Страница 1 от 3

........МОЯ КОКЕР........

МнениеПубликувано на: Чет Юли 08, 2010 10:06 am
от petiapencheva
Здравейте... Аз се казвам Петя... Аз имам английски Кокер вече на 4 месеца казва се Виктория но на кратко и казвам Вики. Вече излизаме на вън и сме много щастливи... намерихме си приятели и играта с тях е страхотна като се приберем от разходка веднага лягаме да спим Почнахме и да се учим и на команди " седни" и " ела тук" , но имаме проблем с " дай лапа" но мисля че и с това ще се справим , защото Вики е ного умна..... Е това е надявам се администратора да разреши публикуването на тази тема.... е Чао за сега...

Re: ........МОЯ КОКЕР........

МнениеПубликувано на: Чет Юли 08, 2010 10:38 am
от xrisi95
хубава тема :) дано да съм разбрала смисъла и и да не направя някой гаф :oops:

Аз се казвам Христина и имам женски английски кокер спаниел на 2 годинки и 2 месеца (към днешна дата- 08.07.2010г.) която се казва Виктория,но накратко и казваме Вики :) :D Тя е едно много умно и послушно животинче като изключим времето когато се прави на глуха(но това е заради дългите уши ;) :D ) или ми се моли с лапичката,обърнала глава на другата страна.Забелязала съм,че когато спя с нея аз не сънувам и на сутринта се чувствам чудесно.Когато ходим някъде извън пловдив-на море,на вила или на някое интересно местенце тя идва с мен.Никое човешко същество не може да се сравни с приятелството на четирикраките.Винаги когато плача за нещо и ми е много гадно тя идва до мен,и започва да скимти тихичко и се гушва при мен :) За мен по-добър приятел от това четирикракото няма!
petiapencheva още преди да взема Вики това име ми харесваше супер много.Да ти е жива и здрава малката и много да те радва :P ,слушка и да стане като кака си Вики ;) .

Re: ........МОЯ КОКЕР........

МнениеПубликувано на: Пет Юли 09, 2010 1:15 pm
от petiapencheva
Много ти благодаря.. и съм много съгласна с това което каза по-добър приятел от четириногото няма, защото при тях няма завист гняв винаги са до теб и наистина ако ти е тъвно те ще се гушнат в теб и ще те утещават по свой начин.... когато се прибирам от работа и отварям вратата не мога да ти опиша чувството като тя ме посреща една щастлива малка муцунка, която ме дарява с много любов.......

Re: ........МОЯ КОКЕР........

МнениеПубликувано на: Съб Юли 10, 2010 6:41 pm
от nii4eto
здравейте моя принц се казва Арчи и е на 2 месеца и 9 дена мн е послушен и палав искам да ви попитам нещо днес го изведох за пръв път и неиска да ходи само към полянките ходи а мен ме е страх да не хване кърлеж или нещо друго.Бихме му ваксината преди една седмица и се чуда дали е редно да го извеждам аз го несабирам с кучета.само около блока :? какво да правя посаветваите ме :С моля ви :(

Re: ........МОЯ КОКЕР........

МнениеПубликувано на: Съб Юли 10, 2010 7:41 pm
от xrisi95
Аз ще те посъветвам да го изкараш две седмици след третата ваксина.Макар че не го събираш с други кучета все пак не знаеш какво животно е минала оттам където ходи Арчи.Най-добре да си си по-спокойна.За всяко нещо времето ще дойде!
Нормално е малкото куче да не иска да ходи и да се дърпа.С времето ще свикне.
А аз да ти кажа пускам Вики на полянките.Не искам да пикае и ака по тротоарите-нормално е!А за да не хване кърлежи използвайте пудра или нещо друго против бълхи и кърлежи ;) .Има много неща.

И моля те стига си спамила в темите ;)
Преди да пишеш някъде виж дали темата се отнася за въпроса ти!

Re: ........МОЯ КОКЕР........

МнениеПубликувано на: Съб Юли 10, 2010 10:17 pm
от nii4eto
днес му къпих каишка против балхи ми мн приятели ми казаха 4е няма проблем да го извеждам сега за малко около блока примерно .. ?

Re: ........МОЯ КОКЕР........

МнениеПубликувано на: Съб Юли 10, 2010 10:59 pm
от xrisi95
Каква е каишката?Дали става за малки кученца?Посъветвахте ли се с ветеринаря за това каква да вземете?
Вашите приятели дали разбират от кучета?Дали прекарват времето си пишейки само по форуми за кучета?
В предишния си коментар бях написала,че малко кученце е най-добре да се изкарва две седмици след третата ваксина.Даже малкото куче не трябва да има достъп до обувките с които сте излизали навън!Не знаете какво куче е минавало оттам откъдето ще мине вашето.То още няма голям имунитет!
Но съм 80% сигурна,че вие няма да ме послушате и ще продължите да извеждате кучето си.Само си губя времето :cry: ...
Имам чувстовото,че вие искате някой да дойде и да ви каже: "ДА няма проблем да го разхождате" и както аз ви казвам,че е по-добре да изчакате още вие ще си кажете "Няма пък.Нищо няма да му стане.Само за малко ще го изкарам и т.н".Може и нищо да не му стане,но защо трябва да рискувате здравето на вашето кокерче заради удоволствие ;) .
Надявам се да не се засегнете от това което написах :P аз си изказвам мнението.

Re: ........МОЯ КОКЕР........

МнениеПубликувано на: Нед Юли 11, 2010 6:28 am
от nii4eto
говорила см с ветеринар и тои каза 4е няма проблем да го извеждам стига да няма допир до други ку4ета :)

Re: ........МОЯ КОКЕР........

МнениеПубликувано на: Пон Юли 19, 2010 12:20 pm
от petiapencheva
здравейте. Моята ветеринарка ми каза когато бих 2та ваксина на Вики че мога да я изкарвам пред блока защото колкото е по малко кучето толкова по-бързо ще почне да се учи да пишка и да ака навън и така и стана.... тя сега е на 4 месеца и когато и се ходи до тоалетна скимти на вратата :) но пак си се изпуска вкъщи, но въпроса е в това че на Вики и биха 2 пъти от втората ваксина за по голям имунитет.

Re: ........МОЯ КОКЕР........

МнениеПубликувано на: Сря Юли 21, 2010 11:58 am
от djekikokera
Здравйте моя кокер английски и се казва Джеки.Той е на 6 години и много обича снега, но зимата спи пред печката. Обича да се разхожда без каишка. Изпълнява команди "Седни", "Легни", "Редом", "Към мен"(да дойде при мен), "Дай лапа", "Място"(да остане на място), "Не яш"(поставям една от любимите му бисквити на земята и му казвам не яш и той не я взема). Носи чехал на гостите когата влязат. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: На това не сам го учил.