пазят малките си(майчински инстинкт)


Кастрацията освен че е отговорна мярка в борбата срещу свръхпопулацията от бездомни и нежелани кучета и котки, е полезна за здравето на вашия любимец.

Статистически е доказано, че кастрираните животни живеят средно с около 3 години повече. Те са по-спокойни и се привързват по-силно към стопаните си.

Тя е полезна предпазна мярка срещу редица здравословни проблеми, които често настъпват с възрастта при некастрираните животни.